Sport

Minunile Ligii Națiunilor

Ziarul de Vrancea
18 nov 2018 444 vizualizări

Elveția a eliminat Belgia din drumul spre turneul final învingând-o cu 5-2, după ce “diavolii roșii” conduceau cu 2-0 * Anglia a “promovat” în șapte minute din Liga B direct în Final 4!

Elveția și Belgia și-au disputat duminică seara supremația în grupa A2 a Ligii Națiunilor. Belgienii câștigaseră meciul tur la Bruxelles cu 2-1,  aveau trei puncte în fața elvețienilor, care aveau nevoie să bată la două goluri diferență pentru a se califica în turneul final. Însă începutul a fost catastrofal pentru gazdele de pe stadionul din Lucerna, după ceva mai mult de un sfert de oră, “diavolii roșii” conduceau cu 2-0, prin golurile înscrise de Thorgan Hazard, fratele jucătorului de la Chelsea,.Eden Hazard, în minutele 2 și 17. Însă cantonaerii au întors rezultatul până la pauză, după un penalty transformat de Rodriguez (’26) și două goluri ale lui Haris Seferovic (’31, ’44). În repriza secundă Nico Elvedi (coechipier cu Hazard cel mic la Borussia Mönchengladbach) a înscris golul de 4-2 (’62), iar Seferovic (Benfica)  și-a completat tripla în min. 84. Belgia nu mai primise cinci goluri de nouă ani, din septembrie 2009, când pierdea în fața Spaniei, cu scorul de 0-5, la La Coruña, în preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud. Din echipa de atunci, la Lucerna a mai fost, duminică, pe teren doar Eden Hazard. Elveția se alătură echipelor Portugaliei și Angliei, în turneul final.

Reamintim că Anglia a învins în grupa A4 echipa Croației cu 2-1 la Londra. În min. 54, când Kramaric a deschis scorul pentru vicecampionii mondiali, Anglia era retrogradată în Liga B, iar Croația calificată. În min. 78, Lingard a egalat , Spania promova în “Final 4”,dar  Anglia rămânea pe ultimul loc. Iar șapte minute mai târziu, golul lui Harry Kane a “promovat” Anglia din Liga B, direct în turneul final și retrograda echipa Croației. Tragerea la sorți a semifinalelor Ligii Națiunilor va avea loc la 3 decembrie, la Dublin, iar turneul final va avea loc în Portugalia, între 5 și 9 iunie 2019. Liga asta a Națiunilor, mult criticată, parcă începe să devină simpatică!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.