Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Un nou partener pentru Tecău

Ziarul de Vrancea
22 dec 2020 834 vizualizări

Tenismenul Horia Tecău ar urma să facă pereche la Australian Open cu brazilianul Marcelo Melo

. Acesta, 37 de ani, locul 10 ATP de dublu, a evoluat în ultimii patru ani în echipă cu polonezul Lukasz Kubot. Ei au câștigat 13 competiții împreună, între care turneul de la Wimbledon, în 2017 și Masters 1.000 de la Miami, Madrid, Paris (toate în 2017) și Shanghai (2018).Anterior anului 2017, Melo a mai cucerit 22 de titluri cu diverși coechipieri, între care Roland Garros, în 2015, împreună cu croatul Ivan Dodig. Kubot va face echipă în 2021 cu olandezul Wesley Koolhof. Horia Tecău, locul 22 ATP în clasamentul de dublu, a declarat, luna trecută, că nu va mai evolua alături de olandezul Jean-Julien Roger, deoarece dorește să joace la un număr mai mic de turnee.

FCSB a încheiat cu stângul

Formația FCSB a remizat, luni seară, la Mogoșoaia, scor 1-1, cu echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a XV-a a Ligii I, ultima din acest an. Au marcat Iulian Cristea (’30) pentru FCSB și Boubacar Fofana (’37) pentru Sepsi.Ambele echipe au reclamat câte o lovitură de pedeapsă neacordată, iar arbitrul Horațiu Feșnic l-a eliminat la pauză pe tehnicianul oaspeților, Leo Grozavu.

Adversari puternici în Cupa EHF

CS Minaur Baia Mare și CSM București vor avea adversare dificile în optimile de finală ale competiției masculine de handbal EHF European Cup, potrivit tragerii la sorți efectuate, marți, la VienaMinaur va juca în optimi contra formației ucrainene Donbas Mariupol, prima partidă fiind programată pe 13 sau 14 februarie, în deplasare, în timp ce manșa secundă va avea loc o săptămână mai târziu, la Baia Mare.Formația ucraineană Donbas are în palmares o finală a Cupei EHF în 1996, când se numea Șahtar Donețk. În 2004, echipa ucraineană era eliminată de Dinamo București din Cupa EHF, după 30-34 acasă și 32-31 în deplasare. În acest sezon, Donbas a intrat direct în optimile de finală ale EHF European Cup. AEK a pierdut finala Cupei Challenge din 2018, în fața echipei Potaissa, după 27-26 la Atena și 22-33 la Turda

FIFA îl dă pe Blatter în judecată

FIFA a anunțat, ieri, că a depus plângere penală în Elveția împotriva fostei conduceri a forului, în special împotriva lui Sepp Blatter, pentru suspiciune de administrare defectuoasă în ceea ce privește proiectul muzeului federației.Muzeul a fost inaugurat în 2016.Forul a precizat că a depus plângere penală la Zürich după ce o anchetă făcută de experți externi a scos la iveală dovezi ale unei presupuse administrări defectuoase.FIFA a adăugat că a găsit dovezile implicării directe a lui Sepp Blatter, dar și a altor persoane, în activități îndoielnice legate de deschiderea muzeului FIFA.Costurile totale ale muzeului, estimate la 500 de milioane de franci elvețieni, ar fi putut fi consacrate dezvoltării fotbalului, a menționat FIFA.

 

Campioană olimpică dopată

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul sportivei braziliene Rafaela Silva, în vârstă de 28 de ani, campioană olimpică en titre la judo, suspendată anul trecut pe o perioadă de doi ani pentru dopaj. Silva, care a obținut medalia de aur la JO de la Rio, în 2016, la categoria -57 kg, a fost depistată pozitiv la 9 august 2019 cu fenoterol, produs folosit în special în tratamentul astmului. Ea a fost testată în timpul Jocurior Panamericane. Sportiva a fost suspendată pe o perioadă de doi ani de Federația Internațională de Judo, sancțiune confirmată în apel la 22 ianuarie. Silva, care a spus mereu că este nevinovată, afirmă că s-a contaminat cu substanța dopantă accidental, după contacte cu colega sa de cameră sau cu fani. Judoka a declarat și că o ipoteză ar fi că substanța ia fost transmisă de un bebeluș, copilul unei prietene.

Alex s-a rodat la Tottenham

Alex Morgan, vedetă a naționalei feminine a SUA, se va întoarce în Statele Unite, după ce prima parte a campionatului Angliei s-a încheiat. Morgan a semnat cu Tottenham în septembrie, la câteva luni după ce a devenit mamă, și de atunci a jucat în cinci meciuri și a marcat două goluri.“Am fost încântați la începutul sezonului, când Alex ne-a ales pe noi ca să o ajutăm să revină în formă și să facă primii pași în revenirea în fotbalul competitiv după ce a dat naștere”, a declarat Heather Cowan, care conduce secția de fotbal feminin a clubului englez. Potrivit The Guardian, Alex Morgan ar urma să revină la echipa Orlando Pride, de la care venise la Tottenham.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.