Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Se cer sancțiuni pentru Rapid

Ziarul de Vrancea
25 mai 2020 761 vizualizări

Președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș, Cristian Gentea, cere sancționarea Rapidului pentru nerespectarea protocolului emis de Ministerul Sănătății.

Sunt total dezamăgit de ce am văzut azi că s-a întâmplat la un antrenament al echipei Rapid București. Ne chinuim la Pitești să punem la dispoziție 4 terenuri de antrenament, pe toată durata zilei, pentru a fi respectat protocolul, iar Rapid își bate joc de noi!. Nu știu dacă vom promova, am fost cei care am spus imediat că soluția FRF îndeplinește principiul de a dezavantaja cât mai puține cluburi, dar este clar că UTA și TURRIS Turnu Măgurele au motive să fie supărate. Nici nu vom accepta ca unii să se considere deasupra celorlalți, sau chiar deasupra legii. Luăm în calcul chiar retragerea din competiție, dacă nu se iau măsuri!”, a declarat Gentea,Potrivit sursei citate, Telekom Sport a difuzat imagini de la un antrenament al giuleștenilor în care se poate vedea foarte clar că bucureștenii nu respectă prevederile din acest protocol.

Contestație de la Alkmaar

AZ Alkmaar a trimis o scrisoare UEFA, în care cere să inverseze decizia Federației olandeze (KNVB) de atribuire a locului direct pentru faza grupelor Ligii Campionilor formației Ajax Amsterdam. Înainte de oprirea campionatului olandez, cele două echipe aveau același număr de puncte, însă Ajax se afla pe primul loc în clasament, datorită golaverajului superior. Însă, conducătorii AZ Alkmaar consideră că gruparea lor trebuia să fie cel mai bine clasată deoarece a câștigat ambele confruntări cu Ajax din actuala ediție campionatului (1-0 în tur și 2-0 în retur). Federația olandeză a anunțat, însă, că această scrisoare nu va schimba nimic decizia sa. „UEFA ne-a prevenit, iar noi am informat clubul AZ că asta nu va schimba nimic”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Federației olandeze de fotbal, Jaap Paulsen.


Nu prea îl laudă pe Ianis

Barry Ferguson, fost internațional scoțian, a declarat că mijlocașul Ianis Hagi, jucător împrumutat de Glasgow Rangers de la Genk, cu opțiune de cumpărare, nu valorează cinci milioane de lire sterline, ci două milioane sau mai puțin. „Nu cred că va fi aproape de cinci milioane de lire sterline. Probabil că ar valora mai aproape de două milioane de lire sterline sau chiar mai puțin. Cu siguranță are potențial și a arătat sclipiri când a fost aici”, a declarta Ferguson, potrivit Edingburgh News. Ferguson, 42 de ani, a evoluat în carieră la Glasgow Rangers, Blackburn Rovers, Birmingham City și Blackpool. El are 45 de selecții în naționala Scoției. Ianis Hagi a fost împrumutat în iarnă de Glasgow Rangers de la clubul belgian Genk, cu posibilitatea de a-l achiziționa definitiv la finalul acestui sezon, pentru suma de cinci milioane de euro. Fiul lui Gheorghe Hagi a jucat 12 meciuri în toate competițiile și a avut evoluții apreciate cu Rangers mai ales în Liga Europa.

Se urnește și Corona

După două luni și jumătate de antrenamente acasă și programe trimise doar prin rețelele sociale, respectând astfel prevederile legale adoptate în timpul crizei pandemice Covid 19, antrenorii și sportivii clubului CSM Corona Brașov își vor relua pregătirile după data de 31 mai. Antrenamentele sportivilor vor fi reluate în condiții speciale, clubul CSM Corona urmând să se adapteze noilor cerințe impuse prin Ordinul Ministerului și Sportului, care se va da în această săptămână. Potrivit clubului brașovean, conducerea, antrenorii și staff-ul medical stabilesc în aceste zile procedurile de efectuare a antrenamentelor și locațiile in aer liber.

Nume mari în proiectul Djokovic

Dominic Thiem, Alexander Zverev și Grigor Dimitrov vor participa la Adria Tour, competiție organizată de Novak Djokovic în Balcani, în perioada 13 iunie – 5 iulie. „Am o veste excelentă, Sașa Zverev a confirmat că va veni la Belgrad”, a declarat Djokovici, luni, în capitala sârbă. Adria Tour se va desfășura în Serbia la Belgrad (13-14 iunie), în Croația la Zadar (20-21 iunie), în Muntenegru (27-28 iunie), în Bosnia la Banja Luka (3-4 iulie) și se va încheia tot în Croația, la Zagreb, în data de 5 iulie, când va avea loc un meci demonstrativ între Djokovic și bosniacul Damir Dzumhur. Djokovic își propune prin această competiție să strângă fonduri pentru proiecte umanitare. Competiția se va desfășura sub forma a două grupe de patru jucători. Cei mai buni doi sportivi din fiecare grupă se vor înfrunta în finală.

Unde ajunge Coutinho

Mijlocașul brazilian Philippe Coutinho ar putea ajunge la Newcastle în această vară, anunță publicația The Telegraph. Potrivit sursei citate, antrenorul spaniol de la Newcastle, Rafael Benitez, ar fi cel mai bucuros de o eventuală venire a mijlocașului brazilian. Coutinho este împrumutat la Bayern München de FC Barcelona în acest sezon, însă niciun club nu dorește să-l păstreze din sezonul viitor. Philippe Coutinho, 27 de ani, a disputat ultimul meci pentru Bayern München la 8 martie, împotriva formației Augsburg (2-0). Accidentat, Coutinho a fost operat la glezna dreaptă, la 24 aprilie, fiind indisponibil șase săptămâni. El a marcat nouă goluri și a oferit opt pase decisive în 32 de meciuri jucate în toate competițiile, în acest sezon. Bayern ar fi trebuit să plătească Barcelonei 120 de milioane de euro pentru transferul definitiv al brazilianului.

Kvitova vrea spectatori la Grand Slam

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, locul 12 WTA, a declarat că turneele de Grand Slam ar trebui anulate dacă nu se pot desfășura cu spectatori. Ea a făcut aceste afirmații, luni, înaintea unui turneu la care vor participa numai jucători din Cehia, programat săptămâna aceasta, la Praga, fără spectatori. La eveniment vor fi prezenți opt tenismeni și opt jucătoare, pe tablouri separate. „Să evoluezi la un Grand Slam este cel mai important lucru și să joci fără fani, care sunt motorul nostru, nu mi se pare frumos. Un turneu de Grand Slam nu merită asta”, a adăugat jucătoarea care a câștigat turneul de la Wimbledon în 2011 și 2014.Toate competițiile din circuitele ATP și WTA sunt suspendate cel puțin până la 13 iulie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Villas-Boas rămâne antrenor la OM

Portughezul Andre Villas-Boas rămâne antrenor la Olympique Marseille și în sezonul viitor, a anunțat clubul francez. „După mai multe discuții cu membrii conducerii clubului, André Villas-Boas și-a confirmat dorința de a continua colaborarea cu OM și în sezonul viitor”, a anunțat clubul, într-un comunicat. Villas-Boas, care conduce echipa din mai 2019, mai are un an de contract cu Olympique Marseille, iar în ultima vreme a refuzat mai multe propuneri de prelungire a acordului. În vârstă de 41 de ani, el a mai antrenat de-a lungul carierei echipele FC Porto, Chelsea, Tottenham, Zenit și Shanghai SIPG.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.