Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Camora, convocat în premieră

Ziarul de Vrancea
1 oct 2020 1021 vizualizări

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat, ieri, jucătorii pe care va miza în cele trei partide pe care naționala României le dispută în luna octombrie. Fundașul Mario Camora (CFR Cluj) a fost convocat în premieră la naționala României

Lotul este format din Tătărușanu, Niță, Lazar (portari), Hanca, Burcă, Chiricheș, Dr.Grigore, Toșca, Nedelcearu, Bancu, Camora (fundași), Crețu, Maxim, R.Marin, Stanciu, Cicâldău, Iancu, Deac, Mitriță, Hagi (milocași), Keșeru, Alibec, Pușcaș (atacanți). Pe lista de rezervă se află Bălgrădean, Bălașa, Ștefan, Bordeianu, Nistor, Sorescu, Tănase și Ivan.România va înfrunta pe 1 octombrie Islanda la Reykjavik într-un meci pentru calificarea la Euro2021, iar în Liga Națiunilor va evolua în deplasare cu Norvegia (11 octombrie) și acasă cu Austria (14 octombrie).

Lista lui Mutu

Selecționerul Adrian Mutu a anunțat, miercuri, lotul naționalei de tineret pentru partidele cu Ucraina și Malta, din preliminariile EURO 2021. Cei 24 de jucători din lotul U21 pentru cele două partide din octombrie sunt: Vlad, Axinte, Aioani (portari), Haruț, Vlădoiu, Pașcanu, Chindriș, Ghiță, Boboc, Opruț, Drăgușin (fundași), M.Marin, T.Băluță, Itu, Ciovanu, Olaru, I.Gheorghe, Mățan, Petrila, Cîmpanu, Drăguș (mijlocași), L.Munteanu, Ganea, Costache (atacanți). Lista adițională a lui Mutu îi cuprinde pe H.Moldovan – Baiaram, Screciu, Ad.Petre, G.Simion, R.Grigore, Velisar, Carnat, Vodă și Casap

Doi fotbaliști de la Craiova, infectați

Doi fotbaliști de la Universitatea Craiova au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat, ieri, clubul craiovean, fără a divulga identitatea acestora. De asemenea, a fost testată pozitiv și o persoană din cadrul personalului auxiliar. Universitatea Craiova precizează că aceștia sunt asimptomatici.Conform www.gsp.ro, cei doi fotbaliști sunt Paul Papp și Alexandru Tudorie

Revoluție la FR Volei

Adin Cojocar, vicepreședintele Federației Române de Volei, a fost ales, ieri, în funcția de președinte al forului, în cadrul Adunării Generale de la Izvorani. Pentru funcția de președinte au candidat Gheorghe Vișan (în funcție), Adin Cojocaru (vicepreședinte), Oana Sârb (vicepreședinte) și Mihai Duță (manager Rapid București), dar ultimii doi s-au retras, astfel că la votarea finală au rămas președintele în funcție, Gheorghe Vișan (68 de ani), și vicepreședintele Adin Cojocaru (49 de ani). Cel din urmă s-a impus, cu 109 voturi, în fața lui Vișan, care a condus federația în ultimii 16 ani, fiind cel mai vechi președinte de for național din țară.

Lucescu duce Kievul în grupe

Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, s-a calificat, marți, în grupele Ligii Campionilor, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), formația Gent din Belgia, în manșa a doua a play-off-ului preliminariilor. În tur, ucrainenii s-au impus cu 2-1. Golurile au fost marcate de Buialski ('9), De Peña ('36 – penalty) și Rodrigues ('49 – penalty). Echipa kieveană va fi în urna a treia valorică la tragerea la sorți de astăzi.Tot marți, s-au mai disputat meciurile: Ferencvaros Budapesta – Mølde 0-0, Omonia Nikosia – Olympiakos Pireu 0-0). Echipele din Ungaria și Grecia a avansat în grupe.

La foc automat

Tottenham Hotspur a învins pe teren propriu, după loviturile de departajare, echipa Chelsea, calificându-se în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei. Chelsea a deschis scorul în minutul 19, prin Timo Werner, dar gazdele au egalat în minutul 83, prin Erik Lamela. Mason Mount (Chelsea) a fost singurul fotbalist care a ratat la loviturile de la 11 metri, executate imediat după finalizarea celor 90 de minute de joc. După 48 de ore, Tottenham va evolua, pe teren propriu, cu Maccabi Haifa din Israel, în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa. Echipa antrenată de José Mourinho va juca, astăzi al șaptelea meci din 13 septembrie.

Eșecuri la handbal masculin

Echipele de handbal masculin Potaissa Turda și HCDS Constanța au ratat, în deplasare, calificarea în grupele EHF European League, după ce au fost învinse de formațiile Fenix Toulouse, respectiv Sporting CP, în manșa a doua din turul secund al competiției. Potaissa Turda a fost învinsă de francezii de la Fenix Toulouse cu scorul de 27-31 (12-17). În manșa tur, cele două echipe au remizat, scor scor 35-35 (17-15), astfel că în grupe se califică Fenix Toulouse.În cealaltă partidă, HCDS Constanța a cedat cu scorul de 21-22 (12-10). În tur, a fost de asemenea egalitate, scor 27-27 (14-16), astfel că portughezii ajung în faza grupelor.

S-a retras Parmentier

Jucătoarea franceză de tenis Pauline Parmentier, locul 164 WTA, a jucat, marți, ultimul meci de simplu din carieră, în primul tur al turneului de la Roland Garros, la 34 de ani. Ea a fost învinsă, cu scorul de 2-6, 3-6 de rusoaica Veronica Kudermetova, locul 42 WTA.Organizatorii de la Roland Garros nu au fost generoși cu ea la ultimul meci, programând-o pe un teren secundar, deși i se promisese inițial că va juca pe central, arena Philippe Chatrier, sau pe a treia arenă, Simonne Mathieu. Parmentier a câștigat patru turnee la simplu, peste 3,7 milioane de dolari premii și a făcut parte din echipa Franței, care a triumfat în ediția 2019 a Cupei Federației, după o finală cu Australia și o semifinală cu România.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.