Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nole, favorit numărul 1

Ziarul de Vrancea
10 ian 2022 694 vizualizări

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a antrenat, ieri , la Melbourne Park, a doua zi dup victoria în justi]ie, îns participarea sa la Australian Open este în suspans, Guvernul australian putând s-i anuleze din nou viza

El a fost văzut încălzindu-se la sala de forță înainte de a intra într-o zonă rezervată jucătorilor și de a se deplasa spre terenul central. Potrivit presei australiene, organizatorii l-au desemnat cap de serie numărul 1 pentru tragerea la sorți care va avea loc joi,ceea ce ar însemna un semnal în privința acceptării la turneu. Ieri, presa locală a anunțat că Djokovic ar fi asigurat într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, există imagini cu Djokovic în Spania în această perioadă

Dugandzic revine în România

Cluburile CFR 1907 Cluj și FC Soci au ajuns la un acord privind transferul definitiv al atacantului Marko Dugandzic la campioana României, a anunțat, ieri, gruparea ardeleană. În ultimul an și jumătate, fotbalistul croat a evoluat în prima ligă din Rusia, la FC Soci, în 24 de partide (cinci goluri marcate). Anterior, Dugandzic a jucat în România, la FC Botoșani, echipă pentur care a marcat 11 goluri în 20 de meciuri. Jucătorul de 27 de ani a mai evoluat la NK Osijek, Ternana și Matera.

La stânga-mprejur!

Echipa de baschet masculin CSM Oradea nu va disputa meciul programat astăzi, din grupa K a FIBA Europe Cup, după ce adversara Trefl Sopot a cerut amânarea, din cauza depistării mai multor cazuri de Covid-19 în lot. CSM Oradea a primit vestea după ce a plecat spre aeroportul din Budapesta cu autocarul. Forul european de profil a confirmat amânarea, iar partida va fi reprogramată. Și celălalt meci al etapei, dintre Benfica și Sporting Lisabona, a fost amânat din aceleași motive. CSM Oradea are partide amânate și în Liga Națională, după ce la rândul său s-a confruntat în ultimele săptămâni cu cazuri de Covid-19.

Napoli, eternul refugiu

Antrenorul italian Nicolo Napoli a semnat contractul cu FCU Craiova, a anunțat, ieri, gruparea olteană, într-un scurt comunicat. Napoli este pentru a opta oară antrenorul formației craiovene, un veritabil record pentru fotbalul românesc. El a mai pregătit în România echipele FC Brașov, Astra, CS Turnu Severin și Poli Iași.Italianul îl înlocuiește la FCU Craiova pe Dan Vasilică, tehnicianul interimar după demiterea lui Eugen Trică, la 11 decembrie 2021. Oltenii au început sezonul cu Adrian Mutu antrenor, apoi pe banca echipei a mai stat o scurtă perioadă Flavius Stoican. După 21 de etape în Liga I, FCU Craiova 1948 ocupă locul 14, cu 19 puncte.

Antrenor catalan la Galata

Presa turcă a scris, ieri că spaniolul Domenec Torrent, fost asistent al lui Pep Guardiola, este noul antrenor al echipei Galatasaray Istanbul, la care evoluează Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan. Președinte Burak Elmas a confirmat că gruparea din Istanbul a ajuns la un acord cu antrenorul spaniol. Torrent, 59 de ani, a fost mai mutl de zece ani secundul lui Guardiola, între 2008 și 2018, la echipele Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City. Din 2018 el a antrenat ca principal echipa New Yok City FC, care face parte din constelația de formații a City Group.În vara anului 2020, Torrent a semnat un contract pe un an și jumătate cu Flamengo, dar a fost demis după trei luni. El îl înlocuiește pe Fatih Terim, care a fost demis, luni, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de formația turcă.

Voracova cere despăgubiri

Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova cere despăgubiri după ce a fost nevoit să părsească Australia din cauza faptului că i-a fost anulată viza de intrare, la fel ca în cazului sârbului Novak Djokovic: „Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 euro), iar antrenorul a călătorit cu mine. Sper că Tennis Australia își asumă și nu va trebui să apelăm la măsuri legale”, a declarat Voracova, care a recunoscut că este afectată de această situație. Renata a părăsit Australia, sâmbătă, după anularea vizei sale din motive sanitare. Voracova a fost în același caz cu Djokovic: nevaccinată împotriva Covid, i se acordase o scutire de la regulile anti-Covid în vigoare în țară de către Federația Australiană de Tenis pentru a putea veni să joace Australian Open, după ce a contractat virusul la sfârșitul anului trecut.  Djokovic a rămas în Australia pentru că a făcut apel la decizia de anulare a vizei și a avut câștig de cauză.

Bernal rămâne la Ineos

Egan Bernal, primul columbian care a câștigat Turul Franței, în 2019, și-a prelungit contractul cu echipa Ineos pentru cinci ani până, la sfârșitul lui 2026, a anunțat echipa britanică. Bernal a confirmat că va reveni în acest an la Turul Franței, la care a participat de trei ori. După o primă experiență în 2018, a câștigat următoarea ediție și apoi a abandonat în 2020. Anul trecut, s-a dedicat celorlalte două mari tururi, Il Giro pe care l-a câștigat și La Vuelta (locul 6).

Omul de ștafetă a murit

Deon Lendore, care a cucerit medalia olimpică de bronz cu ștafeta 4x400 m a Trinidad Tobago, la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a încetat din viață într-un accident rutier în Texas, la doar 29 de ani. Comitetul olimpic din Trinidad-Tobago, citat de cotidianul L'Equipe, a anunțat, ieri, decesul sportivului. Lendore a făcut parte din ștafeta medaliată cu bronz la Londra în 2012 și din ștafeta vicecampioană mondială în 2015, la Beijing. Deon Lendore a participat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de ștafetă, clasându-se pe locul 8, și are două medalii de bronz individuale în sală, la Campionatele Mondiale din 2016 și 2018.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.