Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Neagu, jucătoarea etapei

Ziarul de Vrancea
19 oct 2017 455 vizualizări

Interul Cristina Neagu de la CSM București a fost aleasă prin voturile fanilor juătoarea etapei a II-a din Liga Campionilor.

Neagu are 20 de goluri marcate și ocupă locul secund în clasamentul golgeterilor competiției. Cristina Neagu a primit 523 de voturi, din cele 861 exprimate de fani pe site-ul EHF, celelalte mergând către Laura van der Heijden (FTC Budapesta, 296 voturi) și portarul Katrine Lunge (Vipers Kristiansand, 42). Neagu a avut o evoluție excelentă în etapa a II-a, cu 12 goluri din 13 aruncări, în partida cu Vistal Gdynia, scor 34-23. În prima etapă, ea a înscris opt goluri cu Krim Ljubljana (30-18) și are 20 în total pentru locul 2 în topul marcatoarelor, după Iveta Luzumova (HC Thuringer, 21). CSM București este liderul grupei A, cu 4 puncte, și va disputa următoarea partidă duminică, în deplasare, cu danezele de la Nykobing.

Meciul cu Turcia, pe Gruia

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, joi seară, că echipa națională va disputa meciul amical cu Turcia, din data de 9 noiembrie, la Cluj, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Partida cu selecționata antrenată de Mircea Lucescu va începe la ora 20.15. Meciul amical al României cu Olanda, din 14 noiembrie, de pe Arena Națională, este programat la ora 21.00. Ultimele dueluri cu Turcia au avut loc în 2012 (1-0 la Istanbul), respectiv 2013 (0-2 la București), în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. în aceeași campanie de calificare, tricolorii au întâlnit și Olanda (1-4 la București și 0-4 la Amsterdam). Naționala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul noii competiții Liga Națiunilor UEFA. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc la 24 ianuarie 2018.

 Bani pentru Liga Elitelor

Încasările provenite de la meciul dintre naționalele României și Kazahstanului (3-1), din preliminariile Cupei Mondiale 2018, în valoare de 10.673 de euro, vor fi direcționate către Liga Elitelor U17 și U19, a anunțat Federația Română de Fotbal. 'Începând cu 27 septembrie 2017, suporterii echipei naționale au putut vota într-un sondaj pe site-ul frf.ro proiectul de dezvoltare a fotbalului românesc la nivel de copii și juniori în care să fie investit profitul obținut la meciul România — Kazahstan. Proiectul care a primit cele mai multe voturi din partea fanilor este «'Constituirea unui fond de premiere pentru laureatele competițiilor de elită organizate de FRF și dedicate fotbalului juvenil — Liga Elitelor U17 și U19, Cupa României Elită U17 și U19 — menit să stimuleze formarea celor mai talentați tineri jucători și obținerea performanței sportive»”, potrivit unui comunicat FRF.

Inițiativa face parte din planul de măsuri propus de Administrația FRF, regăsindu-se la fiecare partidă disputată pe teren propriu în preliminariile recent încheiate ale Cupei Mondiale 2018.

 

 

 

Misiune grea pentru Rednic

Tehnicianul echipei Standard Liège, Ricardo Sa Pinto, a declarat că respectă opinia adversarului său de astăzi, Mircea Rednic, care consideră pe Mouscron favorită în confruntarea contând pentru etapa a XI-a a campionatului Belgiei. “Respect opinia colegului meu. în ceea ce ne privește, ne concentrăm mai mult asupra evoluției noastre și asupra dorinței de a ne continua parcursul bun. Ceea ce se spune din afară nu are importanță, fiecare este liber să își spună părerea”, a declarat Sa Pinto. El consideră că meciul cu Mouscron va fi dificil. “Nu am mai învins-o pe Mouscron de mai mult timp. Va fi un meci dificil, intens, cu multe dueluri, însă suntem pregătiți”, a afirmat tehnicianul. În etapa a zecea, Standard Liege a învins, cu scorul de 3-1, echipa Kortrijk. Meciul Mouscron – Standard Liège, din etapa a XI-a, va avea loc astăzi de la ora 21.30.

 

Crezul lui Mourinho

Antrenorul formației Manchester United, José Mourinho, își apără stilul defensiv pe care îl imprimă echipelor lui. El a declarat, miercuri seară, după victoria obținută la Lisabona, cu Benfica, în Liga Campionilor, că o echipă bună din punct defensiv nu comite o crimă. "Am fost echipa pozitivă, am controlat jocul tot timpul. Nu am simțit că putem lua gol, am fost solizi din punct de vedere defensiv. Uneori simt că a fi buni din punct de vedere defensiv e o crimă, dar nu e crimă. A fi buni din punct de vedere defensiv este un pas pentru a obține rezultate. Știam că presiunea echipei Benfica nu poate dura 90 de minute. Benfica nu poate face tot meciul extraordinara muncă defensivă pe care a făcut-o Liverpool împotriva noastră. Fără nicio presiune, știam că golul o să vină. Avem nouă puncte, suntem la un punct de calificare și la o victorie de câștigarea grupei. Un joc bun, solid", a declarat Mourinho.Manchester United a învins, cu scorul de 1-0, pe Benfica Lisabona, în atapa a treia a Grupei A a Ligii Campionilor, prin golul marcat de Rashford, în minutul 65.

 Primele fotbaliștilor iberici

Jucătorii spanioli vor fi premiați de federație cu câte 114.000 de euro, sumă netă, dacă vor câștiga Cupa Mondială din Rusia. Acest premiu a fost stabilit în urma unei întruniri dintre fotbaliști și conducători ai federației spaniole, în martie, când forul era condus de Angel Maria Villar. între timp Villar a ajuns în fața justiției, fiind suspectat de deturnare de fonduri și abuz de încredere, iar Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) are un conducător interimar, Juan Luis Larrea, trezorierul forului. Marca notează că unii jucători consideră că negocierile din martie s-au făcut în grabă, astfel că nu ar fi excluse alte discuții pe acest subiect. În cazul în care spaniolii vor ajunge în finală și nu o vor câștiga, prima este de 92.000 de euro. În 2014, jucătorii iberici au primit câte 30.000 de euro pentru calificarea la turneul final din Brazilia, aceeași sumă urmând a le fi achitată pentru obținerea locului în Rusia și mărită în funcție de parcursul ulterior

Alonso rămâne la McLaren

McLaren a anunțat, ieri, că spaniolul Fernando Alonso și-a prelungit contractul, astfel că va concura și în 2018 pentru echipa britanică. Momentul a fost marcat de McLaren printr-ul filmuleț amuzant postat pe Facebook. "Este fantastic că pot continua colaborarea cu toți cei de la McLaren. Mă simt ca acasă aici”, a declarat Alonso. Pilotul spaniol, dublu campion mondial la Formula 1 (2005, 2006) concurează pentru McLaren din 2015.

 

Selecționerul nord-irlandez, beat la volan

Selecționerul Irlandei de Nord, Michael O'Neil, a rămas fără permis pentru 16 luni, după ce a recunoscut că a condus sub influența băuturilor alcoolice, informează presa engleză. Michael O'Neill a fost reținut de poliție, la 10 septembrie, la periferia orașului Edinburgh, fiind bănuit de conducere sub influența alcoolului. Poliția scoțiană a anunțat că a reținut și acuzat un bărbat de 48 de ani pentru conducere sub influența alcoolului, în jurul orei locale 13.00, pe A720, centura orașului Edinburgh. Alcoolemia tehnicianului a fost de trei ori mai mare decât limita permisă de lege. Federația nord-irlandeză a precizat, atunci, într-un comunicat, că este la curent cu incidentul în care a fost implicat Michael O'Neill, dar este treaba poliției și nu va comenta acest subiect.

Un maraton mai scurt, din greșeală

Organizatorii maratonului din Milwaukee au anunțat că, dintr-o eroare de marcare a traseului, participanții la ediția din acest an a competiției au alergat cu 1,3 kilometri mai puțin decât este distanța oficială a probei (42,195 kilometri). Această gafă vine după ce, în 2016, traseul a fost cu peste 800 de metri mai lung. Duminică, mai mulți concurenți au fost uimiți să vadă pe propriile GPS-uri că deși încheiaseră cursa nu au parcurs toți cei 42,195 kilometri, relatează L’Equipe. Directorul tehnic al cursei, Chad Antcliff, a anunțat că eroarea a fost cauzată de interpretarea eronată a itinerariului, semnalizarea fiind făcută greșit. Antcliff a precizat că va face totul pentru ca astfel de greșeli să nu mai aibă loc.

 

 Micțiune de cinci etape

Fotbalistul formației FC Turris, Giovanni Liberti, a fost suspendat cinci meciuri pentru că ar fi urinat pe teren, către fanii echipei adverse, la un meci cu Sarnese, din serie D. Jucătorul ar fi urinat către tribuna în care se aflau fanii grupării oaspete și ar fi făcut gesturi obscene la partida de duminică. Liberti, în vârstă de 21 de ani, neagă acuzațiile, iar clubul său a anunțat că va face apel Președintele grupării, Antonio Colantonio, s-a declarat revoltat de sancțiunea în cazul lui Liberti. “Jucătorul nostru nu a făcut nimic din ce se spune. Grav este că suspendarea a fost dictată în baza mărturiei arbitrului asistent care se afla pe partea opusă a terenului. Clubul oaspete a confirmat că fotbalistul nostru nu a făcut ce i se impută”, a precizat Colantonio.

Înregistrare ilegală

Miliardarul rus Dimitri Ribolovlev, acționar majoritar al AS Monaco, a fost pus sub acuzare, joi, pentru complicitate la încălcarea dreptului la viață privată. Plângerea a fost depusă de Tania Rappo, o apropiată a familiei Ribolovlev. Aceasta a organizat primele întâlniri între Ribolovlev și un comerciant de opere de artă, Yves Bouvier, pe care rusul l-a acuzat ulterior că i-a supraevaluat 37 de tablouri (Picasso, Modigliani, Rothko, Monet, etc), pe care i le-a vândut pentru suma de două miliarde de dolari, deși valoarea lor ar fi fost de doar 500 de milioane de dolari. Tania Rappo s-a plâns că a fost înregistrată fără voia sa de avocatul lui Ribolovlev, pentru ca Bouvier să fie atras într-o capcană. Dimitri Ribolovlev s-a prezentat, ieri dimineață, în fața judecătorului care se ocupă de acest dosar. După ce a fost audiat, el a părăsit palatul justiției din Monaco fără să facă declarații presei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.