Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Simona joacă și la Moscova

Ziarul de Vrancea
17 sep 2019 713 vizualizări

Organizatorii turneului WTA de la Moscova, intitulat Kremlin Cup, au anunțat, ieri că Simona Halep (6 WTA) va lua parte la întrecerea din Rusia, care se va desfășura în perioada 14 octombrie-20 octombrie.

La turneul WTA de la Moscova și-au mai anunțat prezența Elina Svitolina (3 WTA), Petra Kvitova (7 WTA), Kiki Bertens (8 WTA), dar și rusoaicele Ekaterina Alexandrova (39 WTA), Daria Kasatkina (40 WTA) și Anatasia Pavliucenkova (41 WTA). De asemenea, organizatorii au anunțat că se află în negocieri și cu Maria Șarapova pentru ca fostul lider mondial să evolueze la competiția din țara natală.Simona Halep a câștigat turneul de la Moscova în 2013, după ce a învins-o în ultimul act pe Samantha Stosur, scor 7-6, 6-2. Un an mai târziu, Irina Begu a cedat în ultimul act în fața rusoaicei Anastasia Pavliucenkova.Turneu de la Moscova este unul de tip Premier, iar premiile totale din acest an ajung la 1.032.000 de dolari.Înaintea întrecerii de la Moscova, Halep și-a anunțat prezența la două turnee din China, cel de la Wuhan (22-28 septembrie) și cel de la Beijing (28 septembrie-6 octombrie).

Alina Vuc a pierdut finala

Sportiva Alina Vuc a pierdut, ieri, finala categoriei 50 de kilograme din cadrul Campionatelor Mondiale de lupte de la Nur-Sultan (Kazahstan), astfel că a obținut medalia de argint. Medalia de aur i-a revenit azerei Maria Stadnik, care s-a impus în finala cu românca.Până la finală, Alina le-a întrecut pe Valentina Ivanovna Islamova Brik din Kazahstan, în semifinale, pe Oksana Livaci din Ucraina, ca Hsieh mpioana europeană și medaliată cu bronz la CM de anul trecut, în sferturi, pe Meng Hsuan din Taiwan, în optimi, și pe Ellen Riesterer din Germania, în turul I. Alina Vuc, 25 de ani, mai are în palmares un titlu de vicecampioană mondială, obținut în 2017, la Pais, și două medalii de argint și una de bronz, la Campionatele Europene.

Arădoaie, învins sever

Pugilistul român Paul Arădoaie a fost învins la puncte, decizie 0-5, de uzbecul Dilșodbek Ruzmetov, în optimile de finală ale categoriei 81 kg, la Campionatele Mondiale de box de la Ekaterinburg (Rusia). Campionul european Under-22 din 2017 era ultimul boxer român rămas în cursă la Mondiale, după ce Vasile Suciu (63 kg), Marian Șchiopu (52 kg) și Cristian Răzvan Filip (91 kg) au pierdut partidele lor de debut. Cei patru pugiliști au fost însoțiți la Ekaterinburg de antrenorii Mitică Dorobanțu și Dorel Simion.Președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, declarase că obiectivul lotului era reușirea unei clasări pe locul 5 (sferturi de finală), Arădoaie fiind creditat cu cele mai mari șanse.

Chipciu s-a accidentat din nou

Internaționalul român, Alexandru Chipciu, a suferit o accidentare și va mai avea de așteptat până să poarte tricoul echipei belgiene în acest sezon. La puțin timp după ce a jucat în meciul de celebrare al lui Vincent Kompany, organizat pe Etihad, românul s-a accidentat din nou, conform Het Laatse Nieuws. Potrivit aceleiași surse, lexandru Chipciu va avea parte de mai multe investigații medicale pentru a-i fi stabilit un diagnostic și perioada de recuperare. Chipciu a ratat o mare parte din cantonamentul susținut de Anderlecht în această vară tot din cauza unei accidentări și nu a fost în lotul lui Anderlecht în niciun meci din acest sezon. Chipciu a petrecut sezonul 2018-2019 alături de Sparta Praga, sub formă de împrumut. Contractul jucătorului român cu Anderlecht va expira în vara anului 2020.

Fati a ales Spania

Cel mai promițător tânăr jucător al echipei FC Barcelona, Ansu Fati, a ales să joace pentru Spania, în detrimentul țării sale natale, Guineea-Bissau, și a Portugaliei.Potrivit presei spaniole, Fati a comunicat federației de la Madrid decizia sa de a evolua pentru echipele naționale spaniole. Autoritățile din Spania au accelarat procedura de acordare a cetățeniei tânărului jucător, pentru ca acesta să poată evolua la Cupa Mondială rezervată fotbaliștilor sub 17 ani, din noiembrie.Anssumane Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de șase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 și a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941. El poate obține ușor și pașaport portughez, datorită bunicilor lui care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.Ansu Fati a devenit, marți, cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni și 14 zile.

Dinamo, la prima victorie

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a învins miercuri, pe teren propriu, formația suedeză IFK Kristianstad, cu scorul de 28-25 (13-10), în cea de-a doua partidă din grupa D a Ligii Campionilor.Dinamo devine liderul temporar al grupei, cu 3 puncte, celelalte două meciuri ale rundei fiind programate sâmbătă: Orlen Wisla Plock(Polonia) -Kadetten (Elveția), respectiv,duminică, respectiv, GOG (Danemarca) -Cehovskie Medvedi (Rusia).În prima etapă a grupei, Dinamo București a remizat, în deplasare, cu formația elvețiană Kadetten Schaffhausen, scor 28-28 (14-15).Dinamo București va evolua în etapa viitoare tot pe teren propriu, în 25 septembrie, cu danezii de la GOG.

Voleibaliștii, eliminați de la Euro

Naționala de volei masculin a României a învins ieri, la Montpellier, reprezentativa Portugaliei, cu scorul de3-1 (21, -19, 18, 23), în ultima partidă din grupa C a Campionatului European. Tricolorii au încheiat însă pe ultimul loc în grupă (3 puncte) și au ratat optimile de finală. În grupa C, tricolorii au pierdut cu Franța (0-3), cu Bulgaria (0-3) și cu Italia (1-3), iar miercuri au învins Portugalia (3-1). România a participat ultima dată la un Campionat European la ediția din 1995.

Fortes pleacă în Israel

Atacantul Carlos Fortes pleacă de la CS Universitatea Craiova pentru a evolua la echipa FC Ashdod, locul 6 în prima ligă israeliană.”Ni am făcut treaba bine. Am avut șanse mari să dau gol și nu am făcut-o, e normal ca lumea să critice. Eu sunt profesionist, accept lucrul ăsta și mergem înainte. Mi-a plăcut în România. La Mediaș am jucat foarte bine. De când am venit la Craiova nu am avut noroc, am venit cu kilograme în plus. Acum sunt bine, am slăbit, mă simt foarte bine, dar nu am șanse să joc. Mediașul nu m-a lăsat să plec la FCSB, pentru că mă vroiau împrumutat, iar Craiova m-a cumpărat”, a declarat Fortes. Portughezul de 24 de ani nu a reușit să marcheze în cele 15 partide jucate în Liga I la formația olteană.Fortes a mai jucat în cariera lui la Braga, Șanliurfaspor, Vizela și, înainte de a ajunge la Craiova, la Gaz Metan Mediaș.

Vondrousova se pregătește de Revelion

Jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 22 WTA, a fost operată la încheietura mâinii stângi, cu care ține racheta, și nu va mai evolua în 2019. „Operația a fost făcută. Totul a mers bine, așa că trebuie să mă odihnesc acum. Sezonul 2019 este terminat pentru mine, dar abia aștept să revin. Să ne revedem cu toții sănătoși în 2020!”, a fost mesajul sportivei, postat pe Instagram. Vondrousova, finalistă la Roland Garros, nu a mai jucat niciun meci după ce a fost eliminată în turul I al turneului de la Wimbledon.Jucătoarea de 20 de ani a învins-o de două ori în acest an pe Simona Halep, la Indian Wells și la Roma.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.