Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Campionatul mondial de atletism, la anul

Ziarul de Vrancea
7 apr 2020 745 vizualizări

Forul internațional de atletism, World Athletics, a anunțat,ieri, că a stabilit datele de desfășurare ale Campionatului Mondial, reprogramat pentru 2021, între 15-24 iulie.

Gazda este neschimbată: Eugene, Oregon. Campionatul Mondial a trebuit reprogramat în urma deciziei CIO de a amâna Jocurile Olimpice din acest an pentru 2021. Astfel, CM de atletism, programat inițial între 6-15 august 2021, va avea loc între 15-24 iulie 2022. Organizatorii intenționează să termine în acest an noul stadion, care costă circa 50 de milioane de dolari, doar din investiții private.

Mourinho și-a recunoscut greșeaka

Tehnicianul echipei Tottenham, Jose Mourinho, a recunoscut, miercuri, că a greșit în urmă cu o zi, când a organizat o ședință de pregătire improvizată în parc, cu trei jucători, relatează The Guardian. “Accept faptul că acțiunile mele nu au fost conforme cu protocolul guvernului și că trebuie să intrăm în contact doar cu membri ai familiei noastre. Este vital să ne jucăm cu toții rolul și să urmăm recomandările guvernului pentru a ne susține eroii din serviciul de sănătate și a salva vieți”, a spus tehnicianul. Portughezul a fost fotografiat, marți, alături de jucătorul Tanguy Ndombele, încălcând regulile impuse de autorități, conform cărora oamenii pot face sport în aer liber în perioada pandemiei de coronavirus doar alături de membri ai familiei lor.

Propunerea lui Mouratouglou

Antrenorul Serenei Williams, francezul Patrick Mouratoglou, a făcut un apel către forurile din tenis pentru susținerea jucătorilor clasați mai slab, care sunt cei mai afectați de oprirea circuitelor profesioniste din cauza pandemiei de coronavirus. „Este timpul să ne gândim la acești jucători și să îi ajutăm, mai întâi în viitorul imediat, apoi pe termen lung. Aș dori să văd că ATP, WTA, ITF și turneele de Grand Slam se adună împreună (chiar și virtual) pentru a încerca să găsească o soluție acceptabilă. Cu toții avem încredere în aceste organisme, care au puterea de a proteja economia tenisului. Mi-ar plăcea să văd aceste foruri spunând stop. Nu mai putem lăsa deoparte jucătorii mai slab clasați. Nu este corect. Tenisul are nevoie de schimbare. Să folosim acest timp liber pentru a începe o discuție”, a scris Mouratoglou, pe Instagram. ATP și WTA au hotărât suspendarea turneelor de tenis până la 13 iulie, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a venit imediat după anunțul anulării turneului de la Wimbledon (29 iunie - 12 iulie).

United nu joacă, dar transferă

Manchester United a obținut semnătura portarului ceh Radek Vitek, în vârstă de 16 ani, de la gruparea Sigma Olomouc. Jucătorul de 1,98 metri înălțime se va alătura clubului englez în vară. „Este un sentiment suprareal, un transfer la Manchester United este visul multor băieți care se apucă de fotbal. Recunosc că nu am crezut când am aflat de interesul clubului pentru mine, dar acum a devenit o realitate”, a declarat Vitek. Internaționalul ceh under 17 va evolua pentru început la echipele de juniori ale grupării engleze.

Amânări pe bandă rulantă

Forul european de baschet (FIBA Europe) a anunțat, miercuri, în urma ședinței de Board, că toate campionatele continentale la nivel de vârstă U16, U18 și U20, feminine și masculine, programate în această vară, sunt anulate. În vara anului 2020 erau programate 16 competiții continentale de juniori și tineret, în trei divizii valorice (A, B și C). România era gazda Campionatului European under 18, masculin, Divizia valorică B, la Oradea. Videoconferința de miercuri a avut loc cu participarea lui Turgay Demirel, președinte FIBA Europe, Andreas Zagklis, secretar general FIBA World, și Kamil Novak, director executiv FIBA Europe.S-a mai anulat Summit-ul feminin de la Postojna, Slovenia. Joi se va discuta și despre eventuale amânări ale Campionatelor Europene de seniori din2021.

Kvitova n-are motivație

Jucătoarea de tenis Petra Kvitova, locul 12 WTA, s-a întors fără motivație pe terenul de tenis, profitând de o relaxare a restricțiilor din țara ei natală, Cehia, impuse din cauza pandemiei de coronavirus. „Sincer, este foarte ciudat, am motivație zero, nu știu pentru ce vreau să mă antrenez. Încerc doar să mă mențin în formă. Nu voi juca pe zgură, deoarece turneul de la Roland Garros a fost amânat. Turneul de la Wimbledon a fost anulat, deci nu se pune problema să joc pe iarbă. Vom vedea ce se va întâmpla cu restul sezonului, dacă vom juca din nou sau nu”, a declarat dubla câștigătoare a turneului de la Wimbledon, într-o înregistrare video publicată de clubul ei, Sparta Praga. Guvernul ceh a decis ca, începând de marți, să permită activități sportive în aer liber, cu respectarea distanței de doi metri și nu în grupuri mai mari de două persoane. În Cehia sunt înregistrate aproape 5.000 de cazuri de Covid-19 și 88 de decese.

Un fost atlet ucis de virus

Fostul atlet italian Donato Sabia, finalist în proba de 800 de metri la două ediții ale Jocurilor Olimpice, a încetat din viață din cauza coronavirusului, la vârsta de 56 de ani, a anunțat, miercuri, Comitetul Olimpic Italian (CONI). CONI a precizat că Sabia era de câteva zile la terapie intensivă la spitalul San Carlo din Potenza. Donato Sabia s-a clasat pe locul 5 la 800 m în 1984, la Los Angeles, și pe poziția a șaptea în aceeașoi probă, la JO de la Seul, în 1988. În 1984, el a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene în sală.

Greaves a fost internat

Fostul fotbalist Jimmy Greaves, în vârstă de 80 de ani, deținătorul recordului de goluri în Premier League, a fost internat în spital, însă nu se știe dacă a contractat virusul Sars-CoV-2. Greaves a marcat 357 goluri între 1957 și 1972. De asemenea, el este cel mai bun marcator al echipei Tottenham, cu 266 de goluri, și ocupă lcoul 4 în topul golgeterilor naționalei Angliei, cu 44 de reușite în 57 de meciuri. El a mai jucat la Chelsea, AC Milan, West Ham United și Chelmsford City. La Cupa Mondială din 1966, când Anglia a devenit campioană mondială, Jimmy Greaves a evoluat în faza grupelor, înainte de a suferi o accidentare care l-a privat de restul turneului final. Fostul atacant a suferit un accident vascular cerebral în mai 2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.