Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Olaru și Savciuk au trecut de chinezoaice

Ziarul de Vrancea
31 oct 2017 610 vizualizări

Perechea Raluca Olaru/Olga Savciuk (România/Ucraina), cap de serie numărul 1, a câștigat, ieri, primul meci din cadrul probei de dublu, grupa Lotus, de la Turneul Elitelor de la Zhuhai (China). Raluca Olaru și Olga Savciuk au învins  perechea Yang Zhaoxuan /Chen Liang, scor 6-3, 7-6,  după o oră și 50 de minute.

Din grupa Lotus mai face parte și o altă echipă chineză Duan Yingying / Han Xinyun. WTA Elite Trophy reunește cele mai bune jucătoare de simplu și perechi ce nu s-au calificat la Turneul Campioanelor de la Singapore. În întâlnirile de simplu disputate ieri s-au înregistrat următoarele rezultate: Julia Görges (Germania) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-1, 7-6; Coco Vandeweghe - Peng Shuai (China) 3-6, 6-3, 6-2; Anastasia Pavliucenkova – Angelique Kerber (Germania) 6-3, 3-6, 6-3

Primul selecționer neamț al Austriei

Germanul Franco Foda îl va înlocui la conducerea tehnică a reprezentativei Austriei pe elvețianul Marcel Koller, căruia nu i s-a prelungit contractul după ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018. În vârstă de 51 de ani, Foda are o carieră de jucător și de tehnician legată de Sturm Graz. După ce a evoluat, printre altele, la echipe ca FC Kaiserslautern, Arminia Bielefeld, Bayer Levrekusen, VfB Stuttgart și FC Basel, Foda s-a retras după patru ani petrecuți ca jucător la Sturm Graz. Tot la formația austriacă și-a început cariera de antrenor, apoi a pregătit pentru scurt timp pe FC Kaiserslautern (2012/2013). Din 2014, el a reveni ca antrenor la Graz și în acest sezon echipa lui conduce în clasament, cu trei puncte avans față de titrata FC Salzburg, 31, respectiv 28 de puncte, după 13 etape. în al doilea său mandat la Sturm (2006-2012), Foda a reușit să obțină titlul în Austria, în 2011. Franco Foda a semnat un contract valabil până în anul 2020, dacă Austraia se califică la Euro-2020 sau până în 2019, dacă ratează prezența la Campionatul European. Primul selecționer german din istoria naționalei austriace își va prelua atribuțiile la 1 ianuarie 2018.

Secretul longevității, prietenia cu “șefu’”!

Portarul echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a glumit când a fost întrebat la Lisabona despre secretul longevității sale, afirmând că acesta este reprezentat de faptul că e bun prieten cu președintele clubului: "Care e secretul meu că joc încă, iar Casillas și Julio Cesar sunt pe bancă? Sunt foarte bun prieten cu președintele, asta ajută mult. Dincolo de asta, cred că arăt pe teren și în timpul săptămânii la antrenamente ceea ce așteaptă un antrenor din partea unui portar titular. Mă simt ca la 35 de ani și le sunt dator celor care mă antrenează, celor care știu să mă motiveze, dar și clubului, pentru ceea ce m-a învățat: să muncești fără să te uiți în buletin și să găsești modul de a fi un actor în joc atât timp cât îți dorești asta. și pentru acest lucru, singura modalitate este să te duci în fiecare dimineață la antrenamente și să dai totul", a declarat Buffon.

Farah renunță la Salazar

Campionul olimpic britanic Mo Farah a anunțat, ieri, că va renunța la serviciile antrenorului Alberto Salazar, acuzat de dopaj, și va reveni la Londra, după ce s-a pregătit mai mult timp în SUA,. Farah, care a câștigat probele de 5.000 metri și 10.000 metri la Londra și la Rio de Janeiro 2016, a afirmat că decizia lui nu are legătură cu faptul că Salazar este investigat de Agenția Americană Antidoping (USADA). Farah va fi antrenat de acum cu Gary Lough, soțul Paulei Radcliffe, deținătoarea recordului mondial la maraton. Mo Farah se antrena în SUA la Nike Oregon Project din 2011. În februarie, Sunday Times a scris că Alberto Salazar ar fi testat produse dopante pe atleții pe care îi pregătește, subliniind că aceste produse sunt periculoase pentru sănătatea sportivilor.

Cupa Mondială a cluburilor se extinde

FIFA analizează posibilitatea extinderii Cupei Mondiale a cluburilor la 24 de echipe, începând cu ediția din 2021. Proiectul a fost luat pentru prima dată în discuție la o reuniune al forului mondial care a avut loc, săptămâna trecută, în India. Cupa Mondială a cluburilor ar urma să aibă loc în luna iunie, timp de 18 zile. Deocamdată nu au fost oferite prea multe detalii cu privire la această competiție și la formatul ei. La Cupa Mondială a cluburilor ar urma să participe 12 echipe europene, cinci sud-americane, două asiatice, două africane și două nord-americane. A 24-a echipă ar putea fi din Oceania. Formatul inițial al primei faze a turneului ar fi unul cu trei grupe de câte opt echipe. În acest moment, Cupa Mondială a cluburilor, o competiție cu o audiență destul de redusă, reunește campioanele celor șase confederații membre ale FIFA plus campioana țării gazdă. De obicei, campioanele Europei și Americii de Sud joacă finala, aceste echipe fiind acceptate direct în semifinale. Reinhard Grindel, membru al Comitetului Executiv al FIFA, a dezvăluit planurile forului privind reformarea Cupei Mondiale a cluburilor. Grindel, președintele Federației Germane de Fotbal, critică proiectul, fiind de părere că jucătorii au nevoie de odihnă și de recuperare în luna iunie și că FIFA ar trebui să se concentreze asupra competițiilor echipelor naționale.

 

“Diavolii roșii” au driblat fiscul

Ancheta inspecției speciale a impozitelor în cazul construcțiilor fiscale luxemburgheze ale unor componenți ai naționalei Belgiei a eșuat, a anunțat presa de limbă flamandă.  Fiscul belgian a investigat companii cu sediul în Marele Ducat înființate de Eden Hazard (Chelsea), Thibaut Courtois (Chelsea), Divock Origi (VfL Wolfsburg) și Kevin Mirallas (Everton). Fotbaliștii și-au transferat afacerile în Luxemburg, unde plătesc un impozit de 4.000 de euro la venituri de 100.000 de euro, față de 34.000 de euro, cât ar trebui să achite în Belgia. Însă ancheta a eșuat. Fotbaliștii investigați și-au mutat domiciliul în străinătate, la fel societățile lor, iar statul belgian nu poate obține niciun impozit pe veniturile jucătorilor.

Bode Miller se retrage

Schiorul american Bode Miller, campion olimpic la Vancouver, și-a anunțat, ieri, retragerea din activitate la 40 de ani. Miller nu a mai evoluat din 2015, când s-a accidentat la pulpă, la Campionatele Mondiale de la Beaver Creek. El mai are și trei medalii de argint și două de bronz la Salt Lake City în 2002, Vancouver și Soci în 2014, la coborâre, super-G, slalom uriaș și combinată. Bode Miller a fost de patru ori campion mondial, reușind să câștie de două ori Globul de Cristal (2005, 2008).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.