Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Stanciu, pasă de gol

Ziarul de Vrancea
26 mai 2020 801 vizualizări

Liderul campionatului ceh de fotbal, Slavia Praga, a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Mlada Boleslav, în etapa XXV-a. Golul a fost marcat de Sevcik, în minutul 22, din centrarea lui Nicolae Stanciu

Internaționalul român a jucat tot meciul. Acesta a fost prima partidă a celor două echipe de la reluarea campionatului ceh, întrerupt în martie de pandemia de coronavirus. Slavia Praga este lider detașat în campionat, cu 61 de puncte. Pe locul al doilea se clasează Viktoria Plzen, cu 50 de puncte, din 24 de partide, iar ultimul loc al podiumului este ocupat de Jablonec, cu 43 de puncte.

Cinci schimbări și în Cupă

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a hotărât, ieri, ca regula privind cele 5 schimbări permise în timpul unei partide să se aplice și în Cupa României, informează site-ul oficial al FRF. O decizie similară a fost luată și pentru competițiile Liga I și Liga II-a în Comitetul de Urgență al FRF din 21 mai, hotărâre care a fost validată miercuri în ședința Comitetului Executiv. De asemenea, pentru Liga a II-a, cartonașele galbene primite până acum în acest sezon vor fi anulate. Referitor la suspendările survenite în urma cartonașelor roșii, acestea nu se vor ridica. În plus, în play-off-ul Ligii a II-a, jucătorii vor fi suspendați la fiecare două cartonașe galbene încasate.

 

 Dumanska pleacă de la Vâlcea

Portarul naționalei de handbal, Iulia Dumanska, și-a anunțat oficial plecarea de la echipa SCM Râmnicu Vâlcea, cu care a câștigat titlul național în 2019. Dumanska ar putea ajunge în Croația, la Podravka Koprivnica, însă relatările presei din această țară nu au fost confirmate oficial de club. Dumanska a câștigat titlul cu SCM Râmnicu Vâlcea în 2019, iar în 2020 a încheiat în postura de lider al Ligii Naționale cu aceeași echipă, în urma deciziei FR Handbal de a întrerupe competiția fără a declara titlul național. SCM Râmnicu Vâlcea va juca în sezonul viitor în Liga Campionilor.

 

Bayern, pas uriaș spre titlu

Bayern München a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Borussia Dortmund, în etapa a XXVIII-a a Bundesliga. A marcat Kimmich, în minutul 43, cu un lob peste portarul Burki. În urma acestui rezultat, Bayern s-a distanțat la șapte puncte de rivală, în clasament. Echipa din München a acumulat 64 de puncte, fiind urmată de Dortmund, cu 57 de puncte, RB Leipzig, cu 54 de puncte, Leverkusen, cu 53 de puncte și Gladbach, cu 52 de puncte. Alte rezultate: Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 1-4; Eintracht Frankfurt – Freiburg 3-3; Werder Bremen - Borussia Monchengladbach 0-0.

 

Tyson îl provoacă pe Tyson

Pugilistul englez Tyson Fury, actualul campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, a anunțat că a primit o ofertă de a boxa cu fostul „rege” al ringului profesionist, americanul Mike Tyson, însă crede că nu se va ajunge la niciun acord pentru desfășurarea luptei, „Am primit un apel telefonic și am fost întrebat dacă aș accepta să lupt împotriva lui Mike Tyson, într-un meci demonstrativ și am spus că da, desigur, însă nu cred că se va materializa”, a declarat Fury într-un interviu acordat BT Sport. Mike Tyson, în vârstă de 53 ani, a postat recent câteva înregistrări video pe rețele de socializare în care poate fi văzut într-o formă fizică foarte bună, în timp ce se antrenează, în vederea unei reveniri în ring, pentru meciuri demonstrative, după cum a anunțat anterior.

 

Cupă Mondială sui generis

Marile forțe ale rugby-ului se pregătesc să participe la un turneu după modelul Cupei Mondiale, care ar urma să aibă loc în lunile iunie și iulie 2021 în Marea Britanie și Irlanda și ale cărui beneficii vor fi utilizate pentru finanțarea federațiilor și ligilor profesioniste afectate dur de pandemia de coronavirus, scrie cotidianul englez Daily Telegraph. Proiectul, denumit „Coronavirus Cup of World Rugby” a primit acordul responsabililor Federației internaționale, fiind susținut totodată de cele patru federații gazdă (Anglia, Irlanda, Țara Galilor și Scoția). La turneul respectiv urmează să participe 16 selecționate naționale invitate.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.