Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dinu “Vamă” se întoarce!

Ziarul de Vrancea
6 mar 2019 742 vizualizări

Dinu Gheorghe (64 de ani) revine în fotbal, devenind manager general al clubului AFC Dunărea 2005 Călărași.

Fost președinte la Rapid, FC Brașov, Astra Giurgiu, a mai ocupat funcțiile de director general la FC Dinamo și de manager general la ASA Tg. Mureș. Dinu Gheorghe a optat pentru Dunărea, la solicitarea antrenorului Dan Alexa, fiind convins de lucrurile bune care s-au făcut și se vor face în continuare la Călărași. În ultima vreme Dinu Gheorghe era analist la Digi Sport. El va ocupa această funcție de astăzi, când Dunărea va juca în deplasare, cu Dinamo București, în prima etapă a play-out-ului Ligii I.

Bicfalvi, gol decisiv

Formația Ural Ekaterinburg  s-a calificat, joi, în semifinalele Cupei Rusiei, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Spartak Moscova, în manșa secundă a semifinalelor competiției. Golul a fost marcat de Eric Bicfalvi, în minutul 34. Bicfalvi a jucat o repriză. În tur, la 6 decembrie, scorul a fost 1-1. În semifinalele Cupei Rusiei sunt calificate și Lokomotiv Moscova, Arsenal Tula și FC Rostov. Anul trecut, trofeul a fost câștigat de Tosno. 

Barcelona a pierdut Supercupa

FC Barcelona, fără Lionel Messi și alte vedete, a fost învinsă, ieri cu scorul de 0-1, de formația Girona, într-un meci contând pentru Supercupa Cataloniei, competiție neoficială organizată de federația catalană. Golul a fost marcat de Stuani, în minutul 69, din penalty.A fost a patra ediție a Supercupei Cataloniei, confruntare dintre echipele catalane cel mai bine clasate în sezonul precedent din LaLiga. Edițiile trecute au fost câștigate de FC Barcelona (2) și Espanyol Barcelona.

Zidane l-a refuzat pe Perez

Tehnicianul Zinédine Zidane a refuzat astăzi șansa de a reveni imediat la conducerea echipei Real Madrid, a anunțat fostul președinte al grupării madrilene, Ramon Calderon. “Știu că în această dimineață președintele Florentino Perez l-a sunat pe Zidane și i-a cerut să revină, iar el a spus «nu acum». A lăsat deschisă posibilitatea de a reveni în iunie”, a spus Calderon. Presa spaniolă a scris că tehnicianul Santiago Solari nu va mai continua la Real Madrid, el având acum doar misiunea de a asigura echipei locul pentru Liga Campionilor în sezonul viitor. Câștigătoarea ultimelor trei ediții ale Ligii Campionilor, Real Madrid, a fost învinsă, marți, pe teren propriu, cu scorul de 1-4 de către Ajax Amsterdam, în manșa a doua a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Echipa cu 13 trofee în palmares părăsește competiția și după ce s-a impus în tur, la Amsterdam, cu 2-1.

LeBron l-a depășit pe Jordan

Vedeta echipei Los Angeles Lakers LeBron James l-a depășit, miercuri, pe legendarul jucător al formației Chicago Bulls, Michael Jordan, în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria NBA.  James, în 34 de ani, este de acum al patrulea cel mai prolific jucător al sezonului regulat din istorie, după Kareem Abdul-Jabbar (38.387 puncte), Karl Malone (36.928 puncte) și Kobe Bryant (33.643 puncte). “King James” a ajuns la un 32.292 de puncte (31 marcate miercuri), cu 12 mai multe decât Michael Jordan (32.280). Los Angeles Lakers a fost învinsă, miercuri, de Denver Nuggets, scor 115-99.

Buffon rămâne la Paris

Portarul Gianluigi Buffon va rămâne la Paris Saint-Germain și în sezonul viitor, a anunțat postul de televiziune Sky Italia. În vârstă de 41 de ani, Gianluigi Buffon joacă la PSG din iulie 2018, când a semnat un contract pe un sezon, cu opțiune pentru încă unul. Gianluigi Buffon și-a început cariera la Parma, în 1995. În 2001, el a ajuns la Juventus Torino, echipă pentru care a jucat până la sfârșitul sezonului 2017/2018 și cu care a câștigat 20 de trofee.

 

Bucuria lui Rabiot

Mijlocașul Adrien Rabiot a fost filmat într-un club de noapte din Paris, la câteva ore după ce echipa lui, PSG, a fost eliminată din Liga Campionilor. Rabiot a fost dat afară din lot, pentru că nu a dorit să-și prelungească înțelegerea cu PSG, scadentă în vară. Francezul de 23 de ani se antrenează singur, iar în acest sezon nu a mai jucat din decembrie 2018. Filmarea a fost făcută în clubul Tam-Tam, unde era organizată o seară braziliană, de un apropiat al fotbalistului, care a șters-o ulterior de pe Instagram, dar prea târziu ca să nu fi distribuită pe rețele de socializare. Formația Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, miercuri seară, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Paris Saint-Germain, în manșa secundă a optimilor competiției. În tur, scorul a fost 2-0 pentru PSG.

Cupa României la baschet feminin

Echipele de baschet feminin Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare, Olimpia Brașov și Phoenix Constanța s-au calificat la Turneul Final Four al Cupei României, după manșa retur din faza sferturilor de finală. Miercuri s-au jucat ultimele partide. Rezultatele înregistrate în manșa retur din sferturile de finală sunt: CSM Satu Mare – CSM Târgoviște 74-45 (82-36 în tur), Olimpia Brașov – ACS Târgu Secuiesc 61-60 (74-46), ICIM Arad – Sepsi Sf. Gheorghe 56-68 (55-90) și CSM Alexandria - Phoenix Constanța 54-58 (55-70).  Pentru trofeul Cupa României din 2019 se va lupta în 30-31 martie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.