Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hagi, cel mai bun jucător din play-off

Ziarul de Vrancea
31 mai 2018 926 vizualizări

LPF a dat publicității echipa ideală a acestui sezon, Ianis Hagi, 19 ani, fiind ales cel mai bun fotbalist. Primul "11" provine de la primele patru echipe din play-off, Astra și Iași neavând vreun jucător în formația sezonului.

Cei mai mulți jucători, cincisunt de la echipa campioană, CFR Cluj. Tot de la ardeleni vine și cel mai bun antrenor al sezonului, Dan Petrescu. Echipa ideală: Arlauskis – Manea, Planic, Vinicius, Momcilovic – Hagi, Budescu, Culio, Mitriță - Gnohéré, Țucudean.

Campionii, eliminați de Steaua

Campioana en-titre la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a fost eliminată miercuri, pe teren propriu, de formația Steaua CSM EximBank București, scor 72-76 (35-38) în cea de-a cincea partidă, decisivă, a semifinalelor Ligii Naționale. Steaua s-a calificat în finală, iar adversară va fi CSM Oradea.  Eroul formației steliste a fost lituanianul Marius Runkauskas, autor a 26 de puncte. Finala Ligii Naționale este programată  în cinci partide, la 4 și 6 iunie, 10 și 12 iunie, plus meciul decisiv, în 15 iunie. învinsele din semifinale se vor duela în trei partide pentru medaliile de bronz în 3, 6 și 9 iunie. În 2017, titlul a fost câștigat de U Banca Transilvania Cluj.

Viitorul împrumută jucători la Cluj

FC Viitorul anunță că a ajuns la un acord cu Universitatea Cluj privind împrumutul a trei jucători de la formația constănțeană la divizionara secundă. Astfel, pentru sezonul 2018-2019, portarul Cosmin Dur-Bozoancă (20 de ani), fundașul Tiberiu Căpușă (20 de ani) și mijlocașul Doru Dumitrescu (20 de ani) vor evolua la Universitatea Cluj. Formația clujeană, antrenată de Adrian Falub, în promovat în Liga a II-a, la finalul sezonului recent încheiat. FC Universitatea i-a mai transferat pe fundașul stânga Carol Taub (25 de ani), de la ASU Politehnica Timișoara, și pe fundașul central sârb Jevrem Kosnic (25 de ani), ultima dată la Vojvodina Novi Sad.

Granzi cu fețe murdare

Canalul portughez SIC a prezentat o anchetă, în care cluburile Benfica și Sporting Lisabona ar fi mituit sau încercat să mituiască jucători ai echipei Maritimo Funchal, în urmă cu doi ani. Cazul se referă la un meci din campionatul 2015/2016, Maritimo Funchal - Benfica Lisabona, scor 0-2, din penultima etapă, foarte  important pentru stabilirea echipei campioane. Potrivit unor mărturii anonime, Benfica ar fi contactat jucători ai lui Maritimo, prin intermediul lui Paulo Gonçalves și al impresarului Cesar Boaventura, și le-ar fi oferit câte 40.000 de euro sau contracte cu gruparea lusitană pentru a nu-și apăra corect șansele. Pe de altă parte, Sporting le-ar fi promis fotbaliștilor echipei din Madeira suma totală de 400.000 de euro dacă nu pierd cu marea rivală. Paulo Gonçalves, director al departamentului juridic de la Benfica, a fost arestat în martie și pus ulterior sub control judiciar, într-un caz de corupție aflat în atenția autorităților portugheze.

Ronaldo se întoarce în fotbal

Fostul atacant al echipelor Real Madrid, FC Barcelona, AC Milan și Inter Milano, Ronaldo Nazario, intenționează să cumpere clubul Valladolid, din liga a doua, a scris cotidianul O Globo. Ronaldo ar putea cumpăra clubul spaniol în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. El a fost acționar la o companie producătoare de vinuri alături de vicepreședintele lui Valladolid, José Moro, și așa s-ar putea explica legătura fostului internațional cu echipa din Liga Adelante. Contactat de Marca, acționarul majoritar al grupării Valladolid, Carlos Suarez, a negat faptul că ar negocia vânzarea clubului. Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, Valaldolid ocupă locul 6, ultimul care duce în batajul de promovare în LaLiga, la egalitate de puncte cu Osasuna, de pe locul 7.

Terry pleacă de la Aston Villa

Clubul Aston Villa a anunțat despărțirea de fundașul John Terry, în vârstă de 37 de ani.  “John este un lider adevărat și a fost tot ce speram, și mai mult. Extrem de popular și influent în vestiar, a jucat rolul unui căpitan adevărat, creând legătura incredibilă pe care jucătorii o au cu suporterii”, se arată pe site-ul clubului englez. John Terry era legitimat la Aston Villa din iulie 2017. Aston Villa a încheiat ediția 2017/2018 a ligii secunde din Anglia pe locul patru și a jucat apoi la baraj pentru a obține promovarea în Premier League, dar a pierdut finala play-off-ului, scor 0-1 cu Fulham.

Adios, Copa del Mundo!

Tribunalul Federal Elvețian a suspendat, ieri, sancțiunea în cazul căpitanului naționalei din Peru, Paolo Guerrero, astfel că jucătorul va putea evolua la Cupa Mondială. Potrivit AP, decizia de suspendare provizorie a sancțiunii este valabilă până când cazul va fi analizat. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat că nu va contesta solicitarea fotbalistului de suspendare a sancțiunii. Agenția Mondială Antidoping (WADA) a cerut, la 19 februarie, o suspendare pentru cel puțin un an împotriva lui Guerrero, depistat pozitiv cu un metabolit de cocaină, o substanță interzisă, după un meci contra Argentinei, la 5 octombrie 2017. Inițial, Guerrero a fost suspendat un an, iar sancțiunea a fost apoi redusă la șase luni. Însă jucătorul a dorit anularea totală a sancțiunii, astfel că s-a adresat TAS. TAS a decis însă la 14 mai ca suspendarea lui să fie mărită la 14 luni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.