Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Luchin, un fundaș liber

Ziarul de Vrancea
9 ian 2019 604 vizualizări

FC Viitorul și fundașul Srdjan Luchin au ajuns la un acord pentru rezilierea amiabilă a contractului, anunță gruparea patronată de Gheorghe Hagi.  În vârstă de 32 de ani, Luchin semnase, vara trecută, un contract valabil pentru un sezon, cu drept de prelungire pentru încă doi ani. El a evoluat în 13 meciui în LIga I pentru Viitorul, marcând un gol. Srdjan Luchin a mai jucat pentru Poli Timișoara, Dinamo București, Botev Plovdiv, FCSB, Levski Sofia și CFR Cluj.

Cristina Neagu s-a operat

Căpitanul naționalei de handbal feminin și componentă a campioanei CSM București, Cristina Neagu, a anunțat, ieri, că operația la genunchiul drept, efectuată în Belgia, în urma rupturii de ligament, a decurs bine. ”M-am trezit cu zâmbetul pe buze”, a anunțat handbalista.  Echipa sa de club, CSM București, cu care mai are contract până în iunie 2019, a anunțat că o susține pe toate planurile și îi va propune prelungirea angajamentului. Sezonul 2018-2019 este încheiat pentru Cristina Neagu, care va fi nevoită să suporte recuperarea de circa șase luni.

Transfer de marcă la Bayern

Campioana Germaniei, Bayern München, a plătit clauza de reziliere a contractului pe care fundașul Benjamin Pavard îl are cu VfB Stuttgart, în valoare de 35 de milioane de euro. În vârstă de 22 de ani, Pavard mai avea contract cu gruparea șvabă până în 2021, dar o clauză din înțelegere îi permitea să plece în orice moment, în schimbul sumei de 35 de milioane de euro. Internaționalul francez va rămâne însă la Stuttgart până în vară, potrivit directorului sportiv al bavarezilor, Hasan Salihamidzic. "Confirm că jucătorul a semnat un contract pe cinci ani, valabil de la 1 iulie 2019", a spus el. Pavard era la Stuttgart din vara anului 2016, după ce anterior a jucat la Lille.

“Dodel” a retrogradat în Turcia

Clubul Girensunspor, din a doua ligă turcă, a anunțat că a obținut serviciile mijlocașului Cristian Tănase, jucătorul român semnând un contract valabil pentru un sezon și jumătate.  Cristian Tănase vine de la Eskișehirspor, unde semnase în vara trecută pentru două sezoane. El a mai jucat în Turcia la Sivasspor și Karabukspor. În cariera sa, Tănase a mai jucat la FC Argeș, Dacia Mioveni, Tianjin Teda și FCSB.

Mai pierde și PAOK

PAOK Salonic a pierdut cu Panachaiki Patras, scor 1-2, în manșa tur a optimilor Cupei Greciei. Partida secundă va avea loc la Salonic, pe 22 ianuarie. A fost primul joc din 2019 pentru Răzvan Lucescu. Lucescu jr. a menajat câteva vedete, dar din primul 11 n-au lipsit Toșca și Varela. Bastakos a deschis scorul pentru Panachaiki, în minutul 35. Karelis a egalat pentru PAOK, în startul reprizei secunde, dar Loumbardeas a readus gazdele în avantaj, în minutul 68. Lucescu a introdus pe final jucători importanți, cum ar fi Leo Jaba sau Biseswar, dar PAOK n-a reușit să revină pe tabelă. S-a încheiat 2-1 pentru Panachaiki Patras, formație care ocupă locul VI în liga secundă a Greciei. De partea cealaltă, PAOK e lider în prima ligă, cu 13 victorii și o remiză în primele 14 etape. PAOK are opt puncte avans față de Olympiacos, ocupanta locului secund.

Salah, fotbalistul african al anului

Atacantul egiptean al formației Liverpool, Mohamed Salah, a fost desemnat a doua oră la rând jucătorul african al anului, de Confederația Africană de Fotbal (CAF), informează lequipe.fr. În ancheta CAF, Salah i-a devansat pe coechipierul său senegalez, Sadio Mané, și pe gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang de la Arsenal. În vârstă de 26 de ani, egipteanul a marcat 44 de goluri în toate competițiile, în sezonul 2017/2018, fiind golgterul Premier League, cu 32 de reușite.Cu două distincții consecuitve, Salah i-a egalat pe senegalezul El Hadji Diouf (2001, 2002), ivorianul Yaya Touré (2011, 2012) și camerunezul Samuel Eto'o (2003, 2004). Francezul Hervé Renard, selecționerul Marocului, a fost desemnat antrenorul anului în Africa. El a mai primit această distincție în 2012 și 2015.

Queiroz, selecționerul Columbiei

Selecționerul Iranului, Carlos Queiroz, va prelua naționala Columbiei, a anunțat, miercuri, presa columbiană. Queiroz se află în prezent cu naționala Iranului la Cupa Asiei pe Națiuni, însă el ar urma ca apoi să devină selecționer al Columbiei în locul lui José Pekerman. La 4 septembrie, tehnicianul argentinian José Pekerman a anunțat că nu va mai antrena echipa națională a Columbiei. În vârstă de 69 de ani, Pekerman a venit la naționala Columbiei în 2012, iar contractul său a expirat după Cupa Mondială din Rusia. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.