Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Sorana a pierdut la Ostrava

Ziarul de Vrancea
20 sep 2021 536 vizualizări

Sorana Cîrstea (37 WTA) a fost eliminată în primul tur al turneului de categorie WTA 500 de la Ostrava (Cehia).

Ea a fost învinsă cu scorul de 4-6, 4-6 de estona Anett Kontaveit din Estonia (30 WTA), după un meci care a durat aproape o oră și jumătate. Kontaveit va evolua în manșa a doua cu spaniola Paula Badosa (27 WTA).

Transfer de marcă la Dinamo

Fundașul portughez Andre Pinto a semnat, ieri, un contract cu FC Dinamo, a anunțat administratorul special al clubului, Iuliu Mureșan. Format la FC Porto, Pinto, 31 de ani, a mai evoluat în carieră la Santa Clara, Vitoria Setubal, Portimonense, Olhanense, Panathinaikos, Braga, Sporting Lisabona, Al Fateh și, ultima dată, la Farense, până la 1 iulie. La Farense, în prima ligă a Portugaliei, el a jucat 12 meciuri și a marcat un gol, sezonul trecut. Patru trofee are Andre Pinto în palmares, Cupa Portugaliei cu Braga (2016) și cu Sporting Lisabona (2019), precum și Cupa Ligii cu Sporting Lisabona (2018, 2019). El are o selecție la prima reprezentativă portugheză.

Ionuț Chirilă preia Academica

Antrenorul Ionuț Chirilă a fost numit, ieri, la conducerea tehnică a echipei Academica Clinceni, a anunțat gruparea ilfoveană. Chirilă (55 ani) îl înlocuiește pe Ilie Poenaru, care și-a reziliat săptămâna trecută contractul cu ilfovenii și a plecat la Gaz Metan Mediaș.

În etapa a noua, Academica a fost condusă de pe banca tehnică de interimarul John Ene, la meciul cu FC Argeș, pierdut cu 0-1 pe Stadionul Dinamo din București. Ionuț Chirilă, care a mai pregătit echipe de primă ligă precum Jiul Petroșani, UTA , Concordia Chiajna, CSMS Iași și ASA Târgu Mureș, va debuta oficial cu prilejul meciului cu echipa de ligă secundă FC Buzău, de astăzi în deplasare, în șaisprezecimile de finală ale Cupei României.

Trei calificate pentru Turneul Campioanelor

Liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, belarusa Arina Sabalenka (2 WTA) și cehoaica Barbora Krejcikova, campioana de la Roland Garros, s-au calificat la Turneul Campioanelor (WTA Finals), eveniment care va încheia sezonul în circuitul profesionist feminin de tenis, a anunțat WTA. Alte cinci locuri sunt disponibile pentru turneul care va avea loc la Guadalajara (Mexic) anul acesta și care va reuni cele mai bune opt jucătoare la simplu și cele mai bune opt perechi la dublu din 2021. Turneul va debuta pe 8 noiembrie și inițial era programat să aibă loc la Shenzhen (China), dar a fost mutat în Mexic din cauza pandemiei de COVID-19, care anul trecut a forțat anularea competiției. Sabalenka și Krejcikova vor participa în premieră la competiția de simplu a Turneului Campioanelor, după ce anterior au evoluat la dublu.

Barcelona suferă, dar are baftă

FC Barcelona terminat la egalitate scor 1-1 (0-1), meciul disputat, luni, pe teren propriu, cu Granada, în etapa a V-a a campionatului spaniol LaLiga.Fără victorie în acest sezon, Granada a deschis scorul încă din minutul 2, prin Duarte. Gazdele au egalat in extremis, în minutul 90, prin Araujo.După patru meciuri jucate (Barca are o restanță), echipa lui Ronald Koeman ocupă locul VII în clasament, cu opt puncte, la egalitate cu FC Sevilla, tot patru jocuri, de pe locul VI, precum și cu Osasuna și Mallorca, de pe locurile VIII și IX.Granada ocupă locul 17, cu trei puncte. Real Madrid este lider, cu 13 puncte, echipă urmată de Atletico Madrid, cu 11 puncte, Valencia și Real Sociedad, cu câte zece puncte, și de Athletic Bilbao, nouă puncte.

Ungurii, amendați de FIFA

Comisia de Disciplină a FIFA a sancționat și amendat Asociația Maghiară de Fotbal pentru comportamentul rasist al unora dintre susținătorii săi în timpul meciului de calificare pentru Cupa Mondială Ungaria-Anglia din 2 septembrie. Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a cerut FIFA să ia măsuri după ce fotbaliștii Raheem Sterling și Jude Bellingham au fost ținta rasismului fanilor gazdelor la meciul din deplasare cu Ungaria, scor 4-0, din preliminariile Cupei Mondiale.


 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.