Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Brănescu, împrumutat în Croația

Ziarul de Vrancea
14 aug 2018 597 vizualizări

Clubul croat HNK Gorica a anunțat pe site-ul oficial că l-a împrumutat pentru un sezon pe portarul Laurențiu Brănescu de la Juventus Torino.

Noul jucător al HNK Gorica este portarul în vârstă de 24 de ani de la Juventus, Laurențiu Brănescu. El vine de la Bătrâna Doamnă la Gorica sub formă de împrumut pe un an”, se arată pe site-ul clubului croat. Potrivit tuttomercatoweb.com, inițial se lua în calcul trecerea lui Brănescu la echipa a doua a clubului Juventus. Laurențiu Brănescu a fost împrumutat în ultimii ani de Juventus la Juve Stabia, Haladas, Omonia și Dinamo.

Pleacă Planic în Germania?

Plecarea lui Bogdan Planic (26 de ani) de la FCSB pare că prinde contur. Cotidianul La Vanguardia anunță că Eintracht Frankfurt e gata să achite clauza de reziliere a fundașului central.  Scouterii formației din Bundesliga au fost prezenți la jocurile cu Hajduk Split și Gaz Metan, iar joi voi se vor afla în tribunele Arenei Naționale pentru meciul retur dintre FCSB și Hajduk. Suma de zece milioane de euro reprezintă clauza de reziliere a fundașului central, care a devenit un punct fix în prima echipă a vicecampioanei. FCSB l-a adus pe Planic în vara anului trecut, în schimbul a 300.000 de euro, de la Vojvodina. Chiar dacă FCSB caută cu disperare în acest moment un fundaș central, în cazul în care Eintracht achită suma de zece milioane de euro, e greu de crezut că Planic va refuza să plece în Germania.

Antrenor pentru un portar

De-abia ajuns la Real Madrid, Thibaut Courtois (26 de ani) nu a pierdut timpul și i-a transmis lui Florentino Perez să facă de urgență o mutare care să-l ajute să dea cel mai bun randament. Nu este vorba despre vreun jucător, ci despre Erwin Lemmens, antrenorul de 42 de ani al naționalei Belgiei, cu care Courtois colaborează excelent de ani buni. În prezent la Lokeren, în prima ligă din Belgia, Lemmens e cerut de Courtois pentru a-l antrena special pe întreaga durată a contractului cu Real Madrid, iar șansele ca mutarea să se facă sunt foarte mari, pentru că Real dispune de banii necesari pentru a-l convinge să accepte o provocare infinit mai mare. De altfel, interesul Realului a fost confirmat și de oficialii de la Lokeren, care speră că Lemmens va refuza propunerea și va rămâne, totuși, în campionatul Belgiei. În cazul foarte probabil în care va da curs ofertei, Lemmens se va întoarce în Spania după 13 ani, el jucând pentru Racing Santander și Espanyol în perioada 1999 - 2005.

Mandzukic se retrage

Atacantul echipei Juventus Torino, Mario Mandzukic, a anunțat, ieri, că se retrage din echipa națională a Croației.  Mario Mandzukic și-a anunțat decizia pe site-ul federației croate. "Nu există momentul ideal pentru a pleca. Dacă am putea, am juca pentru Croația până la finalul zilelor noastre, deoarece nu există mândrie mai mare pentru un jucător. Dar acm este momentul să mă retrag. Am făcut tot ce am putut pentru a contribui la succesul fotbalului croat", a declarat Mandzukic. În vârstă de 32 de ani, Mandzukic juca pentru naționala Croației din 2007 și a fost finalist al Cupei Mondiale din Rusia.

Bătaie între fotbaliste

Patru jucătoare de fotbal au ajuns la spital după o bătaie pe teren la meciul Universitario – Libertad, care s-a disputat la sfârșitul săptămânii trecute, în Argentina, relatează presa internațională.Incidentele au pornit de la un penalti acordat echipei Universitario, contestat vehement de antrenorul echipei adverse, acesta fiind trimis în tribună. Situația s-a încins atunci când o jucătoare de la Universitario a început să țipe la un membru al stafului tehnic advers, la marginea terenului. O sportivă de la Libertad a împins-o pe jucătoarea de la Universitario. Imediat, a început o bătaie între mai multe jucătoare de la cele două formații. Președintele ligii argentiniene, Ementerio Fariad, a promis sancțiuni dure în acest caz.

Inaugurare întârziată

Clubul Tottenham Hotspur a amânat inaugurarea noului stadion, pe care primul meci ar fi trebuit să se dispute în septembrie, din cauza unor probleme la sistemele critice de siguranță.“Teste recente au arătat probleme la sistemele critice de siguranță. Evaluăm situația și planificarea pentru a rezolva problemele și a face din nou teste. întârzierile cauzate de aceste dificultăți fac ca noi să nu mai putem susține evenimentele de testare din 27 august și 1 septembrie. Acestea vor trebui să fie reprogramate înaintea primului meci oficial pe noul stadion”, a anunțat Tottenham. Potrivit BBC, Tottenham Hotspur intenționa să inaugureze noul stadion în data de 15 septembrie, la un meci cu Liverpool, însă partida se va disputa pe Wembley.

Gameiro a semnat cu Valencia

Francezul Kevin Gameiro a semnat un contract pe trei ani cu Valencia, el declarând că își dorește să câștige un trofeu și cu noua sa echipă. “Obiectivul meu este câștigarea unui trofeu. De șase ani am câștigat un trofeu la finalul fiecărui sezon și sper să reușesc și aici. Nu știu pe care, dar vom lupta”, a spus fotbalistul. Contractul lui Gameiro este valabil până la 30 iunie 2021 și are o clauză de reziliere de 80 de milioane de euro. Ultima dată, Kevin Gameiro a jucat la Atletico Madrid.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.