Sport

Misterul de la naționala Spaniei

Ziarul de Vrancea
25 nov 2019 827 vizualizări

Robert Moreno i-a cerut lui Luis Enrique că vrea să conducă naționala Spaniei la Euro 2020, după care îi cedează postul, ceea ce l-a supărat mult pe selecționerul titular

Revenit în funcția de selecționer al Spaniei, Luis Enrique a susținut o conferință de presă, în care a vorbit și despre conflictul cu fostul său secund Robert Moreno. Selecționerul Robert Moreno s-a despărțit în lacrimi de jucătorii naționalei Spaniei, la 18 noiembrie, după victoria obținută cu 5-0 în fața României, în preliminariile Euro-2020. Chiar înaintea meciului de pe stadionul”Wanda Metroplitano”, presa spaniolă anunțase că partida cu România va fi ultima pentru Moreno ca selecționer, la națională urmând a reveni Luis Enrique. Revenirea fostului său șef nu ar fi trebuit să-l întristeze pe Moreno, cei doi având o lungă colaborare la AS Roma, Celta Vigo și FC Barcelona. Mai mult, Robert Moreno se arătase de acord să-i cedeze postul lui Enrique și să continue să lucreze împreună. Însă Luis Enrique a cerut ca selecționerul care a calificat Spania la Euro-2020 să nu facă parte din staff-ul său.

Ieri, Enrique a vorbit despre acest lucru. „Sunt constrâns să dau explicații pe care nu aș fi vrut să le dau, deoarece există o polemică. La 12 septembrie, într-o întâlnire de 20 de minute acasă la mine, i-am spus că mă simt bine și vreau să antrenez din nou. El mi-a spus că vrea să fie antrenor principal la Euro și apoi să redevină secundul meu vara viitoare. Având în vedere situația, această ambiție a arătat că îmi este neloial. Și astfel am decis să nu mai am de-a face cu el. Viața îți permite să vezi cine îți este prieten sau nu, în cine poți avea încredere sau nu. Eu am luat decizii raportându-mă la valorile mele. În ceea ce privește aspectul profesional, nu am ce să-i reproșez lui Moreno. Credeam că nu am nimic de spus nici despre omul Moreno, dar...”, a spus Enrique. În 19 noiembrie, antrenorul Luis Enrique a redevenit oficial selecționer al Spaniei.

Luis Enrique, 49 de ani, a fost numit selecționer la 9 iulie 2018, înlocuindu-l pe Fernando Hierro, care a condus naționala iberică la Cupa Mondială din Rusia. Enrique a demisionat la 19 iunie din cauza problemelor grave de sănătate avute de fiica lui, Xana, în vârstă de 9 ani. Postul său a fost preluat de secundul Robet Moreno, 42 de ani.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.