Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Glință a strălucit cu șase medalii

Ziarul de Vrancea
18 ian 2020 1228 vizualizări

Sportivul Robert Glință a obținut, ieri, medalia de argint la 50 de metri spate, în etapa de la Beijing a FINA Champions Swim Series.

Glință a fost cronometrat cu timpul 24.99s. Medalia de aur a fost câștigată de americanul Michael Andrew, cu timpul 24.92 s. Prima ediție a circuitul FINA Champions Swim Series a avut șase etape: patru în 2019 și două în 2020. Potrivit CS Invitat pe baza performanțelor sale, Robert Glință a încheiat circuitul cu șase medalii: trei de argint și trei de bronz.

Lung, aproape, de Beșiktaș

Portarul echipei Kayserispor, Lilviu Lung Jr., a ajuns la un acord cu gruparea Beșiktaș, susține star.com.tr. Beșiktaș nu va activa opțiunea de cumpărare a portarului Loris Karius de la Liverpool, din cauza problemelor financiare, astfel că îl va coopta în lot pe Lung, notează sursa citată, adăugând că românul este dorit și de echipe din Spania, dar a ales gruparea din Istanbul. Pe de altă parte, cotidianul Hürriyet scrie că Silviu Lung s-a accidentat înaintea meciului de sâmbătă cu Alanyaspor (scor 1-5). El are probleme la degetul mic de la mâna dreaptă, astfel că va rata și partida de marți cu Fenerbahce, din Cupa Turciei. 

Balon de oxigen de la ruși

Naționala masculină de polo pe apă a României a încheiat pe locul al treilea Grupa B a Campionatelor Europene de la Budapesta. Tricolorii au reușit să învingă duminică puternica formație a Rusiei cu scorul de 11-10, după fuseseră învinși de Olanda (8-9) și Serbia (7-15).

România a terminat pe locul al treilea, cu 3 puncte, după Serbia (11-4 cu Olanda în ultima partidă din grupă), 9 puncte, Rusia, 3 puncte, dar înaintea Olandei, 3 puncte. Tricolorii vor înfrunta Grecia astăzi, de la ora 20:00 (ora României), celelalte meciuri din play-off-ul pentru calificarea în sferturi fiind Muntenegru - Turcia, Germania - Spania și Rusia - Georgia. Italia, Serbia, Ungaria și Croația au câștigat grupele și s-au calificat direct în sferturile de finală.

A doua medalie la Lausanne

Sportiva Georgeta Popescu a câștigat, ieri medalia de aur în proba de monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, a doua a delegației României. În 2022, la Beijing, această probă va figura pentru prima dată în programul Jocurilor Olimpice de iarnă. Medalia de argint a fost câștigată de sportiva din Slovacia, Viktoria Cernanska, iar pe poziția a treia a terminat germana Caline Harms. Tot la monobob, Maria Antonia Sârbu a încheiat pe 13. Delegația României a obținut, miercuri, prima medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Lausanne, după ce Ramona Ionel a terminat pe locul 3 la patinaj viteză, echipe mixte

S-a încheiat prima fază la baschet

Sâmbătă s-au disputat meciurile etapei a XIV-a din grupa valorică A, Liga Națională de baschet masculin, iar rezultatele au stabilit formațiile calificate în faza Top 6 a sezonului. CSM Oradea intră în Top 6 din postura de lider. În Top 6 s-au calificat echipele CSM Oradea, U BT Cluj, CSU Sibiu, Steaua București, SCM Timișoara și Dinamo București. Meciurile din această fază vor continua, sistem tur-retur, cu punctele acumulate din prima fază a campionatului, după care va începe play-off-ul Ligii Naționale, programat cu sferturi, semifinale și finale (cel mai bun din cinci partide).

Dramă la Saracens

Clubul de rugby Saracens, campion en titre al Europei și al Angliei, va fi retrogradat la finalul sezonului în divizia a doua engleză deoarece a depășit plafonul de salarii, a anunțat Premiership. Clubul londonez, care a dominat rugbiul european în ultimii ani, a fost penalizat în noiembrie cu 35 de puncte și amendat cu peste șase milioane de euro pentru depășirea plafonului de salarii în ultimele sezoane. Clubul a anunțat, pe site-ul oficial, că acceptă sancțiunea de retrogradare, decisă pentru depășirea plafonului de salarii, și și-a cerut scuze pentru greșelile făcute. “Înțelegem că această decizie va fi greu de acceptat pentru familia Saracens. Conducerea trebuie să întruchipeze valorile clubului, să învețe din greșelile sale, astfel încât clubul să revină mai puternic.”, se menționează în comunicatul clubului Saracens.

Iran trebuie să joace în exil

Echipa națională de fotbal a Iranului nu mai poate disputa meciuri cu alte reprezentative pe teritoriul său până la noi ordine. Cele patru echipe iraniene care evoluează în Liga Campionilor Asiei vor fi nevoite să joace în străinătate meciurile programate pe teren propriu. Decizia a fost luată de Confederația Asiatică de Fotbal (CAF), care nu a oferit nicio explicație. Federația iraniană a anunțat că va face apel la aceste sancțiuni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.