Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: „Stop boxing” la Londra

Ziarul de Vrancea
15 mar 2020 658 vizualizări

În lumina schimbărilor permanente din lumea sportului contemporan, grupul operativ de box (BTF - Boxing Task Force) al Comitetului Internațional Olimpic a decis să suspende turneul de calificate pentru JO care a început la Londra pe 14 martie și era programat să se încheie după zece zile.

Suspendarea s-a produs după meciurile disputate ieri, în reuniunea de seară. „Sănătatea participanților și a oficialilor este principala noastră prioritate”, a menționat BTF într-un comunicat. Până în prezent, dintre cei cinci boxeri români participanți la cele două turnee, masculin și feminin, s-au calificat în runda a doua doar Paul Arădoaie (87 kg) și Maria Nechita (57 kg), iar ieri erau programați în ring, Cosmin Gîrleanu (51 kg),Eric Tudor (69 kg) și Sorin Caliniuc (75 kg). Toți trei au evoluat în gala de seară.

Comisiile FRF își suspendă activitatea

Având în vedere necesitatea adoptării măsurilor posibile pentru evitarea răspândirii COVID-19, activitatea organismelor jurisdicționale ale FRF se suspendă în perioada 16 – 31 martie 2020. Măsura se aplică atât ședințelor desfășurate la FRF, cât și celor de la LPF, informează site-ul forului de la Casa Fotbalului.Toate termenele acordate în cauzele aflate pe rol se preschimbă automat astfel: în privința dosarelor aflate pe rolul Comisiei de Disciplină și Etică, atât la FRF, cât și la LPF – la data de 1 aprilie; în privința dosarelor aflate pe rolul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor și pe rolul Comisiei de Recurs, doar pentru ședințele desfășurate la sediul FRF – la data de 2 aprilie. În privința ședințelor de la sediul LPF vor fi comunicate la o dată ulterioară noile termene acordate în cauzele respective. Termenele mai sus mentionate pot suferi modificări în funcție de evoluția situației la nivel național.

Zürich, în loc de Tokyo

Ca urmare a situației la nivel mondial privind pandemia de coronavirus, FIFA a luat decizia de a muta tragerea la sorți a competițiilor de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice. Inițial, evenimentul era programat la Tokyo, la 18 aprilie. Astfel, potrivit frf.ro, tragerea la sorți va avea loc la sediul forului din Zürich, în Elveția, în data de 23 aprilie, fără participarea reprezentanților țărilor calificate la turneele de fotbal masculin și feminin. Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul fifa.com.“Monitorizăm cu atenție situația din Japonia împreună cu colegii noștri organizatori ai Jocurilor Olimpice de la Tookyo și vom reveni cu informații noi atunci când acestea vor fi disponibile”, se arată în comunicatul FIFA.

Concurs atletic în China

Dubla campioană mondială la aruncarea greutății Gong Lijiao a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului în această probă (19,70 m), cu ocazia primei competiții de atletism care a avut loc în China de la debutul epidemiei de coronavirus. Această reuniune în sală, organizată de Universitatea din Beijing, s-a desfășurată cu porțile închise, fiind primul concurs la care Gong Lijiao a luat parte în 2020. Gong a reușit, cu această ocazie, a treia performanță din cariera sa, după 19,93 m în 2011 la Chengdu și 19,88 m în 2013, la Beijing. Sportiva urma să participe la Campionatele Mondiale indoor de la Nanjing (China), care au fost amânate pe 29 ianuarie, după apariția epidemiei de Covid-19, fiind reprogramate pentru perioada 19-21 martie 2021.

„CIO nu subestimează JO!”

John Coates, președintele Comisiei de coordonare a a CIO pentru JO 2020 de la Tokyo, a dezmințit că forul olimpic subestimează provocarea pandemiei de coronavirus și a promis că regulile de calificare vor fi mai flexibile pentru a compensa anulările și reprogramările turneelor preolimpice. „Este o provocare, dar suntem capabili să să confruntăm provocările. Am cinat cu Thomas Bach (președintele CIO) și mi-a dat instrucțiuni să fim cât mai flexibili cu modificarea regulilor de calificare pentru federații. Și așa se va face”, a declarat Coates la revenirea în Australia, după ce a asistat în Grecia la aprinderea flăcării olimpice și a avut în Elveția mai multe reuniuni privind incidența coronavirusului în sport.

 

Noi campionate suspendate

Federația Braziliană de Fotbal (CBF) a anunțat, duminică, suspendarea până la noi ordine a tuturor competițiilor naționale din cauza pandemiei de coronavirus, Vineri, CBF hotărâse ca meciurile să se joace fără spectatori, dar forul a decis să oprească toate competițiile după două zile. Însă măsura vizează doar competițiile naționale, o decizie cu privire la desfășurarea campionatelor regionale fiind de competența forurilor din fiecare stat. Duminică, jucătorii echipei Gremio au protestat intrând cu măști pe teren înaintea meciului cu Sao Luiz, din campionatul Campionatul Gaucho, ei nedorind să evolueze, din cauza pandemiei de coronavirus. O situație asemănătoare s-a petrecut și în Mexic. Sâmbătă, federația a anunțat că meciurile se vor juca fără spectatori, iar a doua zi, că partidele din primele două ligi masculine și din prima divizie feminină au fost suspendate.

Fotbalistul prinde hoțul

Fotbalistul Thiago Cionek, legitimat la echipa Spal, a fugărit și a prins un hoț în Italia, el fiind felicitat pentru fapta sa de primarul din Ferrara, Alan Fabbri. Cionek a prins un hoț care încerca să fugă după ce a furat dintr-un magazin de țigări. Aceste tipuri de magazine sunt printre puținele încă deschise în contextul pandemiei de coronavirus, notează Football Italia. Thiago Cionek l-a imobilizat pe hoț și l-a ținut până la sosirea poliției. “După ce am auzit ce s-a întâmplat, l-am sunat pe Thiago Cionek ca să-l felicit. Gestul său a fost unul de generozitate și altruism, cu atât mai special cu cât a venit în acest moment special. Să vezi un jaf și să intervii fără teamă, să-l fugărești pe stradă, înseamnă că îți pasă de ce se întâmplă în acest oraș„, a declarat Alan Fabbri. Echipa Spal are antrenamentele suspendate în această perioadă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.