Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bella părăsește CSM

Ziarul de Vrancea
14 mar 2018 608 vizualizări

CSM București a anunțat, ieri, că Isabelle Gullden, coordonatorul de joc al echipei bucureștene de handbal, a refuzat prelungirea contractului și va juca din vară la Brest Bretagne, în Franța

La finalul sezonului, CSM București se va despărți și de antrenorul cu portarii, Linus Persson. În ceea ce privește sezonul următor, campioana României are deja o variantă pentru înlocuirea jucătoarei venite în 2015 de la Viborg. CSM București a anunțat tranferul jucătoarei Andrea Lekic de la Vardar Skopje încă din luna februarie.În acest moment sunt sigure plecările jucătoarelor Isabelle Gullden, Camille Ayglon și Gnonsiane Niombla. La capitolul veniri sunt de asemenea trei certitudini, Dragana Cvijic, Jovanka Radicevic și Andrea Lekic.

Cadanțu avansează la Shenzhen

Alexandra Cadanțu (170 WTA), s-a calificat, ieri în sferturile de finală ale turneului ITF de la Shenzhen, cu premii totale de 60.000 de dolari. Românca s-a calificat în turul în sferturi după ce a trecut de sportiva slovacă Anna Schmiedlova (135 WTA), scor 6-1, 6-4, după o oră și 29 de minute. în sferturi, Cadanțu va evolua cu Anna Kalinskaia, din Rusia (173 WTA), carea beneficiat de retragerea compatrioatei sale, Polina Monova. Favorita nr. 1 a turneului este jucătoarea cehă, Denisa Allertova.

Când joacă oltencele semifinalele?

SCM Craiova este a doua echipă din handbalul feminin calificată în acest sezon în fazele superioare ale cupelor europene. Formația pregătită de Bogdan Burcea a acces în semifinalele Cupei EHF și va înfrunta Kastamonu Belediyesi (Turcia), în tentativa de a prinde o finală istorică. Federația Europeană de Handbal a anunțat datele de disputare ale celor două manșe. Ambele jocuri vor avea loc într-o zi de sâmbătă. Manșa tur va avea loc în Turcia, în 7 aprilie, începând cu ora 16:00. Returul se va disputa la Craiova, în 14 aprilie, începând cu ora 18:00. În respectivele weekend-uri va juca și CSM București în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Din fericire pentru fanii handbalului, partidele vor fi în zile diferite, astfel că vor putea fi conectați la ambele evenimente. CSM înfruntă Metz în 6 aprilie pe teren propriu, returul fiind programat în 15 aprilie, în Franța.

Îi rupem pe italieni la U15

Reprezentativa Under 16 a României a învins selecționata U15 a Italiei, scor 1-0, într-un meci amical disputat la Mogoșoaia.  Golul tricolorilor a fost marcat în minutul 27 de Louis Munteanu, după o cursă excelentă a lui Ianis Stoica în banda dreaptă. Cele două echipe s-au întâlnit și marți, tot la Buftea, atunci când tinerii tricolori antrenați de Daniel Mogoșanu s-au impus tot cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris atunci de Ianis Stoica.

Pisicuța blestemată

UEFA a deschis proceduri disciplinare după meciurile Beșiktaș – Bayern München, scor 1-3, și AS Roma – Șahtar Donețk, scor 1-0, din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Gruparea Beșiktaș riscă sancțiuni pentru lacune organizatorice, după ce la meciul de miercuri cu Bayern pe gazon a intrat o pisică. Clubul turc mai este vizat de proceduri pentru aruncarea de obiecte și blocarea scărilor. AS Roma este vizată de proceduri pentru aprinderea și aruncarea de torțe și după ce copiii de mingi au tras de timp la partida cu Șahtar Donețk.

Bartoli își amână revenirea

Jucătoarea franceză de tenis Marion Bartoli și-a amânat revenirea pe teren, după ce ar fi trebuit să evolueze la turneul de la Miami. Accidentată la picior și apoi la șold, Marion Bartoli nu va evolua la Miami și nici la turneul de la Monterrey (2 - 8 aprilie), unde avea un wild-card. Bartoli vrea să și slăbească pentru a putea reveni în competiție, iar un posibil turneu ar fi cel de la Birmingham (18 iunie).

Mark Hughes a preluat “Sfinții”

Clubul Southampton a anunțat, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei din Premier League este Mark Hughes. Acesta a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon, Potrivit The Guardian, Mark Hughes ar urma să obțină un bonus de un milion de lire sterline dacă va menține echipa în Premier League. “Este o provocare care mă încântă. Este o oportunitate să revin la un club pe care îl cunosc bine și de care mă simt apropiat. Nu puteam să refuz”, a declarat Hughes. Tehnicianul în vârstă de 54 de ani a mai pregătit echipele Blackburn Rovers, Manchester City, Fulham, Queens Park Rangers și ultima dată Stoke City. La începutul carierei de antrenor, el a fost selecționerul Țării Galilor (1999-2004). La Southampton, Mark Hughes îi succede lui Mauricio Pellegrino, care a fost demis luni.

Alonso, acuzat de evaziune

Xabi Alonso, retras din activitatea de fotbalist profesionist, are probleme cu legea în Spania. Fostul jucător de la Real Madrid este în atenția procurorilor, care cer opt ani de închisoare pentru mijlocașul spaniol, acesta fiind acuzat că a "omis" să achite opt milioane de euro taxe către stat. Autoritățile nu se opresc aici. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorii vor ca Xabi Alonso să achite și suma de opt milioane de euro. Fostul fotbalist de la Real Sociedad, Liverpool, Real Madrid și Bayern München a fentat fiscul din Spania după ce și-a declarat veniturile în Madeira. Conform presei iberice, Xabi Alonso a refuzat să-și accepte vinovăția și nu a dorit să facă nicio înțelegere cu procurorii. Mascherano și Messi, alți fotbaliști acuzați de fraudă fiscală, și-au recunoscut vinovăția, au plătit sumele datorate și au scăpat de pedeapsa penală. De cealaltă parte, Alonso pare să procedeze exact precum Cristiano Ronaldo, care se consideră nevinovat.

Apel eșuat la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat, joi, suspendarea pe patru ani a halterofilului polonez Tomasz Zielinski, depistat pozitiv la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio. Zielinski a fost suspendat provizoriu la 9 august 2016,  după ce a fost găsit dopat cu nandrolon. În septembrie 2016, Federația Internațională de Haltere a confirmat suspendarea provizorie, iar în mai 2017 forul mondial l-a suspendat patru ani pe sportivul polonez, sancțiune valabilă din 9 august 2016. Zielinski a contestat decizia la TAS, însă Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu i-a dat câștig de cauză.

Prima supercupă

Formația River Plate a câștigat pentru prima dată Supercupa Argentinei, învingând campioana en titre Boca Juniors, scor 2-0, într-un meci disputat la Mendoza. Golurile au fost marcate de Martinez (’18 - penalty) și Scocco ’70. River Plate este câștigătoarea Cupei Argentinei în 2017. Supercupa Argentinei, competiție înființată în 2012, a fost câștigată anterior de Arsenal de Sarandi (2012), Velez Sarsfield (2013), Huracan (2014), San Lorenzo (2015) și Lanus (2016). River Plate a jucat pentru trofeu și în 2014 și 2016.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.