Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cu cine ne batem la tenis de masă

Ziarul de Vrancea
20 ian 2020 913 vizualizări

Echipele naționale de tenis de masă ale României și-au aflat adversarele din cadrul turneului preolimpic de la Gondomar (Portugalia), în urma tragerii la sorți de luni seară.

Astfel, echipa feminină a României, compusă din Elizabeta Samara, Bernadette Szöcs, Daniela Dodean și Irina Ciobanu (antrenor Viorel Filimon), campioana europeană en titre, va întâlni Italia în semifinale, iar dacă va câștiga va juca finala cu învingătoara dintre Suedia și India. Câștigătoarease califică automat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar învinsa intră pe un nou tablou, în urma căruia se poate califica la competiția japoneză. Selecționata masculină, alcătuită din Ovidiu Ionescu, Hunor Szöcs, Rareș Șipoș și Cristian Pletea (antrenor Andrei Filimon), va înfrunta Slovacia în semifinală, iar în caz de victorie va evolua cu Franța sau Danemarca.

Sâncrăian, dopat cu repetiție

Halterofilul Gabriel Sâncrăian a fost depsitat din nou pozitiv, a treia oară, la reanalizarea probelor de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. În vârstă de 31 de ani, Sâncrăian a fost suspendat doi ani în 2013, după ce a fost testat pozitiv cu stanozolol în afara competiției și opt ani, în 2016, când a fost depistat pozitiv la testosteron, la JO de la Rio, din 2016, unde a cucerit medalia de bronz la categoria 85 de kilograme. Acum, la retestarea probelor din 2012, el a fost depistat pozitiv cu metaboliți de stanozolol și metenolon (steroizi anabolici androgeni exogeni). Astfel, toți cei patru halterofili români participanți la Londra, Florin Croitoru (56 kg), Răzvan Martin (bronz, la categoria 69 kg), Gabriel Sîncrăian și Roxana Cocoș (argint, la categoria 69 kg), au fost depistați pozitiv.În urma acestor controale pozitive, România riscă un an de suspendare din toate competițiile, inclusiv de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an.

Nici Irina nu mai vrea Fed Cup

A treia sportivă care a anunțat că nu va juca pentru echipa de tenis a României la FedCup, este Irina Begu. Irina a precizat la puțin timp după ce a fost învinsă în runda inaugurală de la Melbourne că nu va veni pentru meciul cu Rusia din zilele de 7 și 8 februarie. „Nu voi participa la Fed Cup. L-am anunțat pe domnul Segărceanu că nu voi participa. Prioritatea mea este să mă calific la Jocurile Olimpice, am multe puncte de apărat. A trebuit să calculez mai bine și să iau o decizie cât mai înțeleaptă. Ei m-au întrebat și am fost foarte sinceră, deschisă. În momentul de față nu am cum să îmi ajut echipa”, a spus Irina Begu. România nu va putea conta la meciul cu Rusia, nici pe Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Craiova își face echipă feminină

Universitatea Craiova devine primul club din Liga 1 care demarează pregătirile pentru formarea lotului de 20 de jucătoare Under 15, condiție necesară pentru obținerea licenței de participare în prima divizie începând cu sezonul 2020/2021, Formația din Bănie a anunțat startul acțiunilor de selecție pentru crearea echipei de fotbal feminin Under 15 a clubului. Acțiunea destinată jucătoarelor sub 15 ani va fi coordonată de antrenoarea Adriana Rogojină și va avea loc duminică, Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de Comitet Executiv din 3 iulie 2019, urmând a intra în vigoare începând cu sezonul competițional 2020/2021.

Ratare la polo

Naționala de polo a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de la Budapesta, după ce a fost învinsă de reprezentativa Greciei, cu scorul de 7-14 (3-1, 2-3, 0-6, 2-4), în baraj. În urma rezultatului, tricolorii au ratat calificarea în sferturile de finală și vor juca pentru clasarea pe locurile 9-12. Luni s-au jucat și celelalte meciuri din baraj, după cum urmează: Muntenegru – Turcia 17-6, Germania – Spania 6-12 și Rusia – Georgia 14-13. Astfel, în 22 ianuarie, în sferturile Campionatului European se vor juca meciurile Italia – Muntenegru, Ungaria – Rusia, Serbia – Spania și Croația – Grecia. În semifinalele turneului 9-12 se dispută partidele Germania – România și Turcia – Georgia.

Cursuri VAR la FRF

Cursurile de iarnă pentru arbitrii, arbitrii asistenți și observatorii din Liga 1 au început, luni, la sediul federației și la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, informează frf.ro. În premieră, au beneficiat de pregătire teoretică pentru utilizarea VAR, un pas important în procesul coordonat de FRF pentru implementarea acestui sistem. Cursul dedicat a fost susținut de Mike van der Roest, instructor FIFA. Astăzi la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, vor avea loc testările fizice, începând cu ora 11:30.

Transfer nou la Real

Real Madrid a anunțat, ieri, transferul tânărului jucător brazilian Reinier, în vârstă de 18 ani, de la Flamengo, pentru 30 de milioane de euro. Jucătorul a semat un contract până în 2026 și va evolua în prima fază la echipa a doua: Real Madrid Castilla. În 14 meciuri disputate sezonul trecut, Reinier a marcat șase goluri și a dat două pase decisive.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.