Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Instanța amână pronunțarea

Ziarul de Vrancea
13 iul 2020 681 vizualizări

Comisia de Disciplină a FRF, întrunită ieri, a decis suspendarea jucătorilor Kevin Boli (CFR Cluj) și Josip Ivancic (Chindia Târgoviște), ca urmare a eliminării acestora la meciurile cu Gaz Metan Mediaș, respectiv cu Sepsi Sfântu Gheorghe

Boli, eliminat direct în minutul 80 al partidei de luni, a fost suspendat două jocuri și penalizat cu 3.000 de lei. Ivancic, care a fost eliminat tot luni, însă după ce a primit două cartonașe galbene (’30, ’34), a fost suspendat un joc și penalizat cu 740 de lei. Comisia nu a anunțat, încă, decizia în privința reclamației clubului Dinamo la adresa FCSB care l-ar fi folosit pe portarul Andrei Vlad în prima manșă a semifinalei Cupei României în stare de suspendare.

Gâlcă a promovat

Vejle Boldklub, echipa antrenată de Constantin Gâlcă, a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Nykobing, în etapa a XXXI-a a ligii a II-a daneze. Albanezul Ylber Ramadani a marcat golul, în minutul 57.Cu două etape rămase de disputat din acest sezon, formația gazdă, fondată în 1891, de cinci ori campioană a Danemarcei, ultima dată în 1984, și-a asigurat promovarea în prima ligă. Vejle are 67 de puncte, nouă peste Viborg, formația de pe locul secund. Tot cu Gâlcă antrenor, Vejle a retrogradat anul trecut, însă tehnicianul român a pregătit echipa în ultimele trei luni ale sezonului.

S-a fixat calendarul Cupei Mondiale

FIFA a anunțat, ieri, calendarul meciurilor care se vor disputa în cadrul Cupei Mondiale din 2022, din Qatar.Turneul va începe pe arena Al Bayt, cu capacitate de 60.000 de locuri, în data de 21 noiembrie 2022, de la ora locală 13.00 (11:00 CET). Faza grupelor va dura 12 zile. În perioada 3-6 decembrie 2022 se vor disputa optimile de finală, în 9 și 10 decembrie vor avea loc sferturile de finală, iar în 13 și 14 decembrie semifinalele. La 17 decembrie 2022 va avea loc finala mică, pe stadionul Khalifa.Finala mare se va disputa la 18 decembrie, pe stadionul Lusail, cu capacitate de 80.000 de locuri, cu începere de la ora locală 18.00.

Petrea, anunțat oficial

FCSB anunță că Anton Petrea este noul antrenor principal al echipei „roș-albastre”. Acesta îl înlocuiește pe Bogdan Vintilă, care a activat în această funcție între 23 august 2019 și 15 iulie 2020. Noul tehnician al FCSB va fi ajutat de preparatorul fizic Thomas Neubert, alături de care a mai lucrat, în două rânduri (2012-2014 și în 2016) pentru echipa bucureșteană. De asemenea, din staff-ul acestuia vor face parte, în continuare, Ovidiu Petre (analist), Horea Codorean (preparator fizic) și Marius Popa (antrenor cu portarii).În perioadele în care a activat la FCSB, din postura de antrenor secund, Anton Petrea a contribuit la câștigarea a două titluri (2013 și 2014), a Supercupei României (2013) și a Cupei Ligii (2016), precum și la performanțe în UEFA Europa League și UEFA Champions League.

Andone, președinte la Voluntari

Ioan Andone a devenit președinte al FC Voluntari, după ce a ocupat până în prezent funcția de manager-general tehnic în cadrul conducerii clubului. Andone (60 de ani) a fost component al clubului Corvinul Hunedoara, debutând în Divizia A la data de 7 martie 1979 în înfrângerea0-2, din deplasare cu Sportul Studențesc, scor -. Din 1983 s-a transferat la FC Dinamo București. În anul 1990, a fost transferat la echipa spaniolă Elche pentru 125.000 de dolari. Are la activ un număr de 55 de selecții în prima reprezentativă 255 de meciuri în Divizia A și 35 de goluri marcate. Ioan Andone a câștigat pînă acum eventul cu două formații diferite, cu Dinamo (2004) și CFR Cluj (2008), fiind unul dintre puținii antrenori români care au reușit această performanță. În afară de acestea, a mai câștigat în 2003 și în 2005 Cupa României cu Dinamo București.

Seism la Benfica

Luis Filipe Vieira, președintele Benfica Lisabona, a fost pus sub acuzare de justiția portugheză, pentru fraudă fiscală agravată, între 2016 și 2017. Benfica a anunțat, marți seară, că președintele Luis Filipe Vieira, mâna sa dreaptă și administratorul clubului, Domingos Soares de Oliveira, precum și compania care gestionează clubul și cea care deține stadionul au fost cercetate de justiția portugheză pentru fraudă fiscală agravată. Suspecții sunt bănuiți că ar fi păgubit fiscul cu suma de 600.000 de euro, în anii 2016 și 2017, a explicat clubul din Lisabona, într-un comunicat de presă. Potrivit presei portugheze, suspiciunile justiției se referă la plăți către furnizori de servicii care, în realitate, nu ar fi fost niciodată prestate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.