Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Laporta, președinte la Barcelona

Ziarul de Vrancea
7 mar 2021 670 vizualizări

Deja președinte în perioada 2003/2010, Joan Laporta a câștigat alegerile de duminică și revine la șefia clubului FC Barcelona. Joan Laporta, în vârstă de 58 de ani, a obținut 54 la sută din voturi și i-a învins,duminică, pe Victor Font (29 la sută) și Toni Freixa (8 la sută). În precedentul mandat, FC Barcelona a obținut 12 trofee, din care LIga Campionilor de două ori.

Optimi în Liga Campionilor

Duminică s-au disputat ultimele meciuri tur din optimile Ligii Campionilor la handbal feminin. Partidele retur au loc în 13-14 martie, pentru un loc la Turneul Final Four al competiției.Rezultatele complete ale partidelor tur, disputate sâmbătă și duminică, sunt: SCM Râmnicu Vâlcea - CSM București 24-33, Podravka - Rostov 20-29, Krim - ȚSKA 25-20, Vipers - Odense 35-36, Team Esbjerg - Brest 27-33, Buducnost – Ferencvaros Budapesta 22-19 și SG BBM Bietigheim - Györ 20-37. Dubla Borussia- Metz este programată în 12 și 14 martie. CSM București va primi vizita celor de la SCM Râmnicu Vâlcea în 13 martie, la București, iar câștigătoarea din dubla manșă se va califica în sferturile de finală, în care va întâlni Krim Ljubljana sau ȚSKA Moscova.Sferturile de finală sunt programate între 3-11 aprilie, urmate de Turneul Final Four de la Budapesta, în 29-30 mai.

„Arla” revine în Gruia

Clubul CFR 1907 Cluj și. portarul lituanian Giedrius Arlauskis au ajuns la un acord privind semnarea unui nou contract Sosit în Gruia în august 2017, „Arla” a câștigat trei titluri consecutive de campion (2017-18, 2018-19, 2019-20), respectiv o Supercupă a României (2018) în cele trei sezoane petrecute în tricoul vișiniu. În lotul condus de Edward Iordănescu mai sunt doi portari de valoare, Cristian Bălgrădean și polonezul Robert Sandomierski.

Mățan descoperă America

FC Viitorul Constanța și Columbus Crew au ajuns la un acord pentru transferul internaționalului Under 21 Alexandru Mățan la formația din Major League Soccer, campioana SUA în 2008 și 2020. În vârstă de 21 de ani, Mățan a fost evoluat în 24 de partide din acest sezon pentru echipa din Ovidiu (23 în Liga 1 și 1 în Cupa României).Produs al Academiei Gheorghe Hagi, unde a ajuns în 2009, Alex Mățan a îmbrăcat, în toate competițiile, de 66 de ori tricoul echipei FC Viitorul Constanța și a contribuit la câștigarea, în 2019, a Cupei și Supercupei României.Alex este un component de bază al Naționalei U21 a României, alături de care s-a calificat la CE U21 din acest an.

Etapa sprinterilor

Ciclistul olandez Cees Bol (DSM) a câștigat, ieri, la sprint, etapa a II-a a cursei Paris-Nisa, care a avut loc pe distanța de 188 km, între localitățile Oinville-sur-Montcient și Amilly, etapă la finele căreia australianul Michael Matthews (BikeExchange) a preluat tricoul galben, al liderului, în clasamentul general. În același timp cu învingătorul trecând linia de sosire și următorii doi clasați, danezul Mads Pedersen (Trek Segafredo), respectiv Matthews.În clasamentul general, lider este ciclistul de la Antipozi, urmați de Pedersen și irlandezul Sam Bennett, ambii la patru sutimi. Astăzi va avea loc etapa a treiaa, un contratimp individual în jurul localității Gien (14,4 km).

Daniela Stanciu – locul V la înălțime

Sportiva română Daniela Stanciu s-a clasat pe locul al cincilea în finala probei de săritură în înălțime, duminică, în ultima zi a Campionatelor Europene de atletism în sală de la Torun (Polonia). Stanciu (33 ani), legitimată la CSA Steaua București, a trecut peste ștacheta înălțată la 1,92 m, după care a ratat de trei ori la 1,94 m. Daniela Stanciu, sportivă antrenată de Oana Pantelimon și calificată la JO de la Tokyo, trecuse anterior la 1,80 m, 1,85 m, respectiv 1,89 m. Cu 1,92 m, Stanciu a reușit cea mai bună performanță a sa în actualul sezon și cel mai bun rezultat al României la Europenele de la Torun.

Djokovic mai bate un record

Sârbul Novak Djokovic începe, luni, săptămâna cu numărul 311 în fruntea clasamentului ATP, depășind, astfel, recordul deținut de elvețianul Roger Federer. Novak Djokovic a urcat pe prima poziție a clasamentului ATP la 4 iulie 2011, la vârsta de 24 de ani și 43 de zile. Cea mai lungă perioadă a lui ca lider mondial a fost de 122 de săptămâni consecutive, între 7 Julie 2014 și 6 noiembrie 2016. La acest capitol, Federer este încă deținătorul solitar al recordului, cu 237 de săptămâni consecutive. Djokovic a fost numărul 1 mondial în cinci perioade, ultima începând-o la 3 februarie 2020. Bilanțul lui ca lider ATP este de 387 de victorii și 53 de înfrângeri, 117-30 în fața unor jucători din Top 10 ATP și 39-13 în finale. În clasamentul all-time, americanul Pete Sampras ocupă locul III, cu 286 de săptămâni (102 consecutive) pe locul I mondial. Rafael Nadal a fost 209 săptămâni lider ATP (56 la rând), fiind pe locul 6, după Ivan Lendl (270-157) și Jimmy Connors (268-160).

Șepcile s-au răcit

ACS Comuna Recea a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Universitatea Cluj, în etapa a XVIII-a a campionatului național de fotbal Liga a II-a. A marcat: Marius Coman în minutul 57, din penalty.FC U Craiova 1948 și ASU Poli Timișoara sunt pe locurile 1-2, cu 31 de puncte fiecare. Bănățenii au însă două meciuri jucate în plus față de lider.Csikszereda, Dunărea și Viitorul Pandurii ocupă locurile 3-5, cu câte 28 de puncte. Petrolul și Rapid sunt pe locurile 6-7, cu 27 de puncte fiecare.U Cluj rămâne pe locul 8, cu 26 de puncte, iar Comuna Recea a urcat de pe locul 16 pe 13, cu 19 puncte.Astăzi, de la ora 19.00, are loc ultimul meci al etapei, FC U Craiova 1948 - CS Mioveni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.