Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Urnele pentru SCM și CSM

Ziarul de Vrancea
22 iun 2020 1021 vizualizări

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea va face parte din prima urnă valorică, iar CSM București din cea de-a treia, la tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor, potrivit EHF.

Tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor va avea loc în 1 iulie, de la ora 19.00, la Viena. În prima urnă valorică, alături de SCM Râmnicu Vâlcea se vor mai afla deținătoarea trofeului, Györ ETO, Rostov Don și Metz, iar în urna a treia valorică vor fi CSM București, ȚSKA, Ferencvaros Budapesta și Brest. 16 echipe se vor afla la start, împărțite în două grupe, însă formații din aceeași țară nu se vor afla în aceeași grupă. După meciurile tur-retur, primele două clasate se vor califica direct în sferturile de finală, iar cele de pe locurile 3-6 vor disputa play-off, eliminatoriu, pentru alte patru locuri disponibile.

Keșeru, la cuțit

Atacantul Claudiu Keșeru a fost supus unei artroscopii la genunchi și va reveni pe teren la finalul lunii iulie, a anunțat, marți, clubul său, Ludogoreț Razgrad. „După externare, internaționalul român își va continua recuperarea la Razgrad. Keșeru va fi apt de joc la startul sezonului viitor al Ligii Efbet, care începe în a doua jumătate a lunii iulie”, se arată în comunicatul citat. Keșeru, 33 de ani, s-a accidentat la 5 iunie, în meciul Levski Sofia - Ludogoreț, primul după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, dar a continuat să joace. De atunci, el a mai evoluat în două partide, ultima dată duminică, pentru a-și ajuta echipa să câștige un nou titlu în Bulgaria. Claudiu Keșeru are 19 partide în acest sezon al campionatului bulgar și 12 goluri marcate.

Bianca are visuri gigantice

Bianca Andreescu, 20 de ani, deținătoarea trofeului la US Open, își dorește să devină cea mai bună jucătoare de tenis din toate timpurile. „Vreau să o depășesc pe Serena și victoriile ei. Poate chiar pe Chrissy Evert, cine știe? Margaret Court. Îmi place să am visuri mărețe, îmi oferă mai multă motivație să pășesc pe teren și să continui să fac ceea ce fac. În tot ceea ce fac, dau mereu 150% și vreau mereu să fiu cea mai bună la asta. Pentru cariera mea de tenis am depus atât de mult efort și am sacrificat mult, așa că vreau să fiu cea mai bună. Depășirea acelor jucătoare m-ar face cea mai bună, dar primesc orice are Dumnezeu pentru mine”, a declarat jucătoarea canadiană de origine română pentru CNN Sport. Chris Evert, Serena Williams și Margaert Court au câștigat în carieră 18, 23, respectiv 24 de titluri de Grant Slam

 

Racoțea s-a transferat în Spania

Handbalistul Dan Emil Racoțea, component al naționalei României, a părăsit clubul francez Chartres pentru gruparea spaniolă Bidasoa Irun, locul 4 în Liga Asobal, formație calificată în Liga Europeană, care înlocuiește din sezonul viitor Cupa EHF. Interul stânga, în vârstă de 25 de ani, a semnat un contract valabil doi ani. Mare speranță la handbalul mondial când evolua la Wisla Plock, Racoțea nu a reușit să confirme la Veszprem. Împrumutat la Chartres în acest sezon, el a marcat șapte goluri în primul său joc, înainte de înregistra statistici în scădere și nu a mai apărut în tricoul lui Chartres din noiembrie, din cauza unor probleme la tendonul lui Achile. Operat la începutul lunii decembrie, românul ar fi trebuit să se întoarcă pe teren în martie, dar criza coronavirusului a blocat această revenire.

 

Nici Maysz n-a scăpat

Fostul campion mondial la sărituri cu schiurile Adam Malysz a anunțat, luni, în social media, că este infectat cu noul coronavirus. Polonezul Malysz (42 de ani), câștigător a patru Cupe Mondiale și a patru titluri de campion mondial, a precizat că nu are simptome, dar a fost testat după ce o persoană cu care a fost în contact a ieșit pozitivă la COVID-19. „După cum știți, am respectat regulile de siguranță, dar se pare că nu a fost de ajuns. Fie ca acest lucru să fie un avertisment - aveți grijă de voi și fiți atenți”, a scris Malysz în rețelele de socializare. Fostul sportiv are trei medalii de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice. Polonia a înregistrat până acum 32.227 de confirmări pozitive la noul coronavirus, iar virusul a fost fatal în 1.359 de cazuri, transmite Agerpres.

 

Agüero s-a accidentat

Atacantul echipei Manchester City, Sergio Agüero, s-a accidentat la meciul cu Burnley, și ar putea rata finalul sezonului în Premier League. Atacantul a fost titular la partida de luni, însă s-a accidentat la genunchiul stâng, fiind înlocuit la pauză. „El a simțit ceva la genunchi și se luptă cu asta de luni de zile. Nu pare a fi prea bine”, a declarat antrenorul Pep Guardiola. Agüero ar putea rata returul cu Real Madrid din Liga Campionilor, de la începutul lunii august.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.