Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Stanciu, decisiv pentru Sparta

Ziarul de Vrancea
20 iun 2020 927 vizualizări

Sparta Praga a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-1 (2-0), echipa Banik Ostrava, în prima etapă a play-off-ului campionatului ceh de fotbal. Zima ('14), Boril ('43(și Musa ('90Â2), respectiv Buchta ('90) au marcat golurile

La golul de 0-2, mijlocașul Nicolae Stanciu a pasat din prima, lung și înalt, de la vreo 35 de metri, iar Boril a urmărit balonul și a înscris cu capul. Înternaționalul român a evoluat până în minutul 86, când a fost înlocuit cu Takacs. În 25 de meciuri jucate în acest sezon, Stanciu are patru goluri și șapte pase decisive. Sparta Praga este lider detașat, cu 75 de puncte. Viktoria Plzen ocupă locul 2, cu 66 de puncte, dar nu a jucat în această etapă încă.

Campionii români de peste Dunăre

Formația Ludogoreț Razgrad, la care joacă Dragoș Grigore, Cosmin Moți și Claudiu Keșeru, a câștigat, duminică, pentru a noua oară consecutiv campionatul Bulgariei. Ludogoreț a învins cu scorul de 2-1 echipa Beroe, pe teren propriu, în play-off-ul campionatului, revenind de la 0-1 și are un avans de 14 puncte față de a doua clasată, ȚSKA Sofia, astfel că nu mai poate fi depășită. Ludogoreț Razgrad a mai câștigat titlul național în 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 și 2019.Grigore se află la al doilea titlu cu Ludogoreț, după cel de anul trecut, Keșeru la al cincilea, iar Moți la al optulea.

Dublă de vis

Fotbalistul echipei Giresunspor, Raul Rusescu, a marcat două goluri în meciul câștigat, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Adanaspor, în etapa a XXIX-a a ligii secunde din Turcia. Rusescu a înscris în minutele 90Â6 și 90Â9, ultimul gol din penalty. Pentru învingători a marcat și Kesim ('65). Echipa lui Rusescu a revenit de la 0-1, oaspeții deschizând scorul prin Yuksel, în minutul 59.Raul Rusescu a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 72.Giresunspor ocupă locul opt în clasament, cu 41 de puncte, în timp ce Adanaspor este pe penultima poziție, cu 20 de puncte.

PSG are probleme cu Liga Campionilor

Atacantul uruguayan Edinson Cavani și fundașul belgian Thomas Meunier nu vor mai evolua pentru PSG, după ce au refuzat prelungirea cu două luni a contractelor lor, care expiră la 30 iunie, informează presa internațională, Deși campionatul francez a fost oprit definitiv din cauza pandemiei de coronavirus, PSG mai trebuie să joace în Liga Campionilor, în luna august. Cavani, 33 de ani, este cel mai bun marcator din istoria grupării franceze, cu 200 de goluri înscrise, în 301 de meciuri jucate. Thomas Meunier, 28 de ani, ar fi refuzat oferta PSG deoarece va pleca la Borussia Dortmund. Fundașul internațional belgian ar dori să se integreze cât mai curând posibil la noua lui echipă, ceea ce nu ar fi posibil dacă va participa cu PSG în Liga Campionilor.

Începem cu nemțoaicele

Naționala de handbal feminin a României va debuta, în grupa D a Campionatului European din decembrie, cu reprezentativa Germaniei. La ultima ediție, tricolorele au încheiat pe locul 4. Partidele din grupa D se vor juca la Trondheim, iar programul anunțat de EHF este următorul: 3 decembrie: România – Germania (ora 19.00), Norvegia – Polonia (21.30);5 decembrie: România – Polonia (17.00), Germania – Norvegia (19.15); 7 decembrie: Germania – Polonia (19.15), România – Norvegia (21.30). În celelalte grupe joacă echipele: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia (grupa A), Rusia, Suedia, Spania, Cehia (B) și Olanda, Ungaria, Serbia, Croația (C).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.