Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A doua victorie vâlceană

Ziarul de Vrancea
19 ian 2021 768 vizualizări

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a învins ieri pe teren propriu, formația Buducnost Podgorica, scor 25-23 (14-10), în meci restant din etapa a VII-a a grupei B din Liga Campionilor, a doua victorie consecutivă a formației vâlcene în Liga Campionilor.În urma rezultatului, SCM Râmnicu Vâlcea rămâne pe locul VI în grupă, cu 4 puncte.

SCM mai are de jucat restanțele cu Borussia prima fiind stabilită în 9 februarie, iar a doua e încă în dezbaterea EHF, plus disputa cu Podravka, din etapa a 4-a, nici ea programată încă. Lider neînvins în grupa B este Győr ETO (17 puncte), care și deține trofeul.

Șumudică-Șumudică 3-0

Rizespor, echipă ce va fi antrenată de Marius Șumudică, a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), pe Gaziantep, formația care s-a despărțit de curând de tehnicianul român, în etapa a XX-a a primei ligi turce de fotbal. Au marcat: Skoda ('42, '56 -penalty) și Samu ('88 - penalty). La oaspeți, fundașul Alin Toșca a jucat tot meciul, iar mijlocașul Alexandru Maxim a evoluat până în minutul 57. Pe banca formației Rizespor a stat Ersin Aka ca antrenor interimar, iar la Gaziantep, noul principal, portughezul Ricardo Sa Pinto, a stat în tribună. Șumudică va ajunge la Rize mâine când va semna un contract pe un an și jumătate. În urma acestui succes, Rizespor s-a îndepărtat de zona retrogradării, urcând de pe locul XVIpe XII, cu 24 de puncte, la cinci puncte de Genclerbirligi, de pe locul 18, retrogradabil.

Nu se mai joacă sâmbătă, la Rostov

Meciul Rostov-Don - CSM București din Liga Campionailor a fost amânat din cauza numeroaselor cazuri de infectare cu noul coronavirus din echipa gazdă, a anunțat gruparea română. Meciul era programat sâmbătă, în Rusia, în etapa a XII-a a Grupei A a Ligii Campionilor.Rostov-Don este lider în clasamentul grupei, cu 15 puncte din nouă jocuri. CSM București este pe lcoul 3, cu 11 puncte, din zece meciuri.Și alte partide din această grupă au fost amânate tot din cauza numărului ridicat de infectări cu virusul Sars-CoV-2 din lotul unor formații.

Dulca, antrenor la fete

Fostul internațional român, Cristian Dulca, a semnat un contract valabil pentru următorii cinci ani, având drept obiectiv principal calificarea naționalei feminine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025. Obiectivul intermediar îl reprezintă dezvoltarea calității jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziția din clasament în următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2023.În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat următoarele echipe: FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaș și Jiul Petroșani. De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României.

Uimitoarea Spezia

Formația AS Roma a fost eliminată, marți, în optimile Cupei Italiei, după ce a pierdut, scor 2-4, după prelungiri, meciul cu echipa Spezia, disputat pe terenul Romei. Spezia, locul XII în campionat, venea după o serie de trei meciuri fără înfrângere, între care o victorie la Napoli cu 2-1. Elevii lui Vincenzo Italiano au marcat două goluri în primul sfert de oră prin Galabinov și Saponara, dar Roma a replicat prin Pellegrini ('43) din penalty și Mhitarian ('73). În startul prelungirilor, doi jucători romani au fost eliminați unul după altul (portarul Lopez și Mancini), iar Spezia și-a materializat superioritatea prin Verde și Saponara. Interesant este că Spezia va juca în sferturi cu Napoli, iar în următoarea etapă de campionat va juca din nou pe terenul Romei.

Sepsi a dat de greu

Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe a fost învinsă, miercuri, de formația franceză ESB Villeneuve-d'Ascq Lille Metropole, scor 70-73 (36-34), în grupa G a EuroCup, la turneul pe care îl găzduiește. În primul meci al zilei, Cadi La Seu - Namur, scor 51-45. Sepsi a obținut prima victorie marți, în partida inaugurală, scor 85-48 cu formația belgiană BC Namur Capitale, iar mâine va juca ultimul meci, cu Cadi La Seu (Spania). După două etape, clasamentul este condus de Cadi La Seu 4 puncte, urmată de Sepsi și ESBVA-LM, cu câte 3, și Namur 2 puncte.Grupa G programează șase meciuri, în sistem turneu, la fel cum au loc și disputele din celelalte șapte grupe, din care primele două clasate vor avansa în optimile de finală ale competiției.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.