Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cu cine jucăm în Cupa Davis?

Ziarul de Vrancea
9 mar 2020 628 vizualizări

Echipa masculină de tenis a României îşi află vineri adversara din Grupa Mondială I a Cupei Davis, în urma tragerii la sorţi care va avea loc Londra, la ora 16:00 (ora României).

România (locul 41 în clasamentul Cupei Davis) nu este cap de serie la tragerea la sorţi, urmând să înfrunte una dintre cele 12 echipe aflate în urna favoritelor, Belgia (4), Argentina (16), Japonia (19), Olanda (20), Chile (21), India (22), Uzbekistan (25), Brazilia (26), Coreea de Sud (27), Portugalia (28), Bosnia-Herţegovina (29), Israel (30). Meciurile vor avea loc în perioada 18-19 septembrie. România trebuia să joace contra Chinei, la Piatra Neamţ, în play-off-ul Grupei Mondiale I, pe 6-7 martie, dar adversara nu s-a prezentat din cauza epidemiei de coronavirus. Spania, deţinătoarea trofeului, este principala favorită la tragerea la sorţi a turneului final, care va avea loc la Madrid, în perioada 23-29 noiembrie. Tragerea la sorţi e programată pe 12 martie, la Londra (18:00, ora România).

 

La fotbal, nu mai batem nici ”cuba”

Federația Română de Fotbal recomandă evitarea strângerilor de mână înaintea meciurilor din competițiile FRF, în conformitate cu sfaturile oferite de Organizația Mondială a Sănătății pentru a reduce transmiterea COVID-19. „Federația Română de Fotbal se aliniază astfel la decizia UEFA care a anunțat că jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii și arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor din competițiile UEFA”, scrie frf.ro. În plus, FRF solicită ca igienizarea vestiarelor să se facă înainte și după fiecare antrenament sau meci, să se evite interacțiunea cu suporterii pentru autografe sau poze, iar plimbările să se facă doar în aer liber, în spații deschise.

Semnal de la UEFA: Euro nu se amână

UEFA a dezminţit, ieri, informaţiile prinvind amânarea cu un an a turneului final al Campioantului Europan din această vară, competiţie la care şi oraşul Bucureşti va găzdui meciuri, din cauza coronavirusului. "Lovitura de începere a Euro-2020 va fi dată la 12 iunie, la Roma. UEFA este în contact cu autorităţile competente, locale şi internaţionale, cu privire la coronavirus şi evoluţia acestuia. Nu este necesară modificarea programului planificat", a indicat UEFA. Euro-2020 se va disputa între 12 iunie şi 12 iulie, în 12 oraşe europene. Debutul competiţiei va avea loc la Roma, iar finala, la Londra.

S-au reunit ”U-urile”

Cluburile clujene FC Universitatea și CS Universitatea au semnat, ieri, un parteneriat, care le readuce împreună după 28 de ani. În 1992, ele se separau în urma unei Hotărâri de Guvern. Protocolul a fost semnat de președintele CSU, Ovidiu Vasu, și directorul executiv al FC Universitatea, Daniel Stanciu. Cei doi semnatari au declarat la ceremonia organizată cu această ocazie că principalul obiectiv este atragerea atenției asupra subfinanțării sportului din România. Oficialii au mai făcut referiri și la problemele din sportul românesc, dar și la greutățile pe care le întâmpină ambele entități sportive în atragerea de sponsori.

Am naturalizat un francez

Triatlonistul francez Felix Duchampt a depus jurământul și a primit cetățenia română, a anunțat, marți, Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina sa de Facebook. Sportivul, care poate reprezenta de acum România în competițiile internaționale de triatlon, și președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica, s-au întâlnit cu președintele COSR, Mihai Covaliu, și cu secretarul general George Boroi, Felix Duchampt fiind în plin proces de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Duchampt ocupă locul 41 în clasamentul mondial masculin.

 

O mamă de bătaie

Naționala feminină de fotbal a României a fost surclasată de Ungaria cu scorul de 1-7 (1-1), marți, la Alanya, în ultimul meci amical din cadrul cantonamentului de pregătire din Turcia.  Tricolorele au deschis scorul prin Mihaela Ciolacu, în secunda 55 a partidei, iar la pauză rezultatul era egal, 1-1.  În primele două jocuri disputate în cadrul turneului Turkish Women's Cup, România a învins Hong Kong-ul cu 4-1 și a remizat cu Belarus (1-1).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.