Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mitrea schimbă clubul în Cipru

Ziarul de Vrancea
22 aug 2018 764 vizualizări

Fundașul Bogdan Mitrea va juca la echipa cipriotă Doxa Katokopias, a anunțat clubul din Cipru.  Mitrea a evoluat ultima oară la AEL Limassol. Bogdan Mitrea este un jucător născut în 1987, la Cluj și a început fotbalul la Universitatea Cluj.

În 2004 a ajuns la Industria Sârmei Câmpia Turzii, pentru care a evoluat până în 2011, când a fost transferat de Poli Iași La începutul sezonului 2013-2014 a ajuns la FC Viitorul, echipă la care a devenit căpitan și a încheiat sezonul 2014-2015 din postura de golgeter al clubului, cu 14 reușite. În ianuarie 2016, a părăsit echipa constănțeană și a semnat cu Ascoli Picchio FC, pentru care a jucat, în returul sezonului din Serie B, în 16 partide. În iulie 2016 a fost împrumutat la FCSB, de unde a plecat la AEL Limassol în ianuarie 201

Vâtcă s-a transferat la Voluntari

Directorul general al CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a anunțat, miercuri, că portarul Cosmin Vâtcă a fost transferat la FC Voluntari. "Am ajuns la un acord, l-am semnat azi și de mâine Cosmin Vâtcă și se va prezenta la FC Voluntari. Nu mai este jucătorul nostru, este jucătorul Voluntariului. Și Botoșaniul l-a ținut în tribună pe un jucător care se transfera la Steaua. Poveștile sunt multe în fotbal, dar nu sunt adevărate. Nu a fost nicio problemă cu Vâtcă, pur și simplu s-a întâmplat ce s-a întâmpat azi, că a plecat la Voluntari", a declarat Mureșan.  Potrivit digisport.ro, un oficial al clujenilor i-ar fi cerut lui Vâtcă să spună că este accidentat înaintea meciului cu Dinamo, pentru ca locul său să fie luat de spaniolul Jesus Fernandez Collado, recent transferat. Vâtcă s-ar fi plâns de această solicitare antrenoului portughez, care l-a folosit titular în partida de duminică. Din acest motiv, pentru că i-a spus antrenorului, portarul ar fi fost trimis la echipa a doua de conducerea clubului. În vârstă de 36 de ani, Vâtcă era la CFR Cluj din vara anului 2014.

Cupa Davis, la Madrid

Primele două ediții ale noului format al Cupei Davis vor avea loc la Madrid, după ce Federația Spaniolă de Tenis (RFET) a condiționat votarea proiectului de primirea organizării competiției. Astfel, capitala Spaniei a fost preferată de ITF orașului francez Lille. Meciurile ar urma să aibă loc pe hard, la WiZink Center, dar și la Caja Magica, unde se desfășoară pe zgură turneele ATP și WTA de la Madrid, organizate de Ion Țiriac. Adunarea Generală a Federației Internaționale de Tenis (ITF) a adoptat, joi, la Orlando, proiectul de schimbare radicală a formatului Cupei Davis.

Beckham va primi premiul președintelui

David Beckham va primi premiul președintelui UEFA în 2018, pentru remarcabila sa cariera și eforturile umanitare, a anunțat forul european.  "Beckham este un adevărat star al generației sale. Premiul recompensează realizările excepționale, excelența profesională și calitățile personale exemplare. El a fost un ambasador mondial pentru fotbal, promovând jocul și valorile acestuia în toate cele patru colțuri ale planetei. Trebuie salutate și eforturile sale umanitare, care au ajutat numeroși copii din întreaga lume", a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin, care va candida oficial pentru un nou mandat în fruntea forului continental. David Beckham a disputat 762 de meciuri în carieră și a înscris 130 de goluri. A Beckham devine al treilea englez care primește acest premiu după Bobby Robson (2002) și Bobby Charlton (2008).

Bourceanu a ajuns la Călărași

Fostul căpitan al FCSB se întoarce în Liga I. Alexandru Bourceanu (33 de ani) a început antrenamentele cu nou-promovata Dunărea Călărași și e foarte aproape de a semna cu echipa antrenată de Dan Alexa. Alexandru Bourceanu a evoluat ultima dată în Rusia, la Arsenal Tula. Era un om de bază al echipei, dar o accidentare venită la sfârșitul anului trecut a stopat totul. Mijlocașul a suferit o fractură de tibie și peroneu, la un meci de campionat, și a fost nevoit să stea în afara gazonului pentru mai bine de jumătate de an. Contractul cu Tula i-a expirat în această vară și a decis să se întoarcă în Liga I. Alexandru Bourceanu i s-a alăturat fostului său coleg de la Timișoara, Dan Alexa, actualul antrenor al Dunării Călărași. Până la momentul accidentării, Alex Bourceanu a evoluat în 36 de partide pentru Arsenal Tula.

O etapă fără Alibec

Jucătorul echipei Astra Giurgiu, Denis Alibec, a fost suspendat o etapă și a primit o penalitate financiară de 740 de lei, după ce a fost eliminat la meciul cu Dunărea Călărași, din Liga I, conform deciziei Comisiei de Disciplină a FRF. În schimb, jucătorul Astrei Dylan Bahamboula, eliminat la același meci, a fost suspendat trei jocuri și amendat cu 7.000 de lei. Sancțiuni de suspendare un meci au primit și Virgil Drăghia (FC Voluntari), Isaac Donkor (amendă de 5.000 de lei) și Sebastian Mladen (FC Viitorul). Clubul FC Hermannstadt a primit o penalitate sportivă de 2.000 de lei pentru incidente la meciul cu FC Voluntari, aceeași sancțiune fiind primită și de Concordina Chiajna pentru incidente la meciul cu formația sibiană.

Henry intră în pâine la Bordeaux

Fostul internațional francez Thierry Henry a ajuns la un acord pentru a prelua conducerea tehnică a echipei Bordeaux. Henry este în acest moment secundul lui Roberto Martinez la naționala Belgiei.  La Bordeaux, el ar urma să-l înlocuiască pe uruguayanul Gustavo Poyet, care a fost suspendat de conducerea clubului, după ce a criticat vânzarea atacantului Gaëtan Laborde la Montpellier. Poyet va fi dat afară și din cauza rezultatelor slabe înregistrate în primele două etape ale campionatului: 0-2, acasă, cu Strasbourg, și 1-2, în deplasare, cu Toulouse. în vârstă de 41 de ani, Henry a declarat, de curând, că dorește să se dedice mai mult activității de antrenor, motiv pentru care a părăsit postul britanic Sky Sports, unde era consultant.

 

Lendl îl va antrena pe Zverev

Germanul Alexander Zverev, locul 4 ATP, a anunțat că l-a cooptat în echipa lui tehnică pe fostul tenismen Ivan Lendl. Zverev nu a precizat ce rol va avea fostul lider ATP în staful său, dar acesta ar putea fi antrenor principal în locul tatălui jucătorului de 21 de ani. Lendl, născut în Cehoslovacia, are în palmares opt turnee de Grand Slam la simplu, iar ca antrenor a lucrat cu Andy Murray, pe care l-a ajutat să câștige US Open, în 2012, apoi turneele de la Wimbledon, din 2013 și 2016, și să devină lider ATP.  Zverev a cucerit deja trei trofee de Masters 1.000, dar nu a trecut niciodată de faza sferturilor de finală la un turneu de GS

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.