Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Messi, încălțat cu șase ghete

Ziarul de Vrancea
15 oct 2019 1145 vizualizări

Jucătorul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a primit, miercuri, la Barcelona, pentru a şasea oară, Gheata de Aur, trofeu atribuit celui mai bun marcat din campionatele europene.

Messi a înscris de 36 de ori în sezonul trecut. Lionel Messi a primit trofeul din mâinile băieţilor lui, Thiago et Mateo, la ceremonie fiind prezenţi şi coechipierii săi Luis Suarez şi Jordi Alba.Pentru Messi este al treilea an consecutiv când este recompensat cu acest trofeu, celelalte trei fiind primite în 2010, 2012 şi 2013.

Corida coreeană

Atacantul Son Heung-min (Tottenham) a declarat, la revenirea din Coreea de Nord, unde sud-coreenii au înregistrat o remiză în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, scor 0-0, că jucătorii nord-coreeni au avut un comportament agresiv. “Păcat că nu am câştigat, însă jocul a fost atât de agresiv încât cred că este o realizare imensă faptul că ne-am întors fără accidentări. Jucătorii nord-coreeni au fost agresivi”, a spus fotbalistul echipei Tottenham. “A fost ca la război. Nu am mai văzut aşa ceva în fotbal până acum”, a afirmat şi vicepreşedintele federaţiei sud-coreene, Choi Young-il. Meciul din preliminariile CM-2022, care s-a încheiat 0-0 şi nu a fost transmis de vreo televiziune, s-a disputat cu porţile închise pe stadionul Kim Il Sung din Pyongyang. La partidă a fost prezent preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care s-a declarat dezamăgit de absenţa publicului.

La Liga exportă spectacole1e

Liga spaniolă “analizează serios” posibilitatea ca un meci din primul eșalon din Spania să se dispute în SUA, informează elconfidencial.com. Potrivit sursei citate, partida aleasă este Villarreal – Atletico Madrid, din data de 8 decembrie, din etapa a XVI-a a LaLiga. Cele două cluburi sunt de acord cu mutarea meciului în SUA. “Este bine ca LaLiga să ajungă într-o țară atât de importantă. Nu există probleme din partea clubului Atletico. Sperăm că totul va decurge bine”, a declarat președintele grupării Villarreal, Fernando Roig, la postul Onda Cero. Liga spaniolă vrea ca partida să se joace la Miami, pe Hard Rock Stadium. Această inițiativă vine la un an după tentativa ratată de disputare a meciului Girona – FC Barcelona în SUA.

Federer, din nou la Roland Garros

Elvețianul Roger Federer, locul 3 ATP, a declarat, într-un interviu pentru CNN, că va participa la ediția de anul viitor a turneului de la Roland Garros. “Voi juca la Roland Garros și probabil nu voi juca prea mult înainte, pentru că am nevoie de timp cu familia, de vacanță, avem nevoie de o pauză, mai ales dacă particip la Jocurile Olimpice. Probabil voi juca la French Open, Halle, Wimbledon, JO și poate apoi la Cincinnati și US Open”, a spus Federer. În urmă cu câteva zile, Roger Federer a anunțat că va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Federer va împlini 39 de ani la câteva zile după JO.

 

Boxul care ucide

Boxerul american Patrick Day a încetat din viață, miercuri, la vârsta de 27 de ani, la Chicago, ca urmare a leziunilor cerebrale traumatice suferite săptămâna trecută la un meci la care a fost făcut KO. Sâmbătă, Day a fost făcut KO de Charles Conwell, în runda a zecea a meciului de la Chicago, disputat la categoria semimijlocie. Patrick Day a fost în comă timp de patru zile și, deși a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier, nu a mai putut fi salvat. Day era boxer profesionist din 2013 și de atunci a înregistrat 14 victorii, patru înfrângeri și o remiză. Decesul lui Day vine în contextul în care în iulie argentinianul Hugo Santillan și rusul Maxim Dadașev au murit și ei după traumatisme suferite la meciuri.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.