Sport

Monica a întregit cvintetul

Ziarul de Vrancea
19 mar 2018 570 vizualizări

 Niculescu este cea de-a cincea jucătoare română intrată pe tabloul de la Miami Open * Copil va întâlni în primul meci, un vecin de clasament, kazahul Mihail Kukușkin

România are acum cinci jucătoare pe tabloul principal la Miami Open, turneu de tenis cu premii de peste opt milioane de dolari, din categoria Premier Mandatory. Aceasta pentru că Monica Niculescu (70 WTA) a trecut și de manșa a doua a calificărilor, dispunând cu 6-1, 6-3 de belgianca Yanina Wikmayer (109 WTA), nu de mult un adversar redutabil pentru jucătoarele române. De altfel, Monica a egalat scorul întâlnirilor directe cu ea, acesta fiind 3-3. Odată cu încheierea sesiunii de calificări, se va afla cu cine va fi “cuplată” Monica în primul tur al turneului. N-ar fi exclus ca adversara Monicăi să fie Irina Begu, care a fost și ea repartizată cu o adversară din calificări. Reamintim, la precedentul turneu, cel de la Indian Wells, Monica Niculescu s-a întâlnit în primul tur cu o româncă, Sorana Cîrstea, în fața căreia a pierdut. La turneul de la Miami mai participă pe tabloul principal, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, care a jucat azi-noapte în primul tur cu jucătoarea belgiană Kirsten Flipkens (71 WTA), cu care nu s-a mai intersectat în circuit.

S-a efectuat și tragerea la sorți a turneului masculin de categorie Masters 1000. Singurul jucător român înscris, Marius Copil (84 ATP) va întâlni un “vecin” de clasament, kazahul Mihail Kukușkin (83 ATP). Cei doi au mai fost adversari o singură dată în circuitul ATP, în 2015, la Brisbane, când câștigător a fost Kukușkin, scor 6-4, 4-6, 6-4. Dacă va trece de Kukușkin, Marius îl va întâlni în turul secund, pe favoritul nr. 32, rusul Karen Hacianov.

Primele rezultate din turul I, în turneul feminin: Ajla Tomljanovic (Australia) – Lesia Țurenko (Ucraina) 3-6, 6-4, 7-5; Christina McHale (SUA) – Kaia Kanepi (Estonia) 1-3 ret (!);

Blake gândește ca Darren

Fostul tenisman James Blake, acum directorul turneului Miami Open, a declarat că regula stabilirii capilor de serie ar trebui schimbată, pentru ca jucătoare precum Serena Williams să beneficieze de statut de favorite la revenirea în circuit după o perioadă de maternitate. "Are sens să protejezi pe cineva care a născut. Regulile ar trebui să o ajute să beneficieze de o tragere la sorți mai ușoară și un culoar mai bun. Ea a câștigat acest trofeu de atât de multe ori, încât are nevoie de protecție. Nu este ca și cum ar fi părăsit circuitul din cauza unei accidentări sau pentru că și-a pierdut pasiunea pentru tenis. A născut un copil, ceea ce ar trebui sărbătorit, astfel că atunci când revine ar trebui să existe o perioadă de grație, în care să continue să fie cap de serie", a declarat Blake, după ce tragerea la sorți le-a pus față în față în primul tur al Miami Open pe Serena Williams și pe japoneza Naomi Osaka, câștigătoarea de la Indian Wells. Dacă ar fi fost cap de serie, Serena Williams ar fi fost exceptată de la primul tur și ar fi evoluat direct în manșa secundă, în care ar fi putut să o întâlnească pe Osaka, deoarece japoneza nu este favorită la acest turneu. Osaka este acum pe locul 22 WTA, dar în stabilirea favoritelor s-a ținut cont de clasamentul din 5 martie, când ea era pe locul 44. Cu o săptămână în urmă, Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a susținut aceeași idee.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.