Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Neagoe a fost externat

Ziarul de Vrancea
23 iul 2019 783 vizualizări

Antrenorul echipei Dinamo, Eugen Neagoe, a fost externat de la Spitalul de Urgență Floreasca, acolo unde a ajuns duminică seară, 21 iulie, după ce a suferit un stop cardio-respirator prin tahicardie ventriculară resuscitat, în minutul 25 al partidei Dinamo - Craiova, scor 0-2. Ieri, un bodyguard l-a scos în scaunul cu rotile pe o ieșire secundară, care dă spre stadionul Dinamo. Apoi, tehnicianul a fost luat de familie și s-a dus spre domiciliu. O perioadă va sta departe de fotbal. Lui Neagoe i-a fost implantat un defribilator. Aparatul, introdus sub piele, transmite șocuri electrice către inimă atunci când apar tulburări de ritm cardiac. Antrenorul va urma și acasă un tratament pe bază de antibiotice, pentru a evita să apară vreo infecție în urma intervenției chirurgicale.

Astăzi, Liga Europa

Cele trei echipe românești care evoluează în Liga Europa, vor apărea astăzi în prima manșă a turului III preliminar. FCSB va juca în Armenia, de la ora 20:00, cu formația locală Alașkert, partida fiind transmisă de Pro TV. De la 19:55, CSU Craiova întâlnește echipa maghiară Honved la Budapesta, meci transmis de rețeaua Look. Meciul dintre Gent și FC Viitorul (ora 21:00) nu va fi televizat

Pușcaș l-a învins pe Buffon

Atacantul naționalei de tineret George Pușcaș (23 de ani) a marcat miercuri, un gol în poarta apărată de Gianluigi Buffon (41 de ani), în partida amicală dintre Juventus și Inter Milano, încheiată cu scorul de 1-1, dar decisă la lovituri de departajare în favoarea „bianconerilor”. După o eroare a lui Matthijs de Ligt, din minutul 10, care a încercat să respingă o centrare din corner, dar a băgat mingea în propria poartă, Inter Milano a deschis tabela. Acest lucru s-a schimbat, în minutul 68, când Ronaldo a reușit să readucă echilibrul pe tabela de marcaj, dintr-o lovitură liberă. În minutul 78, Antonio Conte a decis ca internaționalul George Pușcaș să intre în teren. Juventus a câștigat partida, înscriind patru goluri la loviturile de departajare, prin Joao Cancelo, Cristiano Ronaldo, Emre Can și Merih Demiral. Pentru Inter Milano, au marcat, în poarta lui Buffon, George Pușcaș, Joao Mario și Nicolo Barella. Inter va disputa următorul meci împotriva lui Paris Saint Germain, sâmbătă, 27 iulie.

Beatriz Haddad s-a dopat

Jucătoarea de tenis Beatriz Haddad Maia, locul 99 WTA, a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping. Sportiva în vârstă de 23 de ani a fost controlată pozitiv cu modulatori ai receptorilor selectivi de androgeni (SARMs), cu proprietăți similare steroizilor anabolizanți, în urma unui test efectuat la 4 iunie, la Croatia Open. Ea a fost anunțată la 12 iulie că proba analizată în laboratorul din Montreal este pozitivă, dar suspendarea provizorie a intrat în vigoare la 22 iulie. Haddad poate cere o audiere în acest caz, însă nu a făcut-o până în prezent. Ultimul turneu la care sportiva braziliană a participat a fost cel de la Wimbledon, competiție la care a fost învinsă în turul al doilea, după ce a jucat în calificări. În turul I, ea a eliminat-o, cu 6-4, 6-4, pe spaniola Garbiñe Muguruza, câștigătoare în 2017 la All England Club.

Asensio s-a accidentat grav

Jucătorul Marco Asensio a suferit o gravă accidentarea în meciul amical pe care echipa sa, Real Madrid, l-a disputat, marți, la Washington, cu Arsenal Londra, în cadrul International Champions Cup. Potrivit anunțului clubului madrilen, controlul medical efectuat a confirmat că Asensio, 23 de ani, a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior și a meniscului extern la genunchiul drept. El va fi operat în următoarele zile și va rata mare parte a sezonului 2019/2020. Asensio a intrat pe teren în minutul 46, a marcat în minutul 59 golul de 2-2, iar în minutul 65 a părăsit terenul pe targă, accidentat. Arsenal a condus la pauză, prin reușitele lui Lacazatte ('10 – penalty) și Aubameyang ('24). Real Madrid a reușit egalarea în repriza a doua, prin Bale ('56)și Asensio ('59). Nacho (Real, min. 9) și Sokratis (Arsenal, min.40) Madrilenii s-au impus la loviturile de departajare, cu 3-2.

Frații Murray în tandem

Tenismenul britanic Andy Murray va face echipă cu fratele lui, Jamie, în proba de dublu de la turneul City Open, care va avea loc săptămâna viitoare, la Washington. Pentru Andy, acesta va fi al patrulea turneu la care participă în proba de dublu după operația suferită la șold, în ianuarie. Nu este prima dată când cei doi frați, de 32, respectiv 33 de ani, fac pereche la dublu. Ei au contribuit în 2015 la câștigarea Cupei Davis de către Marea Britanie. Ei au jucat cu parteneri diferiți la Wimbledon, Jamie cu compatriotul său Neal Skupski (au fost eliminați în primul tur), iar Andy cu francezul Pierre-Hugues Herbert (au pierdut în turul al doiela).

Portar prins cu mâța-n sac

Portarul echipei Livorno, Luca Mazzoni, a fost suspendat patru ani după ce a fost depistat pozitiv cu un metabolit de cocaină la un control antidoping. Goalkeeper-ul a fost supus unui control antidoping la finalul meciului din Serie B Lecce – Livorno, scor 3-2, din 17 februarie. La acea partidă, Mazzoni a fost schimbat la pauză. Jucătorul a fost găsit dopat cu benzoilecgonină – ecgonină, metaboliți ai cocainei. El a fost suspendat provizoriu, în martie. Tribunalul național antidoping din Italia a stabilit, ieri, sancțiunea, iar portarul va trebui să achite și cheltuielile de judecată. Numele lui Luca Mazzoni a fost vehiculat de presa italiană iarna trecută, în legătură cu un transfer la Dinamo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.