Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Fluieră Brych la Lisabona

Ziarul de Vrancea
13 aug 2017 331 vizualizări

Arbitrul german Felix Brych va conduce la centru partida dintre echipa portugheză Sporting Lisabona și formația FCSB, din prima manșă a play-off-ului Ligii Campionior, a anunțat, duminică, site-ul oficial al UEFA

. Brych va fi ajutat de asistenții Mark Borsch și Stefan Lupp, de adiționalii Bastian Dankert și Marco Fritz, iar Christian Gittelmann va fi rezervă. Felix Brych, în vârstă de 42 de ani, este arbitru FIFA din 2007. În 2011, el a fost cercetat pentru o evaziune fiscală, iar casa sa a fost percheziționată. El a condus la centru meciurile Luxemburg - România, scor 0-2, din 17 octombrie 2007, din preliminariile Campionatului European din 2008, Oțelul Galați - Manchester United, scor 0-2, din 18 octombrie 2011, din faza grupelor Ligii Campionilor, Steaua București - Ludogoreț Razgrad, scor 1-0, din 19 august 2014, din play-off-ul Ligii Campionilor, și Ungaria - România, scor 0-0, din 4 septembrie 2015, din preliminariile Campionatului European din 2016. Arbitrul german a condus la centru finala Ligii Campionilor din sezonul precedent, când Real Madrid a învins Juventus Torino, scor 4-1.

 

Medalie de aur mondială la judo cadeți

Sportivul român Eduard Șerban a cucerit medalia de aur la categoria 90 kg, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de judo pentru cadeți de la Santiago de Chile. Șerban l-a învins în finală pe japonezul Kenshin Mori, prin ippon. În primul tur, românul a câștigat în fața slovacului Denis Turac (ippon), în turul secund a trecut de mexicanul Geronimo Saucedo (ippon), în sferturi s-a impus în fața italianului Enrico Bergamelli (ippon), pentru ca în semifinale să îl învingă pe canadianul Benjamin Kendrick (ippon). La cat. 73 kg, Adrian Sulcă s-a oprit în turul al doilea, învins de turcul Muhammed Koc, după ce trecuse de mongolul Munkh-Erdene Gantulga. România a participat la competiție cu cinci sportivi.

Calificare a handbalistelor junioare

Selecționata României s-a calificat, ieri în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin Under-17 din Slovacia, după ce a învins formația Suediei, cu scorul de 24-21 (8-14), la Michalovce, 2-0, pentru ca la pauză scandinavele să aibă 14-8 pe tabela de marcaj. Elevele antrenorului Ion Ivan au făcut o repriză secundă de excepție, reușind să câștige în cele din urmă la trei goluri, cu 24-21.  Pentru echipa României au marcat Andreea Popa 9 goluri, Monica Barabas 7, Denisa Vâlcan 2, Andreea Târșoagă 2, Iuliana Marin 1, Isabela Dragnea 1, Marina Ilie 1, Andra Moroianu 1. Cea mai bună jucătoare a fost, ca și în primul meci, portarul Diana Ciucă. În clasament, România are 4 puncte, fiind urmată de Franța, 2 puncte, Suedia, 2 puncte, Cehia, 0 puncte.



Foresta primește saci cu goluri

Formația ASA Târgu Mureș a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 6-0, echipa Foresta Suceava, într-un meci din etapa a doua a ligii secunde. Tot sâmbătă, Pandurii Târgu Jiu și Chindia Târgoviște au termnat la egalitate, scor 3-3. Alte rezultate din Liga II: CS Sportul Snagov - CS Balotești 1-0; CS Afumați  - AFC Hermannstadt 0-1; Dunărea Călărași - CS Mioveni 1-1; Olimpia Satu Mare - Academica Clinceni 1-1; UTA - Metaloglobus București 0-0; Luceafărul Oradea - Ripensia Timișoara 1-2; ASU Politehnica Timișoara - FC Argeș 2-1. Vineri, în primul meci al etapei, Știința Miroslava a remizat cu Dacia Unirea Brăila, scor 4-4.

 

Tătărușanu a debutat la Nantes

Portarul Ciprian Tătărușanu a debutat la FC Nantes în meciul cu Olympique Marseille, scor 0-1, din etapa a doua a campionatului Franței. Tătărușanu, care a fost achiziționat în urmă cu două săptămână de FC Nantes de la AC Fiorentina, nu fusese reținut în lotul pentru meciul cu OSC Lille, din prima etapă a campionatului francez. Unicul gol al meciului a fost marcat de Ocampos, în

Adrian Petre a marcat în Danemarca

Fotbalistul echipei Esbjerg FB, Adrian Petre, a marcat un gol din penalti în meciul pierdut, duminică, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Vejle Boldklub, în etapa a treia a ligii secunde din Danemarca. Petre a transformat un penalti în minutul 21. Pentru oaspeți au înscris Allan Sousa  (’11) și Rasmus Lauritsen (’27). Lauritsen a fost eliminat în minutul 90. Adrian Petre este legitimat la Esbjerg de la 1 iulie

 

Dinamo a câștigat Trofeul Potaissa

Campioana en-titre la handbal masculin, Dinamo București, a câștigat, sâmbătă, Trofeul Potaissa, organizat de echipa Potaissa Turda, la care au mai participat formațiile OCI Limburg Lions (Olanda), Balmazújvárosi KK (Ungaria), Dunărea Călărași și Minaur Baia Mare.  Rezultatele înregistrate la cea de-a VIII-a ediție a Trofeului Potaissa, care a început joi, sunt următoarele: OCI Limburg Lions - Dinamo București 31-44 (17-21),  Potaissa Turda - Dunărea Călărași 27-32 (10-18), Minaur Baia Mare - Balmazújvárosi KK 24-23 (12-13), Minaur Baia Mare - Dunărea Călărași 30-31 (12-16), Potaissa Turda - Dinamo București 30-32 (17-15), OCI Limburg Lions - Balmazújvárosi KK 21-23 (9-11), Balmazújvárosi KK - Dunărea Călărași 21-31 (11-15) și Dinamo București - Minaur Baia Mare 35-28 (20-14). La categoria premii individuale, cel mai bun portar a fost desemnat dinamovistul Ionuț Irimuș, iar pivotul Marius Mocanu, tot de la Dinamo, a fost desemnat MVP-ul turneului.

 

Zidane și-a înnoit contractul

Tehnicianul Zinédine Zidane a acceptat să semneze un nou contract cu gruparea Real Madrid, el declarând, într-o conferință de presă, că este mulțumit și că noul acord, deși durata cu are o relevanță, reprezintă o dovadă a încrederii pe care conducerea clubului o are în el.  Tehnicianul este însă de părere că durata contractului nu are relevanță. "Pot să semnez pe zece ani, pe 20 de ani... știu unde sunt, ce am de făcut și asta este totul. Aici se trăiește de la o zi la alta, poate într-un an nu voi mai fi aici", a adăugat Zidane.Cotidianul As a scris, sâmbătă, că Zidane a acceptat un nou contract la Real Madrid, valabil trei sezoane, cu un salariu aproape dublu față de cel de acum (de la 4,35 milioane la aproape opt). Zinedine Zidane antrenează echipa Real Madrid din ianuarie 2016.

3-5

Insucces pentru Bölöni

Formația Royal Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 5-3, de echipa Genk, într-un meci din etapa a treia a campionatului Belgiei.  Golurile gazdelor au fost marcate de Dequevy (’24), Owusu (’79) și Arslanagic  (’81). Pentru Genk au înscris Samatta (‘8, ’41), Trossard (’16), Schrijvers (’21) și Arslanagic (’59 - autogol). În primele două etape, Antwerp a remizat cu Anderlecht, scor 0-0, și a învins Gent, scor 1-0. Antwerp ocupă locul X în clasament, cu 4 puncte, iar Genk este pe 7, tot cu 4 puncte, dar cu un golaveraj mai bun. Lider este FC Bruges, cu 9 puncte.

Autor:

Antrenor nou la Ludogoreț

Tehnicianul Dimităr Dimitrov a fost numit, duminică, în funcția de antrenor principal al echipei Ludogoreț Razgrad, unde sunt legitimați jucătorii Cosmin Moți și Claudiu Keșeru. Dimitrov, care a pregătit ultima dată formația kazahă Irtiș Pavlodar, îl va înlocui pe Georgi Dermendziev, care a demisionat în această săptămână. Dimitar Dimitrov, în vârstă de 58 de ani, a mai antrenat în cariera sa echipele Neftochimic Burgas, Litex Loveci, Levski Sofia, Velbajd Kiustendil, Lokomotiv Plovdiv, Naftex Burgas, Al-Nassr, Cernomoreț Burgas, Amkar Perm, Al-Qadisiya și naționala Bulgariei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.