Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Polonia a realizat bomba

Ziarul de Vrancea
19 iun 2019 788 vizualizări

Marți s-au disputat meciurile din etapa a II-a a grupei A a Campionatului European U21.

Selecționata Spaniei a învins, cu scorul de 2-1, reprezentativa Belgiei. Pentru Spania au marcat Olmo (‘7) și Fornals (‘89), în timp ce pentru Belgia a înscris Bornauw (‘24). Spaniolii au dominat aproape tot meciul, iar belgienii, după ce au obținut egalarea, s-au așezat „la cutie” mizând pe contraatacuri sporadice. În ultimul sfert de oră, belgienii au trecut la atac, însă în final șansa le-a surâs ibericilor. Surpriza s-a produs în meciul de seară, în care Polonia a reușit să învingă Italia, cu propriile arme, apărare Âcontraatac. Singurul gol al meciuljui a fost realizat de Bielik (’40). Clasament: 1. Polonia – 6 p; 2. Italia – 3 p (3-2); 3. Spania – 3 p (3-4); 4. Belgia – 0 p.

Mitriță la bătaie cu Rooney

Jucătorul Alexandru Mitriță a marcat din nou pentru echipa New York City FC, în meciul cu DC United, scor 2-1. În urma acestui rezultat, New York City FC s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei US Open. Mitriță a marcat primul gol al echipei sale, în minutul 38, cealaltă reușită fiind semnată de Tajouri, în minutul 41. Pentru DC United a înscris Wayne Rooney, în minutul 32. În sferturi, New York City FC va evolua cu Orlando City.

Noutăți la Astra

Astra Giurgiu se pregătește de plecarea în stagiul din Slovenia, care va avea loc astăzi dimineață, iar în efectivul pe care Dan Alexa îl are la dispoziție au apărut trei nume noi: Florentin Matei, Ghiorghi Kitanov și Goodnes Ajayi. Florentin Matei, mijlocaș ofensiv, 26 ani, revine la echipa Astra, unde a avut evoluții apreciate- ultima dată legitimat la FCSB, a semnat pentru 1 an. Kitanov, portar de 24 de ani, care a aparținut clubului bulgar ȚSKA Sofia, jucător a strâns pînă acum 160 de meciuri la cel mai înalt nivel, în Bulgaria, precum și prezențe la naționalele de tineret și juniori de la Sud de Dunăre. Acesta a semnat un angajament pe durata a trei sezoane. Nigerianul Goodnes Ajayi, 24 de ani, mijlocaș stânga, a jucat ultima dată la Rijeka, unde a fost coleg cu Matei.

Sancțiuni cu întârziere

Antrenorii Vasile Miriuță și Dan Alexa, implicați în incidente la finalui meciului FC Hermannstadt - Dunărea Călărași, din ultima etapă a play-out-ului sezonului trecut, au fost suspendați câte două meciuri de către Comisia de Disciplină a FRF. La finalul meciului de la Sibiu, disputat la 2 iunie și câștigat de FC Hermannstadt, scor 2-1, au avut loc mai multe incidente între jucători și staff-urile celor două echipe, în care au fost implicați și Miriuță și Alexa, ultimul fiind trimis în tribune. Dan Alexa a primit și o penalitate sportivă de 8.000 lei, iar Miriuță de 6.800 de lei. Între timp, Dan Alexa a plecat de la Dunărea Călărași la Astra Giurgiu, iar Miriuță a părăsit FC Hermannstadt și va antrena formația ungară Kisvarda.

Del Potro, frate cu bisturiul

Tenismanul argentinian Juan Martin del Potro s-a accidentat din nou, la genunchiul stâng, la meciul cu Denis Șapovalov, de la turneul de la Queen's. Juan Martin del Potro, locul 12 ATP, a alunecat în timpul partidei, însă a reușit să încheie meciul cu sportivul canadian, scor 7-5, 6-4. El s-a retras apoi din turneu înaintea meciului cu spaniolul Feliciano Lopez. “Investigațiile făcute la o clinică din Londra arată că Juan Martin del Potro a suferit din nou o fractură la rotula dreaptă. După consultarea medicului său, Angel Cotorro, s-a stabilit că va fi necesară o operație.”, a anunțat echipa sportivului.  Del Potro a suferit o fractură de rotulă dreaptă în meciul cu croatul Borna Coric de la Shanghai, din 11 octombrie 2018. Del Potro, 30 de ani, reușise în 2018 să revină în prim-planul tenisului mondial, după ce o altă problemă de sănătate, la încheietura mâinii, l-a scos din circuit de două ori, în 2010 și în 2014-2015. Argentinianul a suferit trei operații la încheietura mâinii stângi și una la dreapta.

Ajax rămâne cu ten Hag

Clubul Ajax Amsterdam a anunțat, ieri, că tehnicianul Erik ten Hag și-a prelungit contractul, noul acord fiind valabil de la 1 iulie 2019 până la 30 iunie 2022. “Sunt foarte bucuros. Am avut un an fantastic și acum vrem să continuăm. Am obținut rezultate fantastice. Va fi extrem de greu să le repetăm, dar ne vom stabili sin nou obiective și vom lupta pentru rezultate”, a declarat antrenorul. Ten Hag avea contract cu echipa lui Răzvan Marin până la 30 iunie 2020. Erik Ten Hag antrenează Ajax Amsterdam din ianuarie 2018.

Dulca se întoarce la „U”

FC Universitatea Cluj a anunțat, joi, că tehnicianul Cristian Dulca a revenit la gruparea clujeană.“Cristian Dulca a semnat, ieri, un angajament cu FC Universitatea Cluj și este noul antrenor principal al ‘Șepcilor roșii’”, se arată pe site-ul fcuniversitateacluj.ro. În vârstă de 46 de ani, Dulca a mai antrenat Universitatea Cluj în sezonul 2009-2010, la finalul căruia echipa a reușit promovarea în Liga I, și în 2012. Cristian Dulca îi succede în noul mandat lui Bogdan Lobonț, care s-a despărțit de echipa clujeană la 14 iunie.

Giampaolo preia AC Milan

Tehnicianul Marco Giampaolo este noul antrenor al echipei AC Milan, el semnând un contract pe două sezoane, cu opțiune pentru încă unul. La AC Milan, el îl înlocuiește pe Gennaro Gattuso.În vârstă de 51 de ani, Giampaolo a antrenat ultima oară formația Sampdoria Genova. Giampaolo va prelua echupa AC Milen începând cu 1 iulie. El a mai pregătit echipe precum Empoli, Brescia sau Pescara.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.