Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Miriuță, cu sabia deasupra capului

Ziarul de Vrancea
21 nov 2017 549 vizualizări

Președintele Consiliului de Administrație al FC Dinamo, Alexandru David, a declarat, ieri, că, potrivit unei clauze din contractul antrenorului Vasile Miriuță, tehnicianul poate fi demis peste patru etape dacă echipa nu este pe loc de play-off.

"Domnul Vasile Miriuță are un contract cu clubul Dinamo, care presupune la iarnă să se targă o linie și în funcție de performanțele pe care dândul le realizează la echipă putem trage concluzii. Trebuie să luăm toate punctele ca să sperăm că mergem în play-off, dar asta nu este un obiectiv pe care să i-l impun domnului Miriuță. Oricum, peste patru etape, dacă nu suntem în play-off, conform contractului, domnul Miriuță poate fi dat afară”, a spus David. După 18 etape, Dinamo este în afara play-off-ului, pe locul 7, cu 24 de puncte, la patru puncte de locul VI, ocupat de Astra Giurgiu.

Becali i l-a impus pe Budescu lui Dică

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, ieri, că antrenorul Nicolae Dică va odihni patru jucători la meciul cu Viktoria Plzen din Liga Europa, între care mijlocașii Mihai Pintilii și Filipe Teixeira. "Dică îmi spusese că vrea să lase acasă câțiva jucători și eu am fost de acord. Pintilii, Teixeira și mi-a mai spus încă doi jucători, numai că eu nu am fost de acord cu Budescu. La ce mi-a propus el, o singură obiecție am avut. Budescu trebuie să fie calul de bătaie, el nu se odihnește niciodată, el trebuie să fie în priză tot timpul. El este generalul de război care nu are voie să lipsească", a spus Becali, la Digi Sport.  El a precizat că nu a renunțat la transferul atacantului dinamovist Adam Nemec, chiar dacă oficialii rivalei au anunțat că nu mai cedează jucători la FCSB. Meciul Viktoria Plzen - FCSB va avea loc, joi, de la ora 20.00, în etapa a cincea, penultima, a Grupei G a Ligii Europa și va fi transmis de Pro TV și Telekom Sport.

Neamțul la Vințu de Jos

Luni a început la Alba Iulia tradiționalul Open de Șah, cu participare internațională. Cu această ocazie, directorul turneului, Marius Ceteraș, a povestit o întâmplare amuzantă, cu unul dintre participanți, germanul Lev Yankelevich: Printre participanți se află și germanul Lev Yankelevich, "eroul unei mici întâmplări" la sosirea sa în România. "Luni dimineața, trebuia să-l aștept la ora 8,32 în gara Vințu de Jos. M-am dus în gară, unde nu a coborât niciun Lev. I-am trimis mesaj și ce credeți că-mi scrie? «am văzut trenul oprit în gară, era 8,30 și m-am gândit că sigur mai e o gară în care trenul ajunge la 8,32».  România însă nu e chiar ca în Germana, așa că Lev a mers până în Sibiu, de unde l-am recuperat", a povestit Ceteraș.

 

Schimbări în rândul “stejarilor”

Antrenorul naționalei de rugby a României, galezul Lynn Howells, a făcut câteva modificări în lotul extins al ''Stejarilor'' pentru partida de sâmbătă cu Tonga, câțiva dintre jucătorii care au pregătit meciul cu Samoa întorcându-se la echipele lor de club, iar alți jucători alăturându-se celor prezenți în cantonament, scrie site-ul FRR.  Astfel, au părăsit cantonamentul Mihai Macovei, Andrei Ursache, Andrei Gorcioaia, Marius Antonescu și Valentin Calafeteanu, accidentat. Pentru meciul test cu Tonga, antrenorul Lynn Howells i-a selecționat pe Alexandru Țăruș (Sale Sharks), Vlad Neculau (Timișoara Saracens), Florin Bărdașu (CSM Știința Baia Mare), Adrian Motoc (Racing 92), Kuselo Moyake (CSA Steaua) și Gabriel Rupanu (Timișoara Saracens).

Victor Becali, aproape de libertate

Judecătoria sectorului 4 a admis marți cererea de liberare condiționată a omului de afaceri Victor Becali, însă decizia nu e definitivă.  Magistrații Tribunalului Ilfov au respins în 16 august cererea de liberare condiționată din penitenciar a fostului impresar de fotbal Victor Becali și au stabilit termen pentru o nouă cerere de liberare în noiembrie 2017.  Victor Becali ispășește o pedeapsă de patru ani și opt luni închisoare în dosarul ”Transferurilor”. În 14 septembrie, fratele lui Victor Becali, Ioan Becali, a fost liberat condiționat din închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Ilfov, după ce a executat doi ani și jumătate din pedeapsa de șase ani și patru luni de închisoare. Dintre cei opt oameni din fotbal mai sunt încarcerați Victor Becali și Cristian Borcea, ceilalți fiind eliberați condiționat.

Grupă preliminară pentru tinerele handbaliste

Naționala de handbal feminin tineret a României va evolua în grupa a II-a, cu echipele Croației, Ucrainei și Georgiei, în preliminariile europene ale Campionatului Mondial de tineret din 2018, potrivit tragerii la sorți de la Viena. Patru echipe sunt deja calificate la turneul final: Ungaria, în calitate de organizatoare, Franța, Rusia și Danemarca, primele trei clasate la CE under 19 din acest an. Cele 26 de echipe participante în preliminarii au fost împărțite în șapte grupe, din primele două grupe urmând să se califice primele două clasate, iar din celelalte doar formația de pe primul loc. La tragerea la sorți de la Viena, România a făcut parte din prima urnă valorică. Meciurile se vor juca între 23 și 25 martie 2018, iar turneul final din Ungaria va avea loc între 1 și 15 iulie.

Suspendați pe viață

Trei foști responsabili din fotbalul mondial au fost suspendați pe viață din toate activitățile legate de fotbal, decizia fiind luată de către forul intern al FIFA. Cei trei foști responsabili sunt din Guam, Nicaragua și Venezuela, fiind găsiți vinovați de corupție, spălare de bani și fraudă în fața justiției americane. Richard Lai a fost președinte al federației de fotbal din Guam și fost membru al comisiei de audit FIFA, Julio Rocha a fost președinte al federației din Nicaragua și Rafael Esquivel a fost președinte al federației din Venezuela. Cei trei au fost suspendați pe viață din orice activitate legată de fotbal, la nivel național și internațional de către Comisia de Etică a FIFA.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.