Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nu pleacă EURO din România

Ziarul de Vrancea
17 mar 2021 735 vizualizări

Clubul Inter Milano a anunțat, ieri încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus în lot, după cel al portarului Samir Handanovic, astfel că a Agenția de Protecție Sanitară (ATS) din Milano a decis să interzică deplasarea la echipele naționale pentru toți jucătorii convocați.

Este vorba de Stefan de Vrij și Matias Vecino care au fost deja trimiși în carantină la domiciliu. În aceste condiții ATS din Milano a mai suspendat orice tip de activitate a echipei timp de patru zile, până luni. Deci, mecil de sâmbătă Inter – Sassuolo a fost suspendat.L”uni, 22 martie, înainte de eventuala reluare a activităților, testele vor fi repetate întregii echipe”, a anunțat clubul italian. Ionuț Radu urma să fie titular în meciul cu Sassuolo, după ce slovenul Handanovic a fost găsit pozitiv. În locul lui Radu, staff-ul tehnic al României, l-a convocat pe Alexandru Iacob, de la UTA

Vine VAR în Liga I

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, că federația și LPF s-au înțeles în privința împărțirii costurilor pregătirii arbitrilor pentru implementarea sistemului VAR. „Ieri, în sediul FRF, la invitația noastră, a avut loc cea de-a doua întâlnire cu LPF, la care au participat și reprezentanț ii cluburilor de Liga 1. Am avut alături de noi președinții cluburilor FCSB, Craiova, Poli Iași, Botoșani și Astra Giurgiu. Concluzia acestei întâlniri a fost că toți ne dorim să putem să implementăm VAR cât mai repede posibil. FRF și LPF vor împărți în mod egal costurile necesare pregătirii arbitrilor din fonduri proprii. Aceste costuri se ridică în primul an la 500.000 de euro, în al doilea an estimăm un cost de 100.000 de euro, iar în al treilea an de implementare estimăm un cost de aproximativ de 150.000 de euro. „, a spus Răzvan Burleanu, care a precizat că în primul an nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor din Liga 1 pentru implementarea sistemului.

Bayern și Chelsea merg mai departe

Formațiile Bayern München și Chelsea Londra s-au calificat, miercuri seară, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, câștigând optimile cu Lazio Roma, respectiv cu Atletico Madrid. La München, Bayern a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa lui Ștefan Radu, Lazio, în manșa secundă a optimilor LC, meci arbitrat de Istvan Kovacs. În tur, scorul a fost 4-1 pentru Bayern. Pentru Ștefan Radu, a fost jocul cu numărul 400 la echipa Lazio. Românul a fost integralist. Au marcat Lewandowski (’33-penalty) și Choupo-Moting (’73) pentru bavarezi și Parolo (’82) pentru Lazio. La Londra, Chelsea a învins cu 2-0 echipa Atletico Madrid, în returul optimilor. Golurile au fost marcate de Ziyech (’34) și Emerson (‘90Â4). În minutul 82, de la Atletico a fost eliminat Savic. În tur, scorul a fost 1-0 pentru Chelsea.În sferturile de finală ale Ligii Campionilor mai sunt calificate echipele Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, FC Porto și Real Madrid.

Proiect ambițios reluat

Alpinistul Horia Colibășanu a anunțat că începe călătoria spre Nepal, Himalaya, unde plănuiește să continue proiectul ambițios început în 2019, și anume deschiderea unei rute noi spre vârful Dhaulagiri, de 8.167 metri. Colibășanu este primul sportiv de performanță din România care s-a vaccinat împotriva COVID-19, acest lucru fiind posibil și datorită ocupației sale principale, aceea de medic stomatolog. Din echipa expediției pe Dhaulagiri fac parte trei alpiniști cu experiență: Horia Colibășanu, care are în palmares opt vârfuri de peste 8.000 de metri, Marius Gane - sportiv român de performanță și alpinist de mare altitudine, Peter Hámor - alpinistul slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya. 

Bicfalvi, responsabil cu „onoarea”

Fotbalistul echipei FK Ural, Eric Bicfalvi, a înscris un gol în meciul pierdut, ieru în deplasare, cu scorul de 1-5, în fața formației Spartak Moscova, în etapa a XXIII-a a campionatului Rusiei. Bicfalvi, integralist la oaspeți, a marcat din penalty în min. 55. Ural ocupă locul XII în clasament, cu 26 de puncte, în timp ce Spartak Moscova este pe II, cu 44 de puncte. Lider este Zenit Sankt Petersburg, care are 48 de puncte.

Campion olimpic dopat

Sportivul din Tadjikistan Dilșod Nazarov, campion olimpic la aruncarea ciocanului, a fost suspendat doi ani pentru dopaj, a anunțat, joi, Unitatea de integritate în atletism. Nazarov a fost găsit dopat cu turinabol după retestarea eșantioanelor de la Campionatele Mondiale din 2011. Suspendarea este valabilă retroactiv, din 24 septembrie 2019, dată la care sportivul a fost suspendat provizoriu. Atletul în vârstă de 38 de ani are dreptul să facă apel. În 2016, la Rio de Janeiro, Nazarov a devenit primul campion olimpic din istoria Tadjikistanului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.