Sport

Măsuri de austeritate la cluburi

Ziarul de Vrancea
25 mar 2020 936 vizualizări

FCSB și FC Viitorul au redus salariile jucătorilor

*Fotbaliștii echipei FCSB au acceptat joi diminuarea salariilor până în luna septembrie a acestui an, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, a anunțat căpitanul Florin Tănase. Inițial, patronul echipei, Gigi Becali intenționa să diminueze salariile fotbaliștilor până la începutul anului viitor. „Eu și colegii mei am înțeles situația dificilă în care ne aflăm cu toții și am decis, prin acceptarea unei reduceri salariale temporare, să oferim ceva înapoi clubului care ne plătește și pentru care ne dorim cu toții să facem performanțe. În calitate de căpitan al echipei, am fost cel care i-a reprezentat pe jucători în discuțiile pe această temă cu patronul, care a propus reducerea salariilor până în ianuarie 2021. La insistențele mele, a acceptat ca această perioadă să se diminueze până în luna septembrie 2020”, a scris Florin Tănase pe pagina sa de Facebook. Fotbalistul a dezmințit unele zvonuri conform cărora s-ar fi certat cu unii dintre colegii săi, care nu ar fi fost de acord cu diminuarea contractelor.

* Și clubul de fotbal FC Viitorul Constanța reduce salariile jucătorilor, antrenorilor și a celorlalți angajați cu până la 50% pentru o perioadă de un an și trei luni, anticipând declinul economic provocat de pandemia de coronavirus, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, președintele grupării din Ovidiu, Gheorghe Popescu. Acesta a menționat că obiectivul este micșorarea bugetului pentru anul viitor cu 40-45%. Întrebat dacă reducerea se aplică și antrenorului Gheorghe Hagi, care este totodată și proprietarul clubului FC Viitorul, Popescu a răspuns: „Antrenorul principal are unul dintre cele mai mici salarii din club. Gică are salariu ca să îl aibă pe hârtie. Este la nivelul celui mai mic salariu din club. Dar și salariul ăla mic al lui Gică se reduce, conform nivelului salarial, nu sunt excepții”. Președintele a subliniat că nu ia în calcul șomajul tehnic pe perioada stării de urgență, soluție aleasă de clubul CSM Poli Iași. „Noi nu discutăm de șomaj tehnic. Noi am ales varianta să discutăm cu fiecare salariat în parte. Reducerea salariilor se va face pe un an și trei luni. Pentru că sezonul următor va fi unul foarte, foarte greu. Deci negocierile de reducere le facem pe un an și trei luni, mai exact până la finalul campionatului 2020-2021”, a precizat oficialul clubului FC Viitorul.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.