Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Șumudică și Maxim n-au virus

Ziarul de Vrancea
19 mai 2020 883 vizualizări

Clubul turc Gaziantep FK anunţă că testele pentru coronavirus în cazurile lui Marius Şumudică şi Alexandru Maxim au avut rezultat negativ.

Marius Şumudică a revenit în Turcia la 6 mai, după operioadă petrecută în România, şi a intrat în carantină pentru 14 zile. El, asistenţii săi şi Alexandru Maxim au fost testaţi după perioada de carantină, iar testele au ieşit negativ. Campionatul Turciei, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua la 12 iunie.

LPF vrea campionat încheiat

Liga Profesionistă de Fotbal a centralizat, ieri răspunsurile cluburilor din Liga I la o adresă a FRF cu privire la finalizarea actualului sezon în cazul în care ar exista cazuri de coronavirus şi necesitatea aplicării unor sancţiuni pentru nerespectarea protocolului medical. Liga a menţionat că în cazul în care unii jucători vor fi testaţi pozitiv cu coronavirus, modelul preferat este cel adoptat de liga germană, adică izolarea acestora de restul echipei şi continuarea antrenamentelor sau a competiţiel, după testarea tuturor celor implicaţi în cadrul acestor activităţi. Tot ieri Liga Profesionistă de Fotbal şi EAD au discutat prin intermediul unei videoconferinţe în vederea normalizării relaţiilor dintre cele două organizaţii.

Martinez rămâne cu „diavolii”

Federația belgiană de fotbal (URBSFA) a oficializat miercuri prelungirea contractului selecționerului echipei reprezentative, Roberto Martinez, care i-a dus pe „diavolii roșii” până pe locul 3 la Cupa Mondială 2018. Martinez, care fusese numit selecționer în vara lui 2016, avea contract valabil la EURO 2020, care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. El a semnat acum o înțelegere valabilă până după Cupa Mondială din 2022 și va îndeplini și rolul de director tehnic în cadrul Federației belgiene. Belgia, care este pe primul loc în clasamentul FIFA, va juca în Grupa B a Campionatului European de anul viitor, alături de Danemarca, Finlanda și Rusia. Echipa a câștigat toate cele zece meciuri din preliminarii, marcând 40 de goluri și primind doar trei. Înainte de a deveni selecționer al Belgiei, Martinez a pregătit două echipe din Premier League, Wigan Athletic și Everton, cu prima câștigând Cupa Angliei.

Djokovic vrea să joace în Serbia

Tenismenul Novak Djokovic, aflat în prezent la Marbella, unde se antrenează, ar putea participa la un turneu demonstrativ organizat de Janko Tipsarevic în Serbia, a declarat Goran Ivanisevic. “Pentru Novak, ideea este să revină în țara sa, la Belgrad, și vom vedea la ce turneu va putea participa acolo. Știm deja că Janko Tipsarevic face o treabă incredibilă cu federația și că turneul său va fi serios și de un nivel înalt”, a spus Ivanisevic coantrenor al sârbului. Competițiile de tenis sunt suspendate din luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai încet cu Serie A

Ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, a anunțat că Guvernul de la Roma va decide la 28 mai când și dacă se va relua Serie A. Într-o intervenție la postul Rai, Spadafora a precizat că echipele sunt deja autorizate să reia antrenamentele colective. De asemenea, ministrul a subliniat că reluarea campionatului va depinde de evoluția epidemiei de coronavirus.

Surprinzătorul Sagan

Slovacul Peter Sagan, de la echipa Bora-Hansgrohe, triplu campion mondial, este ciclistul cu cel mai mare salariu din plutonul internațional în 2020, cu 5 milioane euro pe an, care devansează în acest top tripleta Froome-Thomas-Bernal de la Ineos. Sagan este urma în topul salariilor de britanicii Chris Froome (4,5 milioane euro), Geraint Thomas (3,5 milioane) și columbianul Egan Bernal (2,7 milioane), tripletă care însumează 6 succese în Turul Franței. În Top 5 figurează și italianul Fabio Aru (UAE Team Emirates), câștigătorul Turului Spaniei în 2016, cu 2,6 milioane euro. Top 10 este completat de polonezul Michal Kwiatkowski (Ineos) - 2,5 milioane, francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) - 2,3 milioane, spaniolul Alejandro Valverde (Movistar) - 2,2 milioane, italianul Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) - 2,1 milioane și ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos) - 2,1 milioane euro.

Anchetă la Tottenham

Clubul Tottenham Hotspur a deschis o anchetă după ce fotbalistul Serge Aurier a postat în social media o fotografie din care reiese că a încălcat regulile de distanțare socială. Aurier a postat pe Instagram o fotografie cu el și cu frizerul său, după ce a fost tuns. În Anglia frizeriile și saloanele de coafură se vor deschide cel mai devreme la 4 iulie și oamenii nu pot primi oaspeți în casele lor. Tottenham a precizat că anchetează circumstanțele și va lua măsurile corespunzătoare. Aurier a reacționat după ce a fost criticat: “Frizerul meu este negativ, la fel și eu, așa că nu mai vorbiți degeaba. Puneți-vă măști și mănuși atunci când veniți să faceți fotografii la centrul de pregătire – și asta este o parte a regulilor”. Serge Aurier se numără printre jucătorii echipei Tottenham care au revenit marți la antrenamente. El și-a cerut iertare anterior, după ce a postat un filmuleț cu el alergând alături de un prieten, în perioada de izolare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.