Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hamilton, mândria Regatului

Ziarul de Vrancea
11 dec 2020 800 vizualizări

Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton a fost desemnat sportivul anului în Marea Britanie, în ancheta BBC. În 2020, pilotul echipei Mercedes a câștigat al șaptetea titlu de campion mondial și a egalat recordul deținut de Michael Schumacher

 Hamilton este a doua oară ales Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie, după 2014. ntr-un vot public, căpitanul echipei Liverpool, Jordan Henderson, a terminat pe locul doi, în timp ce jocheul Hollie Doyle a fost al treilea. Boxerul Tyson Fury, jucătorul de cricket Stuart Broad și jucătorul de snooker Ronnie O'Sullivan au fost, de asemenea, nominalizați.

„Nole”, pe urmele lui Roger

Tenismenul sârb Novak Djokovici înregistrează, începând de ieri, săptămâna cu numărul 300 ca lider al clasamentului jucătorilor profesioniști. El este al doilea tenisman care atinge această bornă, după Roger Federer. Djokovic are șanse să bată recordul elvețianului, de 310 săptămâni. Dacă se va menține în această poziție, sârbul îl va depăși pe Federer la 8 martie 2021. Actualul lider ATP are un avans de 2.180 de puncte în fața spaniolului Rafael Nadal, clasat al doilea.Novak Djokovic a urcat prima dată pe locul I ATP la 4 iulie 2011. El a fost numărul 1 mondial în cinci perioade, inclusiv cea actuală. Cele mai multe săptămâni consecutive, 122, le-a înregistrat între 7 iulie 2014 și 6 noiembrie 2016, în timp ce Roger Federer a fost neîntrerupt pe locul I timp de 237 de săptămâni.În clasamentul all-time, americanul Pete Sampras ocupă locul 3, cu 286 de săptămâni (102 consecutive). 

Celtic a câștigat Cupa

Celtic Glasgow a câștigat, duminică, pentru a XL-a oară Cupa Scoției, învingând în finală, după executarea loviturilor de departajare, formația din liga a doua Heart of Midlothian, la care evoluează fostul fundaș dinamovist Mihai Popescu. Celtic a condus cu 2-0, prin reușitele lui Christie('19) și Odsonne Edouard('29-penalty), dar liderul din liga a doua a revenit și a egalat în repriza a doua, prin Boyce ('48) și Kingsley ('67). Campioana Scoției a mai condus o dată, în prelungiri, în minutul 105Â1, prin Griffiths, dar cele 120 de minute s-au terminat 3-3, după golul lui Ginnelly din min.111.Celtic s-a impus la loviturile de departajate, cu scorul de 4-3.Popescu a fost rezervă neutilizată la acest meci.Astfel, echipa din Glasgow a reușit a patra triplă, campionat, Cupa Scoției și Cupa Ligii, din istorie.

Jalnicul campion olimpic

Norvegianul Petter Nortug, dublu campion olimpic la schi fond, a fost condamnat, ieri, la șapte luni de închisoare, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pe viață, sentința fiind pronunțată de un tribunal din Oslo. Northug, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat pentru încălcări ale codului rutier și pentru deținere de droguri.Fostul sportiv a fost arestat în august în Norvegia, după ce a condus automobilul său Jaguar cu viteză excesivă. În plus, Northug s-a filmat cu telefonul mobil în timp ce conducea cu viteză excesivă.Verdictul a fost influențat și de faptul că Petter Northug a fost condamnat în 2014 pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice.După ce Northug a condus cu viteză excesivă și a fost oprit de polițiști, a avut loc o percheziție la domiciliul fostului sportiv și s-a găsit cocaină. Northug a recunoscut că s-a aflat în posesia cocainei, că a condus cu viteză excesivă și “sub influență”.

Cercetări în gimnastica elvețiană

Un cabinet de avocați din orașul Zürich va ancheta abuzurile comise asupra fostelor componente ale echipelor naționale de gimnastică și gimnastică ritmică ale Elveției la centrul național de sport de la Macolin. Consiliera federală Viola Amherd și Departamentul federal pentru apărare, protecție civilă și sport (DDPS) au luat o decizie în acest sens.Anchetatorii vor trebui să facă lumină asupra metodelor de antrenament și a intimidărilor la care au fost supuse sportivele, faptele fiind prezentate în presă în această toamnă. În principiu, cabinetul de avocați Rudin Cantieni Rechtsanwaelte AG urmează să-și prezinte raportul în vara anului 2021. El trebuie de asemenea să examineze dacă actualele mecanisme de protecție sunt suficiente și dacă trebuie investigată și situația din alte sporturi. Scopul final este ca astfel de acte să nu se repete.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.