Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Drăguș, în negocieri cu Standard

Ziarul de Vrancea
30 iul 2019 886 vizualizări

FC Viitorul negociază cu gruparea belgiană Standard Liége pentru cedarea atacantului Denis Drăguș la echipa de pe Stade de Sclessin, a scris, ieri, ediția online a cotidianului La Derniere Heure. Potrivit sursei citate

Standard oferă două milioane de euro plus un procent dintr-o eventuală revânzare pentru jucătorul clubului patronat de Gheorghe Hagi. Dacă transferul se va perfecta, Drăguș va fi adversar în campionatul belgian cu fostul său coechipier Ianis Hagi, cedat în această vară de Viitorul la Genk. Antrenorul Gheorghe Hagi a admis că Drăguș poate pleca în acestă vară de la Viitorul. Drăguș are 20 de ani și este component al naționalei under 21 a României. El nu a jucat la turneul final din Italia deoarece a fost accidentat. Drăguș are și două selecții la echipa de seniori a României. La Standard Liége a jucat până la finalul sezonului trecut mijlocașul Răzvan Marin, care a fost transferat la Ajax Amsterdam.

Primă uriașă de instalare

Cotidianul Le Progres a scris, marți, că portarul Ciprian Tătărușanu a primit la sosirea lui la Olympique Lyon o primă de instalare de un milion de euro. În vârstă de 33 de ani, Ciprian Tătărușanu a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu FC Nantes, scadentă la finalul sezonului trecut, și a semnat de curând un contract pe trei ani cu Olympique Lyon, valabil până la 30 iunie 2022. Le Progres a precizat că portarul naționalei României (61 de selecții) avea la Nantes un salariu lunar de 100.000 de euro brut, iar trecerea lui la formația din Lyon s-a făcut în condiții financiare mult mai bune. Salariul lui la noua echipă este, potrivit sursei citate, de 150.000 de euro brut pe lună, în timp ce prima de instalare s-a ridicat la un milion de euro. Cel mai probabil, Tătărușuanu va începe sezonul 2019/2020 ca rezervă, postul de titular aparținându-i portughezului Anthony Lopes (28 de ani), de șapte ori component al naționalei lusitane.

Neymar, scump pentru Barça

Gruparea Paris Saint-Germain este pregătită să renunțe la atacantul brazilian Neymar și să-l transfere la FC Barcelona pentru 180 de milioane de euro. Conform cotidianul Sport, PSG este pregătită să renunțe la 42 de milioane, după ce l-a cumpărat pe Neymar de la FC Barcelona în 2017 pentru 222 de milioane de euro. Însă, parizienii nu vor un acord care implică și bani și jucători. Neymar a plecat, în vara anului 2017, de la Barcelona la PSG, după ce clubul din Paris a achitat clauza de reziliere a contractului brazilianului, în valoare de 222 milioane de euro, un record în fotbal.În cele două sezoane petrecute pe Parc des Princes, Neymar, 27 de ani, nu a impresionat, ba mai mult a intrat în dizgrația conducerii clubului, din cauza actelor de indisciplină și problemelor fizice. .

Tamaș se apropie de Astra

Fundașul Gabriel Tamaș participă, începând de ieri la ședințele de pregătire conduse de antrenorul Dan Alexa la Astra Giurgiu, informează gruparea din Liga I. El are acordul clubului israelian Hapoel Haifa de a se antrena cu Astra și este posibil să semneze, foarte curând, un angajament cu clubul din Giurgiu. În schimb, atacantul Vahid Hambo nu mai face parte din lot, acesta reziliind contractul. În schimb, mijlocașii ofensivi Toni Silva și Gheorghe Andronic au semnat contracte cu clubul Astra Giurgiu. Silva, crescut la Liverpool și Benfica (internațional de juniori al Portugaliei și de seniori pentru Guineea Bissau), are 25 de ani și evoluează și ca atacant. Toni Silva a jucat pentru Liverpool U23, CSKA Sofia, Levadiakos, Madeira, Sanliurfaspor, Mamelodi Sundowns (este campion al Africii de Sud) și Ittihad Alexandria. El a semnat cu Astra un angajament pentru următoarele două sezoane.

Gheorghe Andronic are 27 de ani și este internațional moldovean, ultima dată fiind legitimat la Milsami Orhei (a jucat și în Suedia, dar și la Lokomotiva Zagreb – Croația).

Murray încercă simplu la Cincinnati

Tensimenul britanic Andy Murray, fost numărul 1 ATP, a declarat că ar putea reveni pe tablourile de simplu la turneul Masters 1.000 de la Cincinnati (12-18 august). „În cel mai bun scenariu, probabil va fi Cincinnati. Dacă nu voi putea juca la Cincinnati, este o bună oportunitate să aștept până după US Open, deoarece nu vreau ca primul meu turneu să fie pe sistemul cel mai bun din cinci seturi.”, a declarat Murray, care în urmă cu câteva spătmâni afirmase că e puțin probabil să joace simplu la New York. Până atunci, Murray evoluează la City Open de la Washington, în proba de dublu, alături de fratele său Jamie. La turneul masters de la Montreal, care începe la 5 august, Andy Murray va face pereche în proba de dublu

Campioană fără luptă

Dubla medaliată cu aur, Nicola Adams (36 de ani), a devenit campioană mondială WBO, la categoria muscă, fără a lupta pentru centură, după ce adversara ei, Arely Mucino (30 de ani), a fost implicată într-un accident auto o va ține departe de ring până în luna noiembrie. Adams a devenit campioană interimară în luna octombrie și ar fi trebuit să se lupte pentru centură, în luna martie, însă, din cauza unei accidentări, meciul a fost amânat. După ce echipa sa a reușit să reprogrameze lupta pentru centură, campioana Arely Mucino a suferit un accident auto care s-a soldat cu mai multe răni pentru sportivă. Din această cauză, Mucino nu poate reveni în ring până în noiembrie și, astfel, Nicola Adams a fost declarată campioana mondială WBO, la categoria muscă.

Renard, antrenor la saudiți

Tehnicianul francez Hervé Renard este noul selecționer al Arabiei Saudite, a anunțat antrenorul. Renard a antrenat ultima oară naționala Marocului, de unde a plecat după Cupa Africii pe Națiuni. În vârstă de 50 de ani, el a mai pregătit echipele Sochaux și Lille, Zambia, Angolia și Coasta de Fildeș. El îl va înlocui pe spaniolul Juan Antonio Pizzi, care a plecat în februarie, după Cupa Asiei pe Națiuni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.