Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Azarenka are wild card pentru Cincinnati

Ziarul de Vrancea
28 iul 2017 557 vizualizări

Victoria Azarenka (203 WTA), a primit un wild card pentru turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati. Jucătoarea din Belarus este a doua fostă ocupantă a locului 1 WTA care primește o invitație la această competiție, programată, între 12 și 20 august, după rusoaica Maria Șarapova.

La Cincinnati și-au anunțat participarea toate jucătoarele din Top 10 WTA, între care se numără și Simona Halep, locul 2 mondial. Azarenka, revenită de curând în activitate după ce a născut un băiat, în decembrie, a câștigat ediția din 2013 a turneului de la Cincinnati, iar Șarapova pe cea din 2011. În 2015, s-a impus Simona Halep, care anul trecut a ajuns până în semfinale, fază în care a fost învinsă de germana Angelique Kerber. Deținătoarea trofeului la Cincinnati este Karolina Pliskova din Cehia, acum pe locul 1 WTA. Organizatori competiției au mai acordat wild card-uri jucătoarei americane Sloane Stephens, fostă ocupantă a locului 11 WTA, acum pe poziția 926, și sportivei cehe de 18 ani Marketa Vondrousova (74).

Tătărușanu, prezentat oficial

Portarul Ciprian Tătărușanu a fost prezentat oficial, ieri ca nou jucător al echipei FC Nantes, el precizând că a ales să evolueze la această formație după ce a discutat cu fostul atacant Viorel Moldovan și după ce a fost dorit de antrenorul Claudio Ranieri. "Am ales FC Nantes datorită antrenorului Ranieri. El are o mare experiență și totodată este vorba de reputația clubului. Am vorbit, de asemenea, cu Viorel Moldovan, care mi-a spus numai lucruri frumoase. Mi-a spus că este un club important, cu suporteri calzi. Antrenorul va decide cine va fi titular, pentru că toți jucătorii vor să evolueze. Pentru mine e important să joc, deoarece așa îmi pot menține locul în poarta naționalei române. Campionatul francez este unul foarte bun, cu excelenți jucători", a declarat Tătărușanu. Portarul echipei AC Fiorentina, Ciprian Tătărușanu, a fost transferat la FC Nantes, pentru o sumă de 2,5 milioane de euro. El a semnat un contract pe doi ani cu gruparea franceză.

Români în Liga Europa

Formația croată NK Osijek a produs surpriza serii de joi în Europa League, prin victoria reușită pe terenul echipei olandeze de fotbal PSV Eindhoven, cu scorul de 1-0, în prima manșă a turului al treilea preliminar. Fundașul român Bogdan Mitrea a fost integralist la echipa cipriotă AEL Limassol, care a remizat în deplasare cu Austria Viena, 0-0. Bogdan Vătăjelu a jucat doar în prima repriză a meciului pe care Sparta Praga l-a pierdut la Belgrad cu 0-2 în fața formației Steaua Roșie. Mihai Răduț a intrat în minutul 85 la echipa poloneză Lech Poznan, care a remizat alb în deplasare cu Utrecht (Olanda). Alexandru Mățel a fost doar rezervă la Dinamo Zagreb, victorioasă acasă cu 2-1 în fața norvegienilor de la Ødd Grenland. FC Krasnodar, fără atacantul român Andrei Ivan în lot, a dispus cu 2-1 de danezii de la Lyngby BK, după ce oaspeții au deschis scorul.

 

Andreea este însărcinată

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 373 mondial, în vârstă de 25 de ani, a anunțat, vineri, că este însărcinată și va reveni la antrenamente în primăvara anului viitor. "Mă bucur să pot împărtăși cu voi veștile bune din viața mea: eu și iubitul meu, Laurent, vom deveni părinți. Acest lucru se va întâmpla, probabil, la începutul anului 2018. Suntem fericiți să luăm parte la această poveste și ne dorim să ne bucurăm de fiecare etapă.  Conform planurilor mele, mă voi întoarce la antrenamente în primăvara anului următor. Am toată susținerea familiei, apropiaților, echipei și sponsorilor pentru a reveni cât mai repede în competiție. De asemenea, aș vrea să le transmit fanilor că voi împărtăși cu ei multe dintre momentele frumoase din lunile care urmează și că abia aștept să revin pe teren", a scris Andreea Mitu pe Facebook. Andreea Mitu a ocupat cea mai bună  poziție în clasamentul WTA, locul 68, în iunie 2015.

Donis în locul lui Mr. Been

Presa elenă scrie că grecul Georgios Donis va reveni la conducerea tehnică a echipei Apoel Niscosia, adversara FC Viitorul în tutur al treiilea al preliminariilor Ligii Campionilor, în locul olandezului Mario Been. Donis, care a mai antrenat pe Apoel între 2013 și 2015, a acceptat oferta conducătorilor grupării cipriote. În vârstă de 47 de ani, tehnicianul grec a antrenat ultima dată formația Al-Sharjah, din Emiratele Arabe Unite, după ce a mai trecut pe băncile echipelor Larissa, AEK Atena, Atromitos, PAOK Salonic, Al-Hilal. Sub conducerea lui Donis, Apoel a câștigat "dubla" campionat-cupă în sezonul 2013-2014, apoi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor. Apoel a anunțat  despărțirea de Mario Been.

Euro 2017 a ajuns la sferturi

Echipele Angliei și Spaniei s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de  fotbal feminin, după meciurile din ultima etapă a grupelor turneului găzduit de Olanda.  Anglia a reușit a treia sa victorie în grupa D,  2-1 cu Portugalia, prin golurile marcate de Toni Duggan (‘7) și Nikita Parris (‘48), respectiv Carolina Mendes (‘17). Spania a obținut și ea calificarea în faza următoare, în ciuda unui eșec în fața Scoției, 0-1, golul fiind semnat de Caroline Weir (‘42). Astfel, programul sferturilor este acesta: Olanda – Suedia (ora 19:00), Germania – Danemarca (21:45) – astăzi; Austria – Spania (19:00), Anglia – Franța (21:45).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.