Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cojanu, bătut măr de un cubanez

Ziarul de Vrancea
27 iul 2018 665 vizualizări

Pugilistul Răzvan Cojanu a fost învins, sâmbătă, de cubanezul Luis Ortiz, prin KO în runda a doua, într-o gală desfășurată în Staples Center, la Los Angeles.

Potrivit boxingscene.com, Ortiz l-a doborât la podea pe Cojanu cu puțin mai mult de un minut înainte de finalul rundei a doua, în confruntarea de categoria grea, care era programată să aibă zece runde. Românul de 31 de ani a încercat să se ridice, însă fără succes, astfel că arbitrul a oprit meciul. Pentru Cojanu, este a patra înfrângere a carierei. El mai are în palmares 16 victorii. Luis Ortiz a obținut a 29-a victorie. Unicul eșec al cubanezului datează din luna martie, când a fost învins de americanul Deontay Wilder la News York

Englezul Thomas a câștigat Turul Franței

Britanicul Geraint Thomas (Sky) și-a asigurat câștigarea trofeului în Turul Franței, sâmbătă, cu o etapă înaintea finalului competiției. Cu ochii în lacrimi, el s-a declarat încântat de această performanță și a precizat că ultima dată când plânsese a fost atunci când s-a căsătorit. Thomas s-a clasat pe locul trei în penultima etapă, un contratimp individual de 31 de kilometri, desfășurat între localitățile Saint-Pee-sur-Nivelle și Espelette, câștigat de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb). Pe locul doi s-a clasat sâmbătă britanicul Chris Froome (Sky). Geraint Thomas este lider în clasamentul general încă din etapa a XI-a.

Hamilton, învingător la Budapesta

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat Marele Premiu al Ungariei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, ieri pe circuitul Hungaroring. El a obținut al 67-lea succes al carierei și a șasea victorie la Budapesta. Pentru Hamilton este al cincilea succes al sezonului, după cele din Azerbaidjan, Spania, Franța și Germania. Pe locul doi s-a clasat Sebastian Vettel (Germania/Ferrari), iar al treilea a fost Kimi Räikkönen (Finlanda/Ferrari). După cursa de la Budapesta, Hamilton se află în frunte cu 213 puncte, urmat de Vettel (189) și Räikkönen (146).  Mercedes se menține pe primul loc la constructori cu 345 de puncte, cu zece mai multe decât Ferrari. Etapa următoare, Marele Premiu al Belgiei, este programată la 26 august.

Goluri românești prin lume

Fotbalistul echipei Anji Mahacikala, Paul Anton, a înscris unicul gol al partidei câștigate, sâmbătă, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Ural, în prima etapă a campionatului Rusiei. Anton, care a intrat pe teren în minutul 68, a marcat în minutul 83. La Ural, Eric Bicfalvi a fost integralist. De asemenea,  Alexandru Băluță a înscris un gol în meciul câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, de Slavia Praga , cu scorul de 4-0, în fața formației Karvina, în etapa a doua a campionatului Cehiei. Băluță, care a intrat pe teren în minutul 74, a marcat în minutul 81. În etapa următoare, Slavia Praga va juca, vineri, tot pe teren propriu, cu Opava.  În fine, Gabriel Tamaș a câștigat, sâmbătă, Supercupa Israelului cu Hapoel Haifa, echipa sa învingând formația Hapoel Be’er Sheva, scor 6-5 în urma loviturilor de departajare. în prima repriză, Tamaș a înscris un gol. Gabriel Tamaș a marcat în minutul 26. Pentru Be’er Sheva a înscris Dilmoni (Haifa), în minutul 25, în propria poartă.

Răzvan Lucescu insistă pentru Toșca

Fundașul Alin Toșca nu mai este dorit în lotul echipei Betis Sevilla, astfel că el ar putea fi cedat din nou, cel mai probabil la PAOK Salonic, formație antrenată de Răzvan Lucescu, Toșca mai are contract cu Betis până în vara anului 2021, iar în ianuarie a fost împrumutat în Serie A, la Benevento, formație care a retrogradat la finalul sezonului.  Gruparea din Sevilla ar dori un transfer, prin care să recupereze o parte din suma de un milion de euro plătită FCSB pentru internaționalul român de 26 de ani. PAOK l-a dorit pe Toșca și în iarnă, dar transferul nu s-a concretizat.

S-a întors Simone!

Gimnasta Simone Biles a câștigat, sâmbătă, concursul US Classic, la Colombus (Ohio), prima competiție la care a participat după aproape doi ani, după Jocurile Olimpice de la Rio. Biles s-a impus cu un punctaj total de 58.700. Pe locul doi s-a clasat Riley McCusker (57.500), iar poziția a treia a fost ocupată de Morgan Hurd (56.350). “Cred că suntem într-o situație bună acum și că mai avem mult de muncă, să muncim la emoții, la constanță, la aterizări… însă în acest moment cred că suntem într-un punct destul de bun”, a declarat Biles. La Jocurile Olimpice de la Rio, Simone Biles a câștigat patru medalii de aur și una de bronz. 

Pe urmele tatălui

Germanul Mick Schumacher a obținut, sâmbătă, prima sa victorie în Formula 3 Europeană, chiar pe circuitul de la Spa-Francorchamps, pe care tatăl său, Michael Schumacher, debuta în Formula 1, la 25 august 1991, și apoi câștiga primul lui grand prix, la 30 august 1992. "Este un sentiment fanatstic să câștig aici. Spa este o destinație bună pentru familia Schumacher", a declarat pilotul de 19 ani de la echipa Prema Theodore Racing. Schumacher jr. a plecat de pe locul 6 al grilei și s-a impus după o cursă desfășurată în condiții mixte, pe o pistă umedă care s-a uscat treptat. El ocupă locul 8 în clasamentul general, cu 101 puncte, la 53 de puncte de liderul Marcus Armstrong, coechipier de-al său, clasat al treilea sâmbătă. Formula 3 este o serie dedicată tinerilor piloți, în drumul lor către Marele Circ.

Supercupă din întâmplare

ȚSKA Moscova a învins, la Nijnii Novgorod, cu scorul de 1-0 după prelungiri, campioana Lokomotiv Moscova și a câștigat Supercupa Rusiei. Golul a fost marcat de tânărul de 20 de ani Hetag Hosonov, în minutul 106. ȚSKA Moscova a înlocuit pe FK Tosno în acest meci, după ce câștigătoarea Cupei Rusiei a retrogradat și a intrat în faliment. Echipa antrenată de Viktor Goncearenko este la al șaptelea trofeu al Supercupei Rusiei.

Rusia rămâne pe dinafară la atletism

Federația Internațională de Atletism (IAAF) a decis, ieri, menținerea suspendării Rusiei din competițiile internaționale. IAAF a subliniat progresele semnificative realizate de Rusia în domeniul antidoping, însă a menționat că mai sunt pași de făcut.  Decizia forului vine cu zece zile înainte de startul Campionatelor Europene de la Berlin, competiție la care zeci de sportivi ruși vor concura sub drapel neutru. Rusia este suspendată din competițiile internaționale din noiembrie 2015, din cauza dopajului instituționalizat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.