Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Final Four în Portugalia

Ziarul de Vrancea
17 nov 2018 558 vizualizări

Prima ediție a fazei finale a Ligii Națiunilor va avea loc, în iunie 2019, în Portugalia, informează uefa.com. Portughezii au obținut dreptul de a organiza turneul după ce și-au asigurat, sâmbătă, primul loc în grupa III a diviziei A a competiției, după 0-0 cu Italia.

  Comitetul Executiv al UEFA, care se va reuni în 3 decembrie, la Dublin, urmează să confirme Portugalia ca gazdă a fazei finale a Ligii Națiunilor. în aceeași zi va avea loc și tragerea la sorți a turneului. Cea de-a doua echipă calificată în faza finală a fost Anglia, care a învins cu 2-1 Croația, pe Wembley. Croații au deschis scorul, în minutul 57, prin Kramarici, dar gazdele au întors soarta partidei prin Lingard ( '78) și Harry Kane ('85). .

Înfrângere grea la rugby

Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 5-31, de selecționata SUA, într-un meci test disputat pe stadionul din Complexul Sportiv Ghencea. Stejarii au egalat pentru 5-5 printr-o încercare a fundașului Melinte.  Punctele americanilor au fost realizate de Haas, Campbell 2, Matyas și Moore - încercări, Magie – trei transformări. Echipa României a jucat cu titularii Badiu – Rădoi, Gordaș - Motoc, Drenceanu – Ion, van Heerden, Chirica – Surugiu, Plai – Dumitru, Fonovai, Fercu, Zaharia – Melinte (titulari), Savin, Căpățână, Pristavița, Iftimiciuc, Ilișescu, Calafeteanu, Boldor, Popa (rezerve). Echipa României va mai disputa în această lună un meci test, la 24 noiembrie, cu Uruguay.

Zverev a oprit “ceasornicul”

Finala Turneului Campionilor s-a disputat, aseară între germanul Alexander Zverev (5 ATP, 21 de ani) și liderul mondial, Novak Djokovic. Zverev a produs surpriza în semifinale, după ce l-a învins cu 7-5, 7-6 pe Roger Federer (3 ATP) și devine  primul german care ajunge în finală la Turneul Campionilor, după Boris Becker, care a fost învins în ultimul act de Pete Sampras, în 1996. În cealaltă semifinală, Djokovic l-a învins în 76 de minute cu 6-2, 6-2 pe sud-africanul Kevin Anderson.

Medalii de import

Sportivul Omarashab Najmjudinov, căruia i s-a acordat în septembrie cetățenia română, a obținut o medalie de bronz, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de lupte Under 23, care se desfășoară la București.Nazhmudinov l-a învins pe japonezul Yajuro Yamasaki într-un meci pentru bronz, la categoria 79 kg, la lupte libere. Ieri, Nikolai Ohlopkov a cucerit bronzul la categoria 61 kg, iar Maxim Vasilioglu a pierdut lupta pentru aur cu georgianul Avtandil Kentceadze, 0-8, la categoria 74 de kilograme. Vasilioglu este originar din Ucraina, iar Ohlopkov din Rusia, ambii fiind naturalizați. România a terminat această ediție a CM cu opt medalii, dintre care trei de argint și cinci de bronz.

Lucescu a retrogradat Turcia

Naționala Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de selecționata Suediei, într-un meci din grupa a doua a diviziei B a Ligii Națiunilor și a retrogradat în al treilea eșalon al competiției. Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs. Golul a fost marcat de Andreas Granqvist, în minutul 71, din penalty. Pentru Turcia a fost ultima confruntare din grupă, în timp ce Suedia mai are de disputat un meci cu Rusia, în 20 noiembrie, pe teren propriu. Turcia ocupă ultimul loc în grupă, cu trei puncte. Rusia, primul loc, are șapte puncte, iar Suedia are patru puncte. Presa din Turcia susține că renunțarea la Mircea Lucescu este inevitabilă, principalul favorit la “succesiune” fiind Șenol Güneș.

Eșec al băieților U19

Reprezentativa Under 19 a României a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 3-5 cea de-a doua partidă din cadrul turnelui de calificare din Bulgaria, disputată în compania selecționatei similare a Greciei. Grecii au condus cu 1-0, 3-1 și 5-2, golurile elevilor lui Daniel Oprescu fiind marcate de Sefer 2 și Petrila.  În primul meci, disputat miercuri, 14 noiembrie, tricolorii au remizat cu țara gazdă a grupei, Bulgaria, scor 1-1. Tricolorii au nevoie de o victorie la scor în ultimul meci al turneului de calificare, pe care îl vor disputa împotriva Gibraltarului, la 20 noiembrie, de la ora 14.30, la Stara Zagora. Pentru a merge mai departe la Turul de Elită, ultima rundă înainte de EURO, naționala U19 trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri în grupă. Campionatul European, la care vor fi prezente doar opt selecționate, va avea loc în iunie 2019 în Armenia.

Starea Ligii a II-a

Rezultatele etapei a XVII-a: Farul Constanța – Luceafărul Oradea 5-0; Pandurii Târgu Jiu - Energeticianul  2-0; CS Balotești - ASU PoliTimișoara  1-0; Academica Clinceni - Aerostar Bacău 2-1; Ripensia Timișoara - CS Mioveni 1-1; Dacia Brăila - Daco-Getica București  2-1; Metaloglobus București - Chindia Târgoviște  0-0; ACS PolitehnicaTimișoara - Petrolul Ploiești 0-1; Sportul Snagov Universitatea Cluj 0-0; UTA – FC  Argeș 1-2. Clasament: 1. Chindia – 39 p; 2. Petrolul – 38 p; Snagov – 37 p; 4. Clinceni – 36 p; 5. Argeș - 35 p; 6. U.Cluj – 34 p.

Rooney vrea să antreneze

Atacantul englez Wayne Rooney a declarat că își dorește să devină antrenor după ce își încheie cariera de jucător. "Evident că am nevoie să-mi iau atestatele, ceea ce sunt pe cale să fac în SUA. Sper să le obțin până când voi reveni în Anglia. Astfel voi putea accepta sau refuza orice propunere", a declarat jucătorul. Wayne Rooney, în vârstă de 33 de ani, evoluează la DC United din acest an și a marcat 12 goluri în 20 de meciuri. Rooney are în palmares trei titluri de campion al Angliei, trei Cupe ale Ligii Angliei, Cupa Angliei și Liga Campionilor cu Manchester United.

Învârtita pe bani

Fostul boxer Floyd Mayweather Jr. a anunțat că va lupta cu japonezul Tenshin Nasukawa, într-un meci "demonstrativ de box", în Japonia, la 31 decembrie, la doar o săptămână după ce a afirmat că întâlnirea nu va avea loc. "Vom face acest meci. Va fi un fel de meci demonstrativ. Fără lovituri. Mă mișc în jurul tipului nouă minute și desigur că va fi cel mai scump meci demonstrativ făcut vreodată", a declarat Mayweather pentru TMZ. La 5 noiembrie, Floyd Mayweather Jr. a anunțat că va lupta cu Tenshin Nasukawa, într-o gală de arte marțiale mixte (MMA). însă după două zile a anulat lupta, susținând că a fost dezinformat cu privire la gala în care urma să se desfășoare înfruntarea. În cele din urmă "neînțelegerile" au fost rezolvate, iar meciul va avea loc în 31 decembrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.