Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Gazul vine cu tancul

Ziarul de Vrancea
29 sep 2020 878 vizualizări

Fostul internațional portughez Jorge Costa este noul antrenor principal al echipei Gaz Metan Mediaș, informează gazisti.ro. În vârstă de 48 de ani, Jorge Costa a evoluat cea mai mare parte a carierei de fotbalist la FC Porto și a jucat de 50 de ori în naționala Portugaliei.

Era un fundaș de o forță considerabilă, fiind supranumit „Tancul”. Ca antrenor, Costa a mai pregătit în România pe CFR Cluj, în sezonul 2011-2012. Jorge Costa îl înlocuiește la Gaz Metan pe cehul Dusan Uhrin, al cărui contract a fost suspendat de conducerea clubului.

Câinii s-au prins în Hora

Formația Dinamo a fost învinsă, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de echipa UTA Arad, în ultimul meci al etapei a cincea din Liga I. Arădenii au obținut prima victoria în actualul sezon al Ligii I. Ioan Hora a marcat din penalti, în minutul 42, acordat după un fault al lui Puljic asupra lui Ursu. Clasament după cinci etape: 1. Universitatea Craiova – 15 p; 2. CFR – 11 p; 3. FCSB – 9 p (12-7); 4. Poli Iași – 9 p (10-12); 5. Botoșani – 8 p (9-5); 6. Hermannstadt – 8 p.

Tratamente interzise la Astra

Jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agenția Mondială Antidoping, informează gsp.ro. Cei trei au urmat un tratatment intravenos cu vitamine și minerale la o clinică privată din București, care a postat în scop publicitar imagini cu ei pe rețelele de socializare. Agenția Națională Antidoping (ANAD) s-a autosesizat și a deschis o anchetă. Acest tip de tratament devine unul interzis de WADA dacă prin perfuzie este introdusă în corpul unui sportiv o cantitate mai mare de 100 de mililitri a 12 ore și există suspiciuni că acea cantitate a fost depășită. Seto, Fatai și Ioniță vor fi suspendați provizoriu după ce ANAD îi va notifica de începerea cercetării în cazul lor.

Transfer de marcă la Viitorul

FC Viitorul Constanța anunță transferul jucătorului Adrian Stoian, care a semnat un contract valabil pentru un an cu drept de prelungire pentru încă un sezon. În vârstă de 29 de ani, Adrian Stoian evoluează ca atacant și are o carieră de peste 10 ani în fotbalul italian, unde a disputat peste 250 de partide, dintre care 95 în Serie A. Format la Școala de Fotbal „Gheorghe Popescu”, Stoian a evoluat în carieră pentru echipele AS Roma, Pescara, Bari, Genoa, Chievo Verona, Crotone, FCSB și ultima oară pentru Livorno.

La loc comanda!

Guvernul olandez a anunțat, luni seară, că manifestațiile sportive nu vor mai avea loc cu public, decizie acceptată cu regret de Federația Olandeză de Fotbal.  „Fotbalul a făcut totul și a investit masiv pentru a crea un mediu sigur pe stadioane. Credem că a funcționat bine și cercetările arată că totul merge bine. Totuși, Guvernul a optat pentru aceste măsuri și noi trebuie să le acceptăm. Din nefericire”, a anunțat KNVB. În primele trei etape, meciurile din campionatul Olandei s-au disputat cu un număr limitat de spectatori.

Cupa Stanley, la Tampa

Echipa Tampa Bay Lightning a câștigat pentru a doua oară în istoria sa Cupa Stanley, trofeul pentru campioana Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață (NHL), după ce a învins Dallas Stars, cu scorul general de 4-2. Tampa Bay Lightning, campioana NHL în 2004, a obținut al patrulea succes, decisiv, în duelul cu Stars de luni seară, la Edmonton, câștigând cu 2-0 cel de-al șaselea meci al finalei. Succesul reprezintă o revanșă pentru franciza din Tampa Bay.. Anul trecut, când a egalat recordul de victorii în sezonul regulat (62), deținut până atunci de Detroit Red Wing, echipa a fost eliminată în primul tur al play-off-ului, de Columbus Blue Jackets.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.