Sport

Șahiștii CSM Focșani 2007 reintră-n competiții. Yannis Raphael Grecu a obținut locul 2 la „Cupa Complex Ciucaș”

Ziarul de Vrancea
14 sep 2020 1463 vizualizări

Competiția s-a desfășurat  în perioada 4 - 6 septembrie 2020 în Stațiunea Cheia. Citiți în acest articol ierarhiile la zi ale șahiștilor juniori de la CSM Focșani 2007.

În perioada 4 - 6 septembrie 2020, în Stațiunea Cheia din județul Prahova la Complexul turistic Ciucaș, s-a desfășurat un concurs de șah clasic denumi t„Cupa Complex Ciucaș”, la întrecere luând startul un număr de 84 de jucători de șah legitimați la mai multe cluburi din țară, care s-au întrecut în cadrul a două grupe de joc pe parcursul a șase runde. Organizarea a fost asigurată de către ACS Rozmarin București iar competiția s-a desfășurat pe două grupe  de vârstă (seniori și juniori) în sistem elvețian pe parcursul a șase runde fiind omologată național la FR Șah și internațional la Federația Internațională de Șah.

La acest concurs, în cadrul grupei de juniori, au participat jucători de șah din România legitimați la ACS Noul Regat Crișa de Pitești, CS Master Mind București, ACS Rozmarin București, ACS Drobeta Turnu Severin, CS Oxygen București, CSS Târgu Mureș, CS Universitar de Șah București, Clubul Central de Șah București, ACS Minerva Brăila, ACS Smart Galați, Wisconsin Sport Club Târgoviște, CSS Viitorul Cluj-Napoca, SCM Gloria Buzău dar și Yannis Raphael Grecu, junior U12 legitimat la CSM Focșani 2007. În urma întocmirii clasamentului, el a ocupat un merituos loc 2 în clasamentul general acumulând 5,5 puncte din 6 posibile (fiind la egalitate de puncte cu jucătorul plasat pe locul 1) dar și locul 1 în clasamentul întocmit pentru juniori U12.

Acest rezultat deosebit al talentatului junior focșănean este cu atât mai merituos cu cât el a fost obținut în condițiile în care concursurile de șah în sălile de joc au fost suspendate din martie la momentul înmulțirii semnificative a cazurilor de COVID-19 în România. Acest vid competițional pe tabla de șah fizică s-a prelungit până la sfârșitul lunii august când au început să se reia organizarea concursurilor de șah cu respectarea strictă a Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătații cu nr.780/1432/2020, publicat în Monitorul Oficial nr.757/19.08.2020, ce face referire și la activitațile sportive organizate în spații închise, cum este și situația concursurilor de șah.

În această perioadă menționată, de pauză competițională, la secția de șah a CSM Focșani 2007 s-au suspendat și antrenamentele desfășurate prin prezența fizică la sală a jucătorilor.În aceste condiții activitatea secției de șah a CSM Focșani 2007 s-a mutat, în perioada respectivă, în totalitate în spațiul online pe două platforme speciale concepute pentru șah, specificul șahului din punct de vedere sportiv permițând desfășurarea eficientă a antrenamentelor dar și participarea la numeroase concursuri oficiale sistematice.

Astfel participarea juniorilor secției la antrenamente și concursuri de șah oficiale, desfășurate sistematic în mediul online, a fost în permanență monitorizată în această perioadă atât din punct de vedere cantitativ dar și din punct de vedere al eficienței.

La data de 30 aprilie 2020 s-au cumulat înregistrările activității șahiste desfășurate în mediul online în mod individual a juniorilor de la CSM Focșani 2007 având ca punct de start data de 15 martie. Aceste punctaje au fost adunate și cu înregistrările activității șahiste individuale desfășurate în mod fizic de juniorii de la CSM Focșani 2007 în perioada 1 februarie - 15 martie.

Astfel pentru perioada 1 februarie - 30 aprilie pentru juniorii respectivi au fost întocmite, la nivelul secției de șah a CSM Focșani 2007, ierarhiile prezentate mai jos ce reflectă diverse aspecte de referință specifice activitățiilor individuale.

Clasament general:

Clasament dezlegări:

Clasament concursuri online:

Clasament concursuri:

Pentru perioada 01 mai - 30 septembrie2020, la nivelul secției de șah, activitatea individuală a juniorilor este monitorizată atât pentru participarea online la antrenamente și concursuri dar și participarea fizică la concursuri. În acest moment clasamentul general pentru această perioadă arată astfel:

În perioada următoare în Vrancea sunt programate organizarea a două concursuri de șah tradiționale:

Informații și fotografii transmise de către ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a clubului CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.