Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Neymar merge la Paris să semneze

Ziarul de Vrancea
2 aug 2017 472 vizualizări

 

Atacantul brazilian Neymar este așteptat astăzi la Paris, pentru a semna contractul cu Paris Saint-Germain, oficializarea transferului urmând să fie făcută vineri

Agentul lui Neymar, Wagner Ribeiro, a afirmat, miercuri, că prezentarea lui Neymar va avea loc în această săptămână, astfel că jucătorul ar putea semna contractul vineri. FC Barcelona a anunțat, ieri că Neymar a primit permisiunea antrenorului Ernesto Valverde de a Îu participa la antrenament, pentru a-și rezolva situația privind viitorul său. înainte de antrenamentul de dimineață, Neymar i-a informat pe cei prezenți că vrea să plece, astfel că a primit permisiunea de a pleca de la antrenament pentru a-și rezolva situația, a precizat gruparea spaniolă. Neymar a sosit ieri dimineață la centrul de antrenament Ciutat Esportiva Joan Gamper pentru a își lua rămas bun de la coechipierii săi. Atacantul brazilian a plecat imediat după ce a discutat cu colegii săi  fără să participe la antrenament. Pentru achiziționarea lui Neymar, PSG este pregătită să achite clauza de reziliere de 222 de milioane de euro.

Greu la munca de jos!

Perechea Florin Mergea/Adrian Barbu, favorită numărul 2, a fost eliminată, ieri în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul futures de la Pitești, dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Mergea și Barbu au fost învinși cu 3-6, 6-1, 8-10 (67 de minute) de cuplul format din ieșeanul Bogdan Apostol și suedezul de origine română Dragoș Mădăraș.Acesta a fost al doilea meci pentru Florin Mergea, locul 42 mondial în clasamentul de dublu, după ce a anunțat că va face pereche cu Adrian Barbu, locul 824. În primul tur la Pitești, Florin Mergea și Adrian Barbu au trecut de Vlad Dumitru și Luca Tatomir, scor 6-2, 6-3. Florin Mergea a făcut pereche anterior cu pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi.

CSM la Cupa Vardar

Campioana României la handbal feminin, CSM București, va juca în gupa B la cea de-a doua ediție a Trofeului Vardar, între 23-26 august, alături de formațiile Odense și Rostov-Don. Buducnost, HK Vardar și Kuban Krasnodar se vor confrunta în grupa A. Organizatorii Trofeului Vardar la handbal feminin, programat între 23-26 august în Macedonia, au anunțat programul competiției, la care va lua parte și campioana României, CSM București. Cele șase echipe participante au fost împărțite în două grupe: Buducnost Podgorica (Muntenegru), HK Vardar (Macedonia) și Kuban Krasnodar (Rusia), în grupa A, respectiv Odense (Danemarca), CSM București și Rostov – Don (Rusia), în grupa B.  Organizatorii vor acorda și titlurile de cel mai bun portar, golgheterul turneului și MVP.

Un premiu olimpic pentru antrenori

Comitetul Olimpic Internațional va acorda, începând din 2017, o distincție anuală Premiul pentru întreaga carieră de antrenor. Perioada în care se pot face propuneri către CIO, inclusiv din partea Comitetelor Olimpice Naționale, a început miercuri și se va încheia în 15 septembrie. În urma deciziei Comitetului Executiv al CIO, acest nou premiu anual va recunoaște realizările excepționale ale antrenorului și contribuția sa la viața mișcării olimpice. Premiul pentru întreaga carieră de antrenor se va acorda tehnicianului care a participat la cel puțin o ediție a Jocurilor Olimpice.

Mătușa Kimiko nu se lasă

Jucătoarea japoneză Kimiko Date, care va împlini 47 de ani la 28 septembrie, a primit o invitație pentru a participa la turneul WTA de la Tokyo, programat în aceeași lună. Date, care s-a retras din activitate în 1996, dar a revenit în competiții în 2008, a petrecut 16 luni departe de terenul de tenis, fiind operată la genunchi, însă în luna mai a revenit din nou. Kimiko Date, fostă ocupantă a locului 4 WTA (în 1995), a câștigat de patru ori turneul de la Tokyo. Primul său titlu la acest turneu datează din 1992, an în care s-a născut actuala deținătoare a trofeului, Christina McHale. Turneul de la Tokyo va avea loc în perioada 11-17 septembrie.

Mincă pleacă de la CFR

CFR 1907 Cluj anunță că a ajuns la un acord pentru rezilierea amiabilă a contractului portarului Mihai Mincă, care a evoluat la gruparea ardeleană în ultimele șase sezoane. În vârstă de 32 de ani, Mincă fusese scos din lot de antrenorul Dan Petrescu din cauza unor probleme disciplinare. Vineri, tehnicianul a recunoscut că este o problemă cu portarul Mihai Mincă, despre care s-a scris că ar fi comis abateri disciplinare, dar antrenorul nu a dorit să dezvolte subiectul: "Dacă nu era o problemă era titular, normal că trebuie să fie o problemă. Nu vreau să spun ce problemă."

Villar, eliberat pe cauțiune

Președintele suspendat al Federației Spaniole de Fotbal, Angel Maria Villar, care era reținut din data de 18 iulie fiind suspectat de deturnare de fonduri și abuz de încredere, a fost eliberat, marți, după achitarea unei cauțiuni de 300.000 de euro, relatează L'Equipe. Villar este acuzat că a creat și a beneficiat, de-a lungul anilor, de o vastă rețea de corupție în fotbalul spaniol. Angel Maria Villar a fost suspendat un an de Consiliul superior al sportului spaniol. în plus, el a demisionat din funcțiile de vicepreședinte al FIFA și al UEFA. Fiul lui Villar, Gorka, implicat și el în acest caz, a fost eliberat după achitarea unei cauțiuni de 150.000 de euro. Angel Maria Villar, în vârstă de 67 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de fotbal din lume, el conducând federația spaniolă de 29 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.