Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Deac, în fruntea șahului românesc

Ziarul de Vrancea
13 dec 2021 749 vizualizări

Ieșeanul Bogdan Deac de la CS Politehnica) a fost desemnat, în cadrul Galei Șahului Românesc 2021, cel mai bun șahist român al anului. Un alt ieșean, George Stoleru, a fost clasat al treilea, între cei doi elevi ai antrenorului Vladimir Danilov, intercalându-se Constantin Lupulescu de la CSU ASE București

 La feminin, Alessia Ciolacu a fost urmată de Mihaela Sandu și ieșeanca Irina Bulmaga. Un alt produs premium al șahului ieșean, Miruna Lehaci, în prezent la ASE București, a fost prima în topul junioarelor.

Bogdan Deac și Alessia Ciolacu au fost desemnați cei mai buni șahiști români ai anului, în cadrul Galei Șahului Românesc 2021, desfășurată în weekend la Poiana Brașov. Cei mai buni sportivi ai anului au primit, pe lângă premii în bani, și vouchere pentru Romanian Grand Prix 2022.

VAR vine la vară

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat, joi, că primul meci cu asistență video pentru arbitraj va fi Supercupa României, programată în iulie 2022. Burleanu a mai precizat că „sută la sută toată ediția de campionat de Liga I, în sezonul competițional 2022/2023, va beneficia de VAR. Există și acest scenariu, utilizarea VA și pentru finala Cupei României din 19 mai, dar nu avem în momentul de față toată elementele de garanție, în ceea ce privește validarea FIFA. FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum, de aceea și această certitudine, că din iulie 2022 să avem VAR”, a declarat Burleanu. România este printre ultimele țări din regiune care nu a implementat sistemul VAR.

 

Chindie la Dinamo

Echipa Dinamo a obținut a treia victorie în Liga 1 Casa Pariurilor, prima după 15 etape, luni, când a reușit să învingă Chindia Târgoviște, scor 1-0, în runda a XIX-a.Unicul gol al meciului a fost marcat de Carp, în minutul 62. În minutul 83, târgovișteanul Daniel Popa a trimis în bară o lovitură de la 11 metri. În urma acestui rezultat, Dinamo a rămas pe poziția a XIX-a în clasament, „lanterna” rămânând în posesia echipei Academica Clinceni. Ieri, primul meci al etapei a XX-a, Academica – FC Voluntari s-a încheiat cu scorul de 0-0.

 

Echipajul feminin al anului

Medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo2020, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost nominalizate la 2021 World Rowing Awards, categoria „Echipajul Feminin al Anului”. Conform Federației Române de Canotaj, ceremonia de premiere se va desfășura virtual sâmbătă, 29 ianuarie 2022. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a obținut o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuța Bodnar și Simona Radiș) și trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci - Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari și cel de dublu rame masculin - Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), bilanț cu care a încheiat pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

Maxim înțeapă pe Fener

Mijlocașul Alexandru Maxim a marcat pentru Gaziantep în meciul cu Fenerbahce, scor 3-2, din etapa a XVI-a a campionatului Turciei. Maxim a marcat în minutul 54, din penalti, celelalte goluri ale formației sale fiind înscrise de Figuereido ('8, '73). Pentru Fenerbahce au înscris Ozil ('30) și Zajc ('67). Maxim a jucat până în minutul 70 la Gaziantep, în timp pe Alin Toșca a fost integralist. Gaziantep este pe locul XIII în clasament, cu 21 de puncte, iar Fenerbahce este pe V, cu 27 de puncte.

Se mai joacă tenis

Jucătoarea Andreea Roșca (376 WTA) , venită din calificări, a fost eliminată în primul tur al turneului de categorie WTA 125 de la Limoges, de către belgianca Greet Minnen (77 WTA), scor 6-3, 1-6, 1-6. În optimi este calificată Ana Bogdan (119), care învins-o în prima manșă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Mariam Bolkvadze din Georgia, locul 176 WTA. În proba de dublu, perechea Monica Niculescu/Vera Zvonareva (România/Rusia) s-a calificat în semifinale, după ce a învins în turul I, cu scorul de 6-0, 6-4, cuplul Ankita Raina/Kimberley Zimmermann (India/Belgia).

În altă ordine de idei, tânărul tenisman Filip Jianu (318 ATP) a obținut o victorie frumoasă în primul tur al challenger-ului de la Antalya, dispunând cu 7-6,6-2 de francezul Maxime Janvier (221), favoritul nr. 3.

Chivu dă baraj cu Zilina

Echipa antrenată de Cristian Chivu, Inter Milano, va întâlni formația slovacă Zilina în barajul de calificare pentru optimile de finală ale Youth League, echivalentul Ligii Campionilor pentru formațiile under 19, s-a stabilit, marți, în urma tragerii la sorți de la Nyon. Inter va juca în deplasare meciul de baraj (se dispută într-o singură manșă), la 8 sau 9 februarie 2022.

 

Thiem revine în arenă

Numărul 15 în tenisul mondial Dominic Thiem se întoarce pe terenuri pentru un turneu demonstrativ în Emiratele Arabe Unite. În primul tur, Thiem va evolua cu Andy Murray. Dacă trece de Murray, el va evolua cu Rafael Nadal în turul următor. Thiem s-a accidentat la încheietura mâinii drepte în data de 22 iunie, la un meci cu Adrian Mannarino de la turneul ATP 250 de la Mallorca. Turneu demonstrativ este prevăzut săptămâna viitoare la Abu Dhabi.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.