Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ghinion cât casa

Ziarul de Vrancea
28 oct 2020 955 vizualizări

Gimnasta Larisa Iordache a anunțat, ieri că este în izolare după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus și că simte “doar o mică răceală”. Luni, COSR anunța că Larisa Iordache va reveni în noiembrie în competiții, după o pauză de trei ani și trei operații la tendonul ahilian. Larisa Iordache s-a accidentat, în octombrie 2017, la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, dar a părăsit sala într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng.

UEFA nu vrea Superligă

UEFA a repetat ieri că se opune înființării unei Superligi europene, după ce Josep Maria Bartomeu, președintele demisionar al grupării FC Barcelona, a confirmat existența acestei idei, favorabilă marilor cluburi. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, „a indicat clar în mai multe ocazii că UEFA se opune categoric unei Superligi”, a menționat miercuri forul fotbalistic european. Marți, în momentul când a demisionat de la președinția Barcelonei Josep Maria Bartomeu a anunțat presa că gruparea catalană a acceptat să participe la „o viitoare Superligă europeană”. El a oficializat astfel existența acestui proiect de ligă închisă sau semi-închisă, ce ar fi rezervată marilor cluburi de pe continent „Principiile solidarității, promovării, retrogradării și ligilor deschise nu sunt negociabile. Este ceea ce face ca fotbalul european să funcționeze, iar Liga Campionilor să fie cea mai bună competiție sportivă din lume”, a amintit UEFA.

Atac furibund al lui Roglic

Ciclistul Primoz Roglic (Jumbo Visma) a obținut cea de-a doua victorie în această ediție a Turului Spaniei și s-a apropiat la numai 13 de secunde de Richard Carapaz (Ineos), care este în continuare lider în clasamentul general. Ecuadorianul a încheiat pe poziția secundă, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Dan Martin (Israel Start Up Nation), care ocupă locul III și în clasamentul general, la 28 de secunde. .Etapa s-a încheiat cu un duel de toată frumusețea în cățărare oe Alto de Moncavilo (8,3 km/9,2 %) între cei doi protagoniști, slovenul lansând atacul decisiv pe ultimul kilometru.

Româncele se întrec la Istanbul

Jucătoarele română de tenis Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse vor fi adversare în sferturile de finală ale turneului ITF de la Istanbul, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după victoriile obținute miercuri. Cristian (22 ani, 169 WTA), a treia favorită, a dispus de turcoaica Pemra Ozgen (34 ani, 211 WTA) cu 6-1, 6-2, într-o oră și 13 minute. Ruse (22 ani, 176 WTA) a trecut de ucraineanca Daria Snigur (18 ani, 223 WTA), cu 7-6, 6-3, după o oră și 39 de minute, în care a reușit 7 ași. La dublu, Cristian și Ruse, favoritele numărul doi, s-au calificat miercuri în semifinale după 5-7, 7-5 (1), 10-7 cu cuplul Șalimar Talbi (Belarus)/Anastasia Zaharova (Rusia), la capătul a două ore de joc.

S-a schimbat protocolul sanitar

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis, ieri, modificarea Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor. Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declarați vindecați nu mai trebuie retestați timp de 90 de zile, putând desfășura în mod normal activitatea sportivă.Cluburile de fotbal și futsal care au înregistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoanele respective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scutite de costurile testărilor RT-PCR.

Pelici în locul lui Niculescu

CS Mioveni a anunțat, ieri, încheierea colaborării cu tehnicianul Claudiu Niculescu. Echipa a fost învinsă, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de formația Universitatea Cluj, în etapa a noua a Ligii 2. Totodată, conducerea clubului CS Mioveni a ajuns la un acord cu Alexandru Pelici pentru a prelua funcția de antrenor principal în locul lui Claudiu Niculescu. Noul tehnician a făcut astăzi testul COVID, așteptând acum rezultatul, iar în funcție de acesta, va fi prezent la meciul cu Rapid. Obiectivul lui Alexandru Pelici este calificarea echipei în play-off-ul Ligii II, a anunțat CS Mioveni.

Calificare la masa verde

Volei Alba Blaj a anunțat, miercuri, pe site-ul oficial, că echipa elvețiană VBC Cheseaux s-a retras din actuala ediție a Challenge Cup la volei feminin, astfel că echipa din Blaj s-a calificat în optimile de finală ale competiției. Cele două echipe urmau să fie adversare în 16-imile Challenge Cup, la 11 și 26 noiembrie. Formația elvețiană s-a retras diin cauza situației provocate de pandemia de coronavirus, În optimile de finală ale Cupei Challenge, Volei Alba Blaj va juca cu învingătoarea dintre Sanaya Libbyîs La Laguna (Spania) și VK Pirane Brusno (Slovacia). Meciul tur este programat în deplasare, în perioada 8-10 decembrie 2020, iar partida retur se va disputa la Blaj, în perioada 22-24 decembrie 2020.

Sepsi a ratat o mare ocazie

Echipa de baschet feminin Sepsi Sfântu Gheorghe a ratat miercuri, la Izmit, calificarea în grupa C a Euroligii, după ce a fost învinsă în meciul eliminatoriu din preliminarii de formația spaniolă Spar Girona, scor 54-76 (28-31).În cealaltă partidă eliminatorie din preliminarii, Izmit Belediyespor a învins DVTK Miskolc, scor 85-68. Izmit se califică în faza grupelor, la fel ca Girona. Echipa iberică va găzdui și primul turneu al grupei C.Sepsi a evoluat pentru prima dată în Euroligă, cea mai importantă competiție europeană din baschetul feminin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.