Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Trebuie specialiști pentru VAR

Ziarul de Vrancea
21 apr 2019 503 vizualizări

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că va cere Federației Române de Fotbal să trimită arbitri la specializare pentru introducerea sistemului de asistență video pentru arbitraj în Liga I.

“Suntem în discuții cu partenerii noștri, dacă se poate ca în momentul în care se face producția TV) să se realizeze și sistemul VAR. Avem această preocupare. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să trimitem o adresă către federație, în care să trimită deja arbitri la specializare ca să nu ne trezim că ajungem la concluzia că noi putem folosi VAR să nu avem arbitri specializați. Durează câteva luni să se specializeze arbitri pentru sistemul VAR”, a declarat Iorgulescu.

FCSB pierde teren

Formația FCSB a remizat, duminică, în deplasare, scor 1-1, cu echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a șasea a play-off-ului Ligii I, rezultat în urma căruia diferența în clasament a bucureștenilor față de liderul CFR Cluj este de cinci puncte. Au marcat Ianis Hagi (’80) pentru FC Viitorul și Gnohéré (’68) pentru oaspeți, într-un moment în care FCSB era în inferioritate numerică. În minutul 61, de la oaspeți a fost eliminat Romario Benzar, după ce a primit al doilea cartonaș galben. În minutul 75, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat și Vlad Achim, de la gazde. CFR Cluj este lider în clasament, cu 41 de puncte, în timp ce FCSB, locul doi, are 36. Pe trei se află Universitatea Craiova, cu 33 de puncte, pe patru FC Viitorul, cu 30 de puncte, pe cinci Astra Giurgiu – 24 de puncte și pe șase Sepsi – 20 de puncte.

Colibășanu înaintează

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu și echipa sa de expediție au ajuns la 4.700 de metri, la tabăra de bază a muntelui Dhaulagiri (8.167 metri), pe care vor să deschidă o nouă rută. Horia Colibășanu, Marius Gane și Peter Hamor, trei sportivi de performanță care și-au propus pentru anul acesta un proiect ambițios în Himalaya, au ajuns în tabăra japoneză a muntelui Dhaulagiri, cea care le va servi în următoarele săptămâni ca tabără de bază, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanții alpinistului. După șase zile de urcare, cei trei alpiniști, Horia Colibășanu, Marius Gane și Peter Hamor, se vor odihni, își vor aștepta echipamentul, urmând să înceapă ascensiunea spre taberele superioare intermediare.

PSG a sărbătorit titlul

Formația Paris Saint-Germain, devenită campioana Franței în acest sezon duminică, înaintea confruntării de pe teren propriu cu AS Monaco, a câștigat cu scorul de 3-1 meciul contând pentru etapa a XXXI-a. Cele trei goluri ale învingătorilor au fost marcate de Mbappé, în minutele 15, 38 și 55. Pentru AS Monaco a înscris Golovin, în minutul 89. La formația pariziană, starul brazilian Neymar a revenit după trei luni de pauză cauzată de accidentări. Neymar a intrat pe teren la începutul reprizei a doua. Jucătorii echipei PSG au purtat tricouri cu imaginea catedralei Notre-Dame de Paris. Pentru PSG este al optulea titlu de campioană. Parizienii s-au mai impus în Ligue 1 în 1986, 1994, 2013, 2014, 2015, 2016 și 2018.

Director tehnic la United

Actual secund al lui Ole Gunnar Solskjær, Mike Phelan ar putea deveni primul director tehnic din istoria clubului Manchester United.  Conform Daily Mail, Manchester United vrea o restructurare a clubului și l-ar putea numi pe Phelan director tehnic, după ce acesta a mai ocupat funcția similară la gruparea australiană Central Coast Mariners. Michael Carrick ar urma să-l înlocuiască pe Phelan în postul de antrenor secund, funcție pe care a mai ocupat-o și în mandatul lui Jose Mourinho.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.