Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mutu, antrenor la Voluntari

Ziarul de Vrancea
14 apr 2018 685 vizualizări

Managerul sportiv al FRF, Adrian Mutu, va prelua funcția de antrenor al echipei FC Voluntari, în locul lui Claudiu Niculescu, a declarat, sâmbătă, Dan Leasă, managerul grupării ilfovene.

"Adrian Mutu a semnat cu FC Voluntari azi și este antrenorul nostru pentru un an și trei luni, până la finalul sezonului următor. Obiectivul lui va fi calificarea echipei în play-off în sezonul următor", a declarat Leasă. Mutu îl înlocuiește în funcție pe Claudiu Niculescu, care a părăsit echipa după eșecul cu Dinamo, scor 2-4, din etapa a cincea a play-out-ului Ligii I.

Vine tanti Patty la Cluj

Jucătoarea Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, a fost convocată de căpitanul nejucător Heinz Günthardt în echipa Elveției de Cupa Federației, pentru întâlnirea cu România, care va avea loc la finalul săptămânii viitoare, în barajul pentru Grupa Mondială. Patty Schnyder ocupă locul 149 în clasamentul WTA de simplu și a fost pe locul 7 în 2005, cea mai bună clasare a ei. Schnyder este jucătoarea elvețiană cu cele mai multe victorii în Cupa Federației, 50 (22 de înfrângeri), în 37 de întâlniri, însă nu a mai evoluat pentru țara ei în această competiție din 2011. De altfel, ea s-a retras în acel an din cariera de jucătoare profesionistă de tenis, dar a decis să revină pe teren, patru ani mai târziu.Gunthard convocase inițial numai trei jucătoare, pe Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (locul 107 WTA) și Jil Teichmann (locul 136 WTA).

Hagi vrea schimbări ca la baschet

Antrenorul formației Viitorul, Gheorghe Hagi, și-ar dori să crească numărul de schimbări în timpul unui meci de fotbal, să se ajungă chiar la 5 sau 7 modificări într-o partidă, spunând că dacă în alte sporturi precum handbalul și baschetul acestea sunt permise, de ce nu s-ar face și la fotbal. “Aștept să se facă mai multe schimbări și la fotbal. Se joacă mai mult, sunt mai multe meciuri. Vreți mai mult fotbal ? Păi, dați-ne mai multe schimbări. De ce doar trei schimbări ? De ce să nu facem 5, 6 sau 7 schimbări? De ce în alte sporturi, handbal, baschet se fac schimbări mai multe și la noi nu ?”, a afirmat Hagi. El spune că față de acum 40 de ani numărul meciurilor de fotbal jucate de un fotbalist s-a dublat.

Ricciardo a câștigat cursa din China

Pilotul australian Daniel Ricciardo de la Red Bull a câștigat, ieri Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de doi finlandezi, în ordine,  Valtteri Bottas de la Mercedes și Kimi Räikkönen de la Ferrari. Ricciardo a plecat de pe locul al șaselea al grilei și s-a impus într-o cursă plină de evenimente. Un accident între Vettel și olandezul Max Verstappen (Red Bull), într-un duel pentru locul III, s-a soldat cu avarii pentru mașina Ferrari și cu o retrogradare de pe locul 3 pe VII, apoi germanul a fost întrecut și de spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Renault). Olandezul a fost găsit vinovat de accident și penalizat cu zece secunde. În clasamentul piloților, Vettel conduce cu 54 de puncte, urmat de Hamilton (45 puncte) și Bottas (40).

Mai câștigă și Răzvan

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Panionios, într-un meci din etapa a XXVII-a a campionatului Greciei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Șakov (‘2), El Kaddouri (’15) și Prijovic (’66). Pentru Panionios a înscris Durmishaj (’77). Echipa lui Lucescu ocupă locul doi în clasament, cu 55 de puncte, iar Panionios este pe opt, cu 34 de puncte. Lider este AEK Atena, care are 60 de puncte (26 de jocuri).

Diego Costa are leziune musculară

Atacantul echipei Atletico Madrid, Diego Costa, s-a accidentat și ar putea rata meciurile din semifinalele Ligii Europa, anunță presa spaniolă. Diego Costa suferă de o leziune la "mușchiul ischiogambier de la coapsa stângă", a anunțat clubul madrilen, care a precizat că jucătorul nu va evolua în meciul cu Levante, de duminică, din campionatul Rusiei. Deși Atletico nu anunță perioada de indisponibilitate a lui Costa, presa spaniolă scrie că acesta ar putea rata meciurile cu Arsenal Londra, din semifinalele Ligii Europa, din 26 aprilie și 3 mai.

Pacquaio schimbă antrenorul și continuă

După 16 ani de colaborare, pugilistul Manny Pacquiao a anunțat că a decis să renunțe la serviciile antrenorului Freddie Roach. Considerat drept  unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie, filipinezul de 39 de ani a decis să revină în ring în ciuda declinului înregistrat în ultimii ani și astfel a renunțat la serviciile lui Roach, care a aflat vestea  din presă. La un an după ultimul meci, filipinezul Manny Pacquiao (39 de ani) va urca din nou în ring, la 14 iulie, pentru centura de campion WBA a categoriei semimijlocie, urmând să-l înfrunte pe argentinianul Lucas Matthysse. Meciul va avea loc la Kuala Lumpur, în Malaysia. Ales senator în 2016, Pacquiao este singurul pugilist din istorie care a deținut un titlu major la opt categorii diferite. În iulie 2017, Pacquiao a pierdut centura WBO, fiind învins de australianul Jeff Horn.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.