Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Analiza lui Daum continuă

Ziarul de Vrancea
3 aug 2017 440 vizualizări

Formația Ludogoreț Razgrad a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Hapoel Beer Sheva, în manșa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. în tur, s-au impus israelienii cu scorul de 2-0, astfel că Beer Sheva a acces în play-off-ul LC datorită golului marcat în deplasare

. În partida de la Razgrad, Claudiu Keșeru a fost autorul unei pase decisive (la golul al treilea) și Cosmin Moți a provocat un penalty lovitură ratată de oaspeți. Au marcat Wanderson ('9, '33) și Marcelinho ('56) pentru Ludogoreț. respectiv Ghadir ('61) pentru Hapoel. În minutul 85, Moți a provocat un penalty, lovitură de la 11 metri ratată de Nwakaeme (Hapoel Beer Sheva). În minutul 88, de la Hapoel Beer Sheva a fost eliminat Ohana. și de la Ludogoreț a fost eliminat un jucător, Marcelinho, în minutul 90^6.

Mitrea părăsește Europa League

Formația AEL Limassol, cu Bogdan Mitrea integralist, a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de echipa Austria Viena, în manșa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa. AEL a fost eliminată de austrieci în urma acestui rezultat, după ce în tur scorul a fost 0-0. Pentru învingători au marcat Holzhauser ('34 – penalty ) și Felipe Pires ('90). Pentru AEL a înscris Aldair ('61). De la echipa cipriotă a fost eliminat Marco Airosa, în minutul 27.

Premiul pentru portari la gala “The Best”

FIFA a anunțat, joi, pe site-ul oficial, că a doua ediție a galei "The Best" va avea loc la 23 octombrie, la Londra. Vor fi decernate nouă trofee, între care și unul pentru cel mai bun portar. "Rolul portarilor în fotbal este important, deși deseori nu li se arată aprecierea pe care o merită. De aceea suntem mândri că am introdus această categorie. Îi vom onora pe cei care înscriu golurile, dar și pe cei care joacă un rol la fel de important, de prevenire a golurilor", a declarat secretarul general-adjunct al FIFA, Zvonimir Boban. La ceremonia de la Londra, în care vor fi onorați cei mai buni din fotbal în sezonul 2016/2017, se vor acorda premiu pentru cel mai bun jucător, cea mai bună jucătoare, cel mai bun antrenor din fotbalul masculin (feminin) premiul Puskas (pentru cel mai frumos gol), premiul, premiul pentru fani și pentru “unsprezecele” ideal.Câștigătorii vor fi aleși luându-se în calcul în proporții egale, de 25 la sută, opțiunile căpitanilor echipelor naționale, opțiunile selecționerilor, votul publicului pe site-ul fifa.com și propunerile a peste 200 de reprezentanți mass-media din întreaga lume. 

Vladimir Kliciko se retrage

Boxerul ucrainean Vladimir Kliciko, fost campion mondial la profesioniști, a anunțat că se retage din activitatea sportivă, la vârsta de 41 de ani. "Ca boxer amator și profesionist, am obținut tot ce am visat și acum vreau să încep o altă carieră după sport. Nu mi-am imaginat niciodată că aș putea avea o carieră atât de lungă și de succes în box. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, în special familiei, echipei mele și fanilor", a declarat pugilistul. Kliciko a disputat ultimul meci la 29 aprilie. El a fost învins prin KO tehnic în runda a 11-a de Anthony Joshua, într-o partidă la categoria grea. Joshua, care și-a apărat atunci cu succes centura IBF la categoria grea și a câștigat titurile WBA și IBO, care erau vacante, spera la o revanșă cu Kliciko, la 11 noiembrie. La meciul din aprilie, desfășurat pe Stadionul Wembley, au asistat aproximativ 90.000 de spectatori, un record. Ca amator, Kliciko a cucerit titlul olimpic în 1996, la Atlanta.

Bardet debutează în “Vuelta”

Ciclistul francez al echipei AG2R La Mondiale, Romain Bardet, care a terminat pe locul trei în Turul Franței din acest an, a anunțat, ieri, că va participa în premieră la Turul Spaniei. "Sunt bucuros că voi participa la Turul Spaniei. Este prima dată când voi merge acolo și de asemenea este pentru prima dată când voi face două mari tururi în același an. Simt că am maturitatea necesară pentru a mă impune în Vuelta", a declarat Bardet. Romain Bardet a participat până acum doar în Turul Franței și a mai ocupat un loc doi anul trecut.Francezul în vârstă de 26 de ani este al treilea ciclist cu șanse la victoria finală care își anunță prezența în Turul Spaniei, după britanicul Chris Froome (Sky) și italianul Fabio Aru (Astana). Alți rutieri importanți care ar putea participa în Vuelta sunt italianul Vincenzo Nibali și spaniolul Alberto Contador. Turul Spaniei va începe la 19 august în localitatea franceză Nîmes și se va încheia la 10 septembrie, la Madrid.

Neymar și-a plătit clauza

FC Barcelona a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că reprezentanții lui Neymar au plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro, punând capăt astfel unui contract "rupt unilateral și fără motiv". "FC Barcelona va trimite UEFA detaliile acestui transfer pentru a stabili responsabilitățile disciplinare", a scris clubul catalan. Ieri, un avocat specializat în drept sportiv, Juan de Dios Crespo, a mers la sediul Ligii Spaniole de Fotbal, pentru a depune cecul cu suma de 222 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului brazilianului Neymar cu FC Barcelona, pe care gruparea PSG dorește să o achite. Avocatul a fost însoțit de un notar, însă reprezentanții ligii spaniole au refuzat să primească banii, deoarece ei consideră că acest transfer încalcă prevederile regulamentului privind fair-play-ul financiar al UEFA. Totuși, La Liga nu poate bloca la FIFA transferul lui Neymar. UEFA se va pronunța în acest caz după 31 august.

 

Atletico a câștigat Audi Club

Formația Atletico Madrid a învins la München, după execuarea loviturilor de departajare, pe Liverpool, în finala Audi Cup. După 90 de minute, scorul a fost 1-1 (1-0). Atletico a deschis scorul prin albanezul de 19 ani Keidi Bare, în minutul 33, Liverpool egalând în final, în minutul 83, prin Roberto Firmino, care a transformat un penalty. La loviturile de departajare, Jordan Henderson (Liverpool) a fost singurul jucător care a ratat (scor 5-4 pentru Atletico). În finala mică, Napoli, cu fundașul Vlad Chiricheș în teren în repriza a doua, a învins, tot miercuri, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Bayern München. Golurile au fost marcate de Koulibaly ('14) și Giaccherini ('55). Chiricheș a intrat pe teren în minutul 60, în locul lui Maksimovic

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.