Sport

Meciul decisiv pentru tricolori

Ziarul de Vrancea
13 nov 2019 1071 vizualizări

Astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Națională, se dispută meciul România -Suedia, din preliminariile Euro 2020 *o victorie la două goluri diferență și un egal în meciul de luni la Madrid îi poate califica pe tricolori *meciul va fi transmis pe ProTV

Meciul de astăzi contra Suediei, care are loc pe Arena Națională, este, categoric cel mai important al tricolorilor în perspectiva calificării la Campionatul European de anul viitor. Perspectivele ar fi putut fi mai ușoare pentru reprezentativa lui Cosmin Contra, dacă zeița Fortuna (dacă există așa ceva în fotbal) n-ar fi pedepsit echipa noastră pentru jocul temător practicat în fața Norvegiei. Dacă golul lui Mitriță ar mai fi rezistat încă puțin, România ar fi avut, teoretic, „pole position „ în fața suedezilor în ultimele zile. Dacă istoria și tradiția are vreun rol în calculele prezentului, ele nu sunt de partea tricolorilor în duelurile cu nordicii. Primul meci direct, disputat în 1935 la Stockholm, s-a încheiat cu un sec 7-1 pentru suedezi, cu cinci goluri marcate în ultimele 15 minute. Dar primele dispute oficiale, înregistrate în anii 1982-1983 cu tânărul antrenor Mircea Lucescu pe banca tricolorilor au fost și primele succese: 2-0 la București (goluri marcate de „copiii de suflet” ai tehnicianului, Andone și Klein) și 1-0 la Stockholm, cu memorabila reușită a mult hulitului Cămătaru. A urmat dramaticul eșec la lovituri de departajare din sferturile „World Cup 1994”. Istoria recentă o cunoaștem: o victorie tricoloră cu 1-0 într-un amical disputat în martie 2018, în care – să recunoaștem- suedezii au venit cu multe rezerve și acel 1-2 de la Solna, în actualele preliminarii, cu golul de final al lui Keșeru, care poate valora mult, pentru că un scor de 1-0 ne asigură preponderența la „directe” în fața primejdiosului adversar de astăzi.Pentru a încheia cu istoria, bilanțul confruntărilor este favorabil nordicilor:4-3-3 20-12. Cu precizarea că în primele patru partide (1935-1956) s-a înregistrat golaverajul 15-4, care a atârnat greu.Deci pentru calificare, avem nevoie de o victorie cu 1-0, sau la două goluri diferență, în plus un egal la Madrid cu Spania deja calificată. Victoria cu 2-1 este discutabilă, golaverajele în grupă sunt acum egale, dar nordicii au ultimul meci cu Feroe. Suedezii se pot mulțumi, deci și cu o remiză, ba chiar au șanse și cu înfrângere, dacă Spania câștigă ultimul meci cu tricolorii.

Tricolorii au exersat, sub comanda lui Cosmin Contra, diverse variante de joc ofensiv, dorind să tranșeze meciul cât mai repede. Însă istoria recentă arată că jocul României a suferit mult tocmai în prima parte. O singură indisponibilitate la tricolori, atacanul Florin Andone, accidentat grav în campionatul turc. Janne Andersson, selecționerul Suediei, are mici probleme cu fundașul stânga Bengtsson și atacantul Berg, dar aceștia au șanse mari să joace.

Cuvântul selecționerilor.

Cosmin Contra: „Suedia este o echipă puternică din toate punctele de vedere, foarte sudată. Trebuie să câștigăm, suedezii au posibilitatea de a face egal, noi avem nevoie de victorie. 98 la sută sunt sigur de echipa de start pentru mâine. Sunt sigur că băieții vor face tot ce le stă în putere mâine seară, dar și luni. Contractul meu se termină în decembrie și va fi prelungit automat dacă ne calificăm la Euro-2020”.

Janne Andersson: „Nu vorbesc niciodată de favorite în fotbalul de azi. Doar ce este pe teren contează, ne-am pregătit foarte bine..Sunt încrezător înainte de meci. Vom vedea la final care este echipa mai bună, nu care a fost favorită. Am discutat cu jucătorii despre pașii pe care îi vom urma în caz de rasism. Trebuie să știm ce avem de făcut dacă este cazul”, Meciul România – Suedia, din preliminariile Euro-2020, se va disputa vineripe Arena Națională, cu începere de la ora 21:45.

 

Formațiile probabile

România: Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu – Băluță, Marin – Deac, Stanciu, Mitriță – Pușcaș.

Suedia: Olsen – Lustig, Lindelöf. Granqvist, Bengtsson – Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg – Quaison, Berg.

Arbitru: Daniele Orsato (Italia).

În această etapă, se mai joacă meciurile Norvegia – Feroe (19:00) și Spania – Malta (21:45). Luni au loc ultimele partide: Suedia - Feroe, Spania – România și Malta – Norvegia, toate la ora 21:45. Clasament: 1. Spania – 20 p; 2.Suedia – 15 p; 3. România – 14 p; 4. Norvegia – 11 p; 5.I.Feroe – 3 p; 6. Malta – 3 p.  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.